Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η επίσκεψη της αναπλ. υπουργού υγείας Μίνας Γκάγκα στις υγειονομικές δομές της Χίου

Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου: Εμείς θα υπερασπιστούμε ως λειτουργοί  της υγείας  το δικαίωμα του λαού για ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ενάντια στις πολιτικές που την υποθάλπουν .  «Χορτάσαμε» πια από παλαμάκια και δηλώσεις «αναγνώρισης» της προσφοράς μας.

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου:

Η πρόσφατη επίσκεψη της αναπληρώτριας  υπουργού υγείας  στις υγειονομικές δομές της  Χίου δεν απέφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας του νησιού μας.

 Ο  ΣΕΣΝΟΧ,  μπροστά στην κυβερνητική αδιαφορία, για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι  ασθενείς και οι εργαζόμενοι, η οποία εκφράστηκε με την άνευ πρακτικού αποτελέσματος  επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού κ.  Μ. Γκάγκα, καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς, σε επαγρύπνηση και να πάρουν  αγωνιστικές  πρωτοβουλίες , για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ στα νησιά μας.

Η σημαντική παρουσία των υγειονομικών και μαζικών φορέων του νησιού μας έδωσε σαφή απάντηση  στην κυβερνητική αναλγησία, που υποθηκεύει  τις υγειονομικές δομές στο ακριτικό Αιγαίο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ , δια τον κυβερνητικών στελεχών της έδειξε περίτρανα   ότι θεωρεί την  ΥΓΕΙΑ -εμπόρευμα και την περίθαλψη – κόστος,  αφού δεν δεσμεύτηκε ουσιαστικά για κανένα από τα κύρια αιτήματά μας, ούτε για μόνιμες προσλήψεις, ούτε για ένταξη στα ΒΑΕ, ούτε για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ούτε βέβαια για την μη εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης κλπ, στους εργολάβους !!!

Καμιά έμπρακτη απόδειξη περί του αντιθέτου…

Οι υγειονομικές δομές των νησιών μας θα εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούνται με πενιχρά ποσά από τον Κρατικό προϋπολογισμό, οι κτηριακές υποδομές θα βρίσκονται σε κατάσταση προπολεμικής περιόδου, με τους ασθενείς να νοσηλεύονται σε ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ που ξεφυτρώνουν στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου σαν μανιτάρια.

Η υποστελέχωση των κλινικών και  των τμημάτων από υγειονομικούς και η λειτουργία του νοσοκομείου από δεκάδες εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης, ( ΟΑΕΔ, Επικουρικούς, κ.λ.π) όταν καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες, αποδεικνύουν ότι  το γαϊτανάκι των   εξάμηνων ή ετήσιων   παρατάσεων των συμβάσεων  όλων  των κυβερνήσεων καλά κρατεί, για να έχουν  με το πιστόλι στον κρόταφο τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, να καλύπτουν  ανεπαρκώς τις υγειονομικές δομές.

Η παράδοση  σημαντικών τομέων λειτουργίας του Νοσοκομείου, όπως της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης  σε ιδιώτες θα συνεχίζεται…

Η  καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων συνεχίζεται, αφού το ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ λειτουργίας του Νοσοκομείου Χίου είναι απαρχαιωμένο και δεν ανταποκρίνεται  στην αντιμετώπιση των σύγχρονων ιατρικών  αναγκών, με αποτέλεσμα οι υπάρχοντες  εργαζόμενοι   να μην καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες  λειτουργίας του και να μην αντιμετωπίζονται  επαρκώς τα δικαιώματά τους. 

Η προστασία της δημόσιας υγείας, μέσα σ’ ένα  εξελισσόμενο κύμα πανδημίας  του COVID-19 να αντιμετωπίζεται  με την μετακίνηση υγειονομικών υπαλλήλων του νοσοκομείου, από τις ήδη αποδυναμωμένες υπηρεσίες του για να στηρίζουν το εμβολιαστικό κέντρο του, χωρίς να γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις για την  ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί που καλύπτουν τα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ στο Πυργί και της Χίου( πρώην ΙΚΑ) καθώς και το Πολυδύναμο ιατρείο Καρδαμύλων.

Μακρύς ο κατάλογος των  ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες μονάδες υγείας, όμως συγκεκριμένη  είναι  και η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών στο χώρο της υγείας, τους κλινικάρχες και καναλάρχες και διοργανώνει φιέστες με τα λεφτά των φορολογούμενων. Που χρηματοδοτεί τους τραπεζικούς ομίλους και δαπανά υπέρογκα ποσά σε ΝΑΤΟΙΚΕΣ δαπάνες, για την εξυπηρέτηση πολεμικών σκοπών που δεν εξυπηρετούν Ελληνικά συμφέροντα , χωρίς να διαθέτει τις αναγκαίες δαπάνες για τη λειτουργία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ , αφού λογαριάζει την υγεία ως εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως κόστος.  

 Εμείς θα υπερασπιστούμε ως λειτουργοί  της υγείας  το δικαίωμα του λαού για ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ενάντια στις πολιτικές που την υποθάλπουν «Χορτάσαμε» πια από παλαμάκια και δηλώσεις «αναγνώρισης» της προσφοράς μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: