Δεν «έμειναν ασφαλείς»… 14χρονοι μαθητές στα χέρια της Αστυνομίας επειδή έπαιζαν μπάσκετ σε προαύλιο σχολείου – Καταγγελία της ΚΝΕ

Δύο μαθητές 13-14 χρονών συλλαμβάνονται και οδηγούνται στο τμήμα με περιπολικό από την αστυνομία, που κάλεσε ο διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Λαμίας, επειδή έκαναν το “έγκλημα” να παίζουν μπάσκετ το απόγευμα στο προαύλιο του σχολείου!

Tο περιστατικό που καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Τομεακό  Συμβούλιο Φθιώτιδας της ΚΝΕ μοιάζει απίστευτο αλλά δεν είναι…

«Το τελευταίο διάστημα λαός και νεολαία ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μετά την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας και της καραντίνας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με άλλα πρωτάκουστα περιστατικά στην πόλη μας: Δύο μαθητές 13-14 χρονών να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στο τμήμα με περιπολικό από την αστυνομία, που κάλεσε ο διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Λαμίας, επειδή έκαναν το “έγκλημα” να παίζουν μπάσκετ το απόγευμα στο προαύλιο του σχολείου.

Ως Τομεακό Συμβούλιο Φθιώτιδας της ΚΝΕ, καταγγέλλουμε τη σύλληψη των μαθητών και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς και τους γονείς τους. Έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι τοπικές αρχές που δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών και της νεολαίας στον αθλητισμό και την άσκηση, που μετατρέπουν τον αθλητισμό σε εμπόρευμα για λίγους. Στην πόλη μας δεν υπάρχουν πουθενά ασφαλείς δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα, όπου να μπορούν οι νέοι να αθλούνται και να ψυχαγωγούνται, να κάνουν ένα διάλειμμα από την εξοντωτική καθημερινότητά τους, πόσο μάλλον μετά τον εγκλεισμό της καραντίνας. Όπου υπάρχουν γήπεδα, αυτά είναι σε άθλια κατάσταση, εγκαταλελλημένα με ετοιμόρροπες μπασκέτες και τέρματα. Πώς, λοιπόν, οι μαθητές να μην αναζητήσουν τα προαύλια του σχολείου για να παίξουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ και μάλιστα να συλλαμβάνονται γι’ αυτό και να οδηγούνται στο τμήμα σαν εγκληματίες;

Και αυτό το περιστατικό εκφράζει τη συνολικότερη προσπάθεια κυβέρνησης και τοπικών αρχών να πείσουν ειδικά τη νεολαία ότι πρέπει να συμμορφωνόμαστε και να συνηθίζουμε να ράβονται και να κόβονται οι ανάγκες μας στον αθλητισμό, τη μόρφωση και την υγεία μας στα μέτρα μιας χούφτας πλουσίων. Άλλωστε και αυτή η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της και το πόσο νοιάζεται για τις ανάγκες μας, όταν εν μέσω πανδημίας κατέθεσε αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που μετατρέπει το σχολείο μας σε ακόμη χειρότερο εξεταστικό κέντρο.

Μην μένεις θεατής! Αγωνίσου! Γιατί ο αθλητισμός και η μόρφωση είναι δικαίωμα για όλους και όχι πολυτέλεια για λίγους.

Διεκδικούμε τη δημιουργία αθλητικών χώρων και γηπέδων στην πόλη μας που να τηρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τους νέους, με σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις.

Λέμε όχι στην καταστολή και στο κλίμα σιγής νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση και τοπικές αρχές.

Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει. Καταδικάζουμε το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Γαβρόγλου-Κεραμέως».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: