Δ. Κουτσούμπας: Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ είναι το λαϊκό αίτημα που το ΚΚΕ δεν εγκατέλειψε (ΒΙΝΤΕΟ)

Την παγίωση του χαρατσιού διά της μείωσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να την εμφανίσει και σαν στήριξη του εισοδήματος! Το ΚΚΕ επιμένει στη συνολική κατάργηση του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ που είναι το λαϊκό αίτημα που άλλα κόμματα έχουν εγκαταλείψει

Ήρθε για να μείνει το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα και μια ακόμα απόδειξη είναι η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να το μονιμοποιήσει διά της μείωσής του. Το χαράτσι στα ακίνητα που εμφανίσθηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου διατηρήθηκε έκτοτε και από όλες τις κυβερνήσεις πλήττοντας το λαϊκό εισόδημα. Φαίνεται πως η χρονική επιλογή της κυβερνητικής απόφασης σχετίζεται και με την προσπάθεια εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας και λόγω του χιονιά.

Την παγίωση του χαρατσιού διά της μείωσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να την εμφανίσει και σαν στήριξη του εισοδήματος! Σε δήλωσή του ανέφερε πως «η κυβέρνηση προχωράει, σήμερα, σε μία νέα γενναία μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%. Υπερκαλύπτει, έτσι, τη δέσμευσή της για συνολική ελάφρυνση κατά 30% της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Μια απόφαση δίκαιη για την κοινωνία και επωφελής για την οικονομία». Πρόσθεσε πως «νιώθω την πολιορκία που δέχεται το μέσο εισόδημα από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις που προκαλεί όπως παντού στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και η Πολιτεία συνεχίζει να καλύπτει μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς του ρεύματος. Επιμένει, όμως, και στη σταθερή αποκλιμάκωση των φόρων και των εισφορών για να τονώσει το διαθέσιμο εισόδημα όλων των νοικοκυριών».

Ωστόσο, ανακούφιση για το λαϊκό εισόδημα δεν είναι η διατήρηση των χαρατσιών, αλλά η κατάργησή τους, όπως και η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και των Ειδικών Φόρων στα καύσιμα και στην Ενέργεια που η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει για να μη διαταραχθεί η «δημοσιονομική ισορροπία», δηλαδή η ικανότητα του κράτους να στηρίζει με κάθε τρόπο τους επιχειρηματικούς ομίλους. Εξάλλου στη δήλωσή του ο Κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι δεν θα υπερβεί τα …όρια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι, ωστόσο, μία κίνηση ρεαλιστική, που δεν υπερβαίνει τα δημοσιονομικά όρια. Γιατί κάθε βήμα προς τα εμπρός πρέπει να γίνεται με τρόπο που δεν θα οδηγεί σε δύο βήματα προς τα πίσω».

Επίσης, η κυβερνητική απόφαση σχετίζεται με τις νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίας των ακινήτων που θα οδηγήσουν και σε αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών διέρρεε πως θα γίνει «διορθωτική» κίνηση για να μην προκληθούν αντιδράσεις.

*

Το ΚΚΕ επιμένει στη συνολική κατάργηση του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ που είναι το λαϊκό αίτημα που άλλα κόμματα έχουν εγκαταλείψει, σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζοντας στη Βουλή την απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του χαρατσιού.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι τα λαϊκά νοικοκυριά βασανίζονται από την ακρίβεια και πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να αναπληρώσει τις μεγάλες απώλειες στο λαϊκό εισόδημα από τις μεγάλες ανατιμήσεις.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η σημερινή συζήτηση στη βουλή είναι τουλάχιστον προκλητική για εκατομμύρια λαϊκούς ανθρώπους που κυριολεκτικά βασανίζονται μέρα με την μέρα από τη μία, λόγω της ακρίβειας που κατατρώει τα λαϊκά εισοδήματα.

Και μη νομίζετε ότι με μια μείωση του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, μπορεί να αναπληρώσει τις τεράστιες αυξήσεις του ρεύματος,τις μεγάλες ανατιμήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Εμείς επιμένουμε να υποστηρίζουμε το λαϊκό αίτημα για συνολική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αυτού του άδικου φόρου, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που το εγκατέλειψαν!»

Δείτε το βίντεο:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: