Χίος – Πανδημία: Το ένα και μοναδικό νοσοκομείο του νησιού έχει υπερβεί προ πολλού τα όρια του

Ήδη όλες οι απλές κλίνες covid και ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου της Χίου είναι καλυμμένες. Ενώ για την εξοικονόμηση των νέων κλινών βρίσκονται για άλλη μια φορά υπό μετακόμιση οι πολυμεταγγιζόμενοι και χημειοθεραπευόμενοι ασθενείς.

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Οδεύουμε προς το φθινόπωρο και η χώρα μετρά καθημερινά πάνω από 3.500 κρούσματα. Στις ΜΕΘ όλης της χώρας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 258 ασθενείς, ενώ το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται σε 13.253.
Η αναζωπύρωση της πανδημίας, μετά από ένα μικρό διάστημα ύφεσης, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και επιβάλλει εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, πριν είναι αργά και ζήσουμε ξανά τον εφιάλτη του τρίτου κύματος.
Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της και να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των σωματείων και των άλλων φορέων του κινήματος, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα, όπου και όποτε απαιτείται, αντί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας και αποσυμφόρησης σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία, δηλώνει προκλητικά ότι «δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία» και ότι έχει «κουραστεί σ’ αυτήν τη χώρα να ακούει για προσλήψεις».
Τις μέρες αυτές στο νησί μας παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, απόδειξη ότι τα πρωτόκολλα με τα οποία άνοιξε και φέτος ο Τουρισμός, χωρίς μέτρα προστασίας κατοίκων και επισκεπτών είναι διάτρητα, ακριβώς επειδή είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της κερδοφορίας των ομίλων του Τουρισμού.
Το ένα και μοναδικό νοσοκομείο του νησιού έχει υπερβεί προ πολλού τα όρια του, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας για στελέχωση προς την διοίκηση και τη 2η ΥΠΕ. Ήδη όλες οι απλές κλίνες covid και ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου της Χίου είναι καλυμμένες. Ενώ για την εξοικονόμηση των νέων κλινών βρίσκονται για άλλη μια φορά υπό μετακόμιση οι πολυμεταγγιζόμενοι και χημειοθεραπευόμενοι ασθενείς.
Το ελάχιστο και εξουθενωμένο προσωπικό αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει. Τα κενά του Νοσοκομείου της Χίου «καλύπτονται» με μετακινήσεις προσωπικού από κλινική σε κλινική και με υπερεφημέρευση του υπάρχοντος προσωπικού, που στελεχώνει και το εμβολιαστικό κέντρο. Οι δε ειδικευόμενοι γιατροί του «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» συχνά καλούνται να καλύψουν 12ωρη εφημερία των κλινικών και των ΤΕΠ, παράλληλα με βάρδια στις εμβολιαστικές γραμμές του νοσοκομείου.
Το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία», για το οποίο θριαμβολογεί εδώ και μήνες η κυβέρνηση, «δουλεύει» με εμβολιαστικές γραμμές μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, επιβαρύνοντάς τα περαιτέρω, αποσπώντας χώρους από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και επιτείνοντας τον συγχρωτισμό υγιών (που προσέρχονται για εμβολιασμό) και ασθενών. Η στελέχωσή τους γίνεται από τους ήδη υπηρετούντες, ανεπαρκείς σε αριθμό, εξουθενωμένους νοσηλευτές και γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.
Αποτελεί δε, απαράδεκτη πρόκληση προς τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας και πρόνοιας – που για περισσότερους από 15 μήνες συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην επιδημία, χωρίς καμία ουσιαστική αναγνώριση αυτής της προσφοράς- να αξιοποιείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για να καλλιεργηθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός» σε βάρος μας, να περισταλούν ακόμη περισσότερο τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, να υπάρχουν διαχωρισμοί και να ανοίξει ο δρόμος για άδειες άνευ αποδοχών και απολύσεις.
Απαιτούμε:
 Εδώ και τώρα άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων
 Απεμπλοκή των Νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων αυτού.
 Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων της ΠΦΥ, συνεχή ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων . Ενίσχυση των πολυδύναμων περιφερειακών Ιατρείων του Νησιού.
 ΟΧΙ στην περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, τους διαχωρισμούς, τις απειλές για άδειες άνευ αποδοχών και τις απολύσεις εργαζομένων. ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΧΙΟΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: