Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στον χώρο της ειδικής αγωγής – Παράσταση διαμαρτυρίας του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ

Η «ανάπτυξη» και στο χώρο της Ειδικής Αγωγής σε όλο της το μεγαλείο.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, με την συμμετοχή συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από τα ειδικά σχολεία και από γονείς, συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα τόσο στα σχολεία της ειδικής αγωγής όσο και στα τμήματα ένταξης και στην παράλληλη στήριξη και σαν πρώτη αγωνιστική πρωτοβουλία αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Παράστασης Διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη στις 18:30 έξω από την Βουλή.

“Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, η σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών, για τα προβλήματα της ειδικής αγωγής, με την συμμετοχή συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από τα ειδικά σχολεία και από γονείς.

Οι γονείς επιβεβαίωσαν, μέσα από την ζωντανή τους μαρτυρία, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της ειδικής αγωγής, τα δημόσια ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη. Με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά και τα προβλήματα στο ιδιωτικοποιημένο σύστημα μεταφοράς των μαθητών. Σχολεία που καθυστέρησαν να ανοίξουν, που λειτουργούν ακόμα με περιορισμένο ωράριο ενώ λόγω των παραπάνω προβλημάτων, πολλά παιδιά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την σχολική τους χρονιά. Γονείς, παιδιά και εργαζόμενοι, βιώνουν από πρώτο χέρι, τα περί επιστροφής στην «κανονικότητα», την «ευαισθησία» της κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων. Η «ανάπτυξη» σε όλο της το μεγαλείο.

Στην σύσκεψη παρεβρέθηκαν και συνέβαλαν στη συζήτηση, αντιπροσωπείες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΑ), τον ΣΕΜΙΣΕΑ, την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Καθηγητών και της ΣΕΑΑΝ.

Στη σύσκεψη, αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα τέτοιων συναντήσεων για τα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής και κατέληξε, σαν πρώτη αγωνιστική πρωτοβουλία, τη πραγματοποίηση Παράστασης Διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη στις 18:30 έξω από την Βουλή.

Διεκδικούμε:

  • –Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού για τη κάλυψη όλων των αναγκών στην Ειδική Αγωγή (στα ειδικά σχολεία, στη παράλληλη στήριξη, στα τμήματα ένταξης).
  • –Να λυθεί τώρα το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών. Να μην υπάρχει παιδί που  να μην πηγαίνει σχολείο, με όρους ασφάλειας και ουσιαστικής εκπαίδευσης.
  • –Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι αναπληρωτές και οι συμβασιούχοι.
  • –Να καταργηθεί ο απαράδεκτος αντιεπιστημονικός και αντιπαιδαγωγικός θεσμός των αναπληρωτών.
  • –Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει πλήρως και δωρεάν  όλες τις απαραίτητες θεραπείες  για τα παιδιά  μας με βάση τα παραπεμπτικά των Ειδικών.
  • –Δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές δομές πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης με σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα και δωρεάν υπηρεσίες.

Τέλος, δηλώθηκε η ετοιμότητα να ανταποκριθούν όλοι στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για Πανελλαδική Απεργία στις 2 του Οκτώβρη.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: