Δεν θέλω να συμμετάσχω στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

Ως στρατιώτης που υπηρετώ τη θητεία μου, δεν θέλω να συμμετάσχω ούτε εγώ ούτε η μονάδα μου αλλά ούτε και κανένα στέλεχος σε πολεμικές αποστολές στην Ουκρανία.

Πριν από 4 μέρες διαβάσαμε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία νέα όπλα και συγκεκριμένα αναφέρουν για βλήματα πυροβολικού. Σαν φαντάρος που υπηρετώ τη θητεία μου αυτό το διάστημα, εναντιώνομαι και σε αυτήν τη νέα απόφαση για συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Θεωρώ απαράδεκτη την απόφαση που μας βάζει σε νέους κινδύνους για αντίποινα από τη Ρωσία. Ολα τα όπλα, τα πυρομαχικά, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αξιοποιούνται για την άμυνα της χώρας και την εκπαίδευση των Ελλήνων στρατιωτών και να μη γίνονται μπαρούτι στις φονικές τους μηχανές εναντίον των λαών.

Απαιτώ να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο πριν να είναι αργά. Να ξεκουμπιστούν από την Ελλάδα μαζί με τις βάσεις τους οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ αφού αποδεδειγμένα αποτελούν μαγνήτη νέων, μεγαλύτερων κινδύνων, όπως φάνηκε μέχρι και από την αιχμαλωσία 14 Ελλήνων ναυτεργατών στον Περσικό Κόλπο από το Ιράν.

Να μη στείλουμε ούτε ένα ακόμα όπλο ή πυρομαχικά.

Να ακυρώσουν όποιο σχέδιο έχουν για αποστολή Ελλήνων φαντάρων ή στελεχών στον πόλεμο, κανένας να μη χύσει το αίμα του για ξένα συμφέροντα! Ο όρκος που δώσαμε οι φαντάροι είναι να υπηρετούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!

Ως στρατιώτης που υπηρετώ τη θητεία μου, δεν θέλω να συμμετάσχω ούτε εγώ ούτε η μονάδα μου αλλά ούτε και κανένα στέλεχος σε πολεμικές αποστολές στην Ουκρανία.

Του Γιώργου Παπαχαραλάμπους, στρατιώτη από στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ
902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: