“Αθώοι” νταβατζήδες – Μη αδίκημα η εκμετάλλευση πόρνης αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Η απόφαση βασίζεται στο νέο Ποινικό Κώδικα, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ, οι εκπλήξεις του οποίου κυριολεκτικά δεν τελειώνουν.

Μια σημαντική ώθηση στην υγιή επιχειρηματικότητα έδωσε το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, καθώς ο Άρειος Πάγος, στο ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του, έκριναν πως πρέπει να αθωωθεί αλλοδαπός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή ως ένοχος για “εκμετάλλευση πόρνης”. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 350 του προηγούμενου Ποινικού Κώδικα “άντρας που συντηρείται ολικά ή εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ’ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών μέχρι τριών ετών, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί για άλλη βαρύτερη αξιόποινη πράξη”.

Ο 50χρονος άνδρας από το Μάη του 2012 ως και το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους όταν και συνελήφθη, συντηρούνταν εν μέρει από την εκμετάλλευση ενήλικης Ρουμανάς που εκδίδονταν “επ΄αμοιβή σε άγνωστο αριθμό ανδρών, το αντίτιμο δε της συνουσίας της με αυτούς το λάμβανε κατά μείζον μέρος ο κατηγορούμενος, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και το βιοπορισμό του”. Αυτό το αγλάισμα της κοινωνίας αποδίδεται πλέον ως λευκή περιστερά στην κοινωνία, μετά την αναίρεση που άσκησε στον Άρειο Πάγο. Η απόφαση βασίζεται στο νέο Ποινικό Κώδικα, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ, οι εκπλήξεις του οποίου κυριολεκτικά δεν τελειώνουν. Σύμφωνα λοιπόν με το νέο Π.Κ, η “εκμετάλλευση πόρνης” δε θεωρείται αξιόποινη πράξη, ουσιαστικά δηλαδή νομιμοποιείται μια πτυχή της σωματεμπορίας.

Όλα αυτά τη στιγμή που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, εμφανίζονται ως διαπρύσιοι υπερασπιστές του “me too” και των δικαιωμάτων των γυναικών. Θα ήταν σχεδόν κωμικό, αν δεν ήταν τόσο εξοργιστικό και ανησυχητικό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: