Δε βρέχει μας φτύνουν – Ο Μπακογιάννης καμαρώνει για τα καλά του Μεγάλου Περίπατου…

Μήπως να δίναμε στον Μπακογιάννη ένα δημαρχείο σε μια εικονική πόλη στο Instagram και να γλιτώναμε από όλα τα άλλα;

Θα μπορούσε να είναι “είδηση” στο Κουλούρι ή άλλα site που τρολάρουν πρόσωπα και καταστάσεις από την επικαιρότητα. Μόνο που η πραγματική ζωή είναι το μεγαλύτερο τρολ. Ιδίως αν μιλάμε για την εξουσία και τους πιο προβεβλημένους εκπροσώπους της.

Ο Μπακογιάννης έστησε μια μικρή φιέστα-εκδήλωση, για να επιτεθεί επικοινωνιακά -το βασικό πεδίο όπου ειδικεύεται- και να αναδείξει τα πολλά θετικά σημεία του Μεγάλου Περίπατου.

Σε αυτά συναντάμε μεταξύ άλλων:

Την αύξηση του δημόσιου χώρου για τον πολίτη. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξαποστάσεις σε ένα παγκάκι και έναν φοίνικα δίπλα στα αυτοκίνητα μιας λεωφόρου.

Η πόλη γίνεται πιο φιλική στα ΑμεΑ. Τα ΑμεΑ τα ρώτησε κανείς αν συμφωνούν;

Αύξηση του localhood -sic- και της αίσθησης της γειτονιάς. Διώχνοντας τους κατοίκους από το κέντρο της πόλης, ο τουρίστας θα βλέπει αυθεντικό φολκλόρ κιτς, από την εποχή των ασπρόμαυρων καρτ-ποστάλ. Γιατί έτσι ωραία ζούμε εμείς οι Έλληνες…

Ο Περίπατος αναδεικνύει τις αντιθέσεις της Αθήνας. Γκλαμουριά και εικόνες από γκέτο, σε απόσταση μερικών τετραγώνων. Τουριστικές βιτρίνες για χαμογελαστά ψώνια -διπλής έννοιας- και εξαθλιωμένοι χρήστες, μετανάστες, άστεγοι, που τονίζουν την άγρια ομορφιά και τις μοναδικές αντιθέσεις του αστικού τοπίου.

Νυχτερινή Ζωή με πολλά μαγαζάκια με μοναδική αισθητική, cozy bars, μεζεδοπωλεία, open-air χώρους, rooftops, wine bars. Αν τυχόν έχετε άγνωστες λέξεις, μην ανησυχείτε. Σε λίγο καιρό και ο δημόσιος χώρος, άγνωστη λέξη θα είναι.

Εχθρός του καλού είναι όμως το καλύτερο. Και επ’ αυτού υπήρχαν δημιουργικές προτάσεις από τις οποίες ξεχωρίσαμε την καλύτερη και την αναπαράγουμε.

Δημιουργία  «instagrammable» σημείων σε όλο το μήκος του Περιπάτου

Ουάου… Τα λόγια περισσεύουν. Η εικονική πραγματικότητα στα καλύτερά της. Μήπως να δίναμε στον Μπακογιάννη ένα δημαρχείο σε μια εικονική πόλη στο Instagram και να γλιτώναμε από όλα τα άλλα;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: