Ανεβάζουμε στροφές… Η γειτονιά «στο πόδι» και ο σύλλογός της «στις επάλξεις»!

Πλούσιο το πρόγραμμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σεπολίων “Η Αναγέννηση”

1 >>>
Συλλογή Υπογραφών με αίτημα να παραχωρηθεί το οίκημα στην οδό Ναυάρχου Λυκούδη στην «Αναγέννηση» και να δημιουργηθεί εκεί Πολιτιστικό Στέκι για τα παιδιά της γειτονιάς!

Ήδη έχουν ξεκινήσει !
Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώνουν υπογραφές!
Εκατοντάδες έχουν υπογράψει και υποστηρίζουν το αίτημα !

Όσοι και όσες κάτοικοι θέλουν να υπογράψουν και να βοηθήσουν την προσπάθειά μας μπορούν να περνάνε από τα γραφεία του Συλλόγου κάθε ΤΡΙΤΗ 10:00 με 12:00 και κάθε ΠΕΜΠΤΗ 18:00 με 20: 00.

> Υπογράφουμε το αίτημα !
> Επιστρέφουμε τα συμπληρωμένα κείμενα υπογραφών !
> Προμηθευόμαστε νέα για να μαζέψουμε ακόμα περισσότερες !

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ !

Σκοπός είναι, αυτή η Συλλογή Υπογραφών να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για να διεκδικηθεί το αίτημα των κατοίκων στο Κοινοτικό Συμβούλιο!

2 >>>
Δραστηριότητες για μικρά παιδιά !

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Σεπολίων του ΟΠΑΝΔΑ (Λαμπόβου 4), στις 18:30 το απόγευμα το πρώτο μας ραντεβού !!!

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση θα γίνουμε Ο Μ Α Δ Α !
Τα παιδιά θα γνωριστούν και θα απασχοληθούν μεταξύ τους με παιχνίδι γνωριμίας, ζωγραφιές και ομαδική χειροτεχνία και ομαδικά παιχνίδια.
Οι γονείς θα ανταλλάξουν ιδέες για την φοβερή αποκριάτικη γιορτή που ετοιμάζει η «Αναγέννηση» το Σάββατο 9 Μαρτίου.
Όλοι μαζί, μικροί & μεγάλοι, θα κόψουμε την βασιλόπιτα μας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις με ωραίες «Δραστηριότητες για Παιδιά» οι οποίες θα πραγματοποιούνται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Σεπολίων του ΟΠΑΝΔΑ όμως αυτή θα είναι η πρώτη, η εναρκτήρια συνάντησή και ο Σύλλογος μας περιμένει να ξεκινήσουμε αυτό το «ταξίδι» και να περάσουμε όμορφα !

3 >>>
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024
Διαδηλώνουμε στις σιδηροδρομικές γραμμές!
18:00 στη Διάβαση Κωνσταντινουπόλεως & Σεπολίων («ΟΧΤΩ»)

Δεν είναι δυνατόν να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να βλέπουμε ατάραχοι και αδιάφοροι το επικίνδυνο χάλι που επικρατεί στις διαβάσεις!

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών φωνάζουμε δυνατά πως ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ χάνονται ΖΩΕΣ και πως θεωρούν ΚΟΣΤΟΣ τις δικές μας ΑΝΑΓΚΕΣ και γι αυτό δεν παίρνουν μέτρα προστασίας!

Εμείς όμως δε σκοπεύουμε να παραιτηθούμε και να βλέπουμε από τη μία να πηγαινοέρχονται τα εκατομμύρια στους κατασκευαστικούς ομίλους και από την άλλη να κινδυνεύουμε κάθε μέρα στη γειτονιά μας κάνοντας τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα …

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
& ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!

4 >>>
ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ της «Αναγέννησης» !

Ξεκινάμε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 στις 19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 62ου Δημοτικού Σχολείου 

Οι ενδιαφέρουσες διαλέξεις αστρονομίας αλλά και η παρατήρηση με το τηλεσκόπιο θα πραγματοποιούνται από τώρα έως το καλοκαίρι την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 62ου Δημοτικού Σχολείου (είσοδος από Λέλας Καραγιάννη) στις 7 το απόγευμα.

Μικρά παιδιά και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα «μυστικά» του διαστήματος, να κατανοήσουν την προσπάθεια του ανθρώπου για την εξερεύνησή του και μάθουν πολλά πράγματα για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και άλλα ουράνια σώματα.

Στο προαύλιο του σχολείο, στο τέλος κάθε διάλεξης θα μας περιμένει ένα τηλεσκόπιο για να μας καταπλήξει με όσα θα μπορέσουμε να δούμε μέσα από αυτό.

5 >>>
Ετοιμαζόμαστε για τον μεγάλο ΧΟΡΟ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας και ανυπομονούμε γιατί πέρασαν χρόνια από τον τελευταίο …

Σάββατο 2 Μαρτίου – 20:00
Κέντρο «Αρετούσα» στον Λόφο Σκουζέ!
Ζωντανή μουσική, καλό φαγητό και πολύ κέφι για χορό!

Ας φροντίσουμε όλα τα μέλη της «Αναγέννησης» αλλά και οι φίλες και οι φίλοι του συλλόγου να προμηθευτούμε έγκαιρα τις προσκλήσεις μας και να φτιάξουμε τις παρέες μας με φίλους, συγγενείς και γείτονες!
Επίσης οι επαγγελματίες και οι καταστηματάρχες της γειτονιάς μπορούν να συμβάλλουν στην επιτυχία του χορού παρέχοντας δώρα και προσφορές για την «λαχειοφόρο αγορά» μας!

6 >>>
Κύκλος δωρεάν μαθημάτων «Εισαγωγή στα Εικαστικά!» για νέες και νέους από ετών 12 έως 112 !

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ !

> Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Σεπολίων του ΟΠΑΝΔΑ (Λαμπόβου 4) κάθε Παρασκευή 18:30 με 20:30.
> ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μέχρι 29 Φεβρουαρίου στο τηλέφωνο 6980770068 και στο email του Συλλόγου.

Η δραστηριότητα «Εισαγωγή στα Εικαστικά» είναι ένας κύκλος από εικαστικά και καλλιτεχνικά μαθήματα τα οποία θα παραδίδονται μια φορά την εβδομάδα και για δύο ώρες.

Σκοπεύουμε να συμπληρώσουμε συνολικά 16 μαθήματα σε μία περίοδο συνολικής διάρκειας περίπου πέντε μηνών με δεδομένες και κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα ή αναβολές, ακυρώσεις που ίσως προκύψουν.

Σκοπός των μαθημάτων θα είναι οι «μαθητές» να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν την βασική κατάρτιση χτίζοντας θεμέλια για περαιτέρω εξέλιξη. Στα μαθήματα αυτά περιλαμβάνεται θεωρία ζωγραφικής, ιστορία τέχνης, είδη ζωγραφικής, γεωμετρία της τέχνης, γλωσσολογία της ζωγραφικής, ανατομία σώματος και ανατομία σκελετού. Επίσης περιλαμβάνονται και εμβόλιμες παρουσιάσεις για την αγιογραφία, την γλυπτική, την χαρακτική κ.α με σκοπό να δοθεί ένα περαιτέρω ερέθισμα όπως επίσης και επισκέψεις/εκδρομές στο εξωτερικό περιβάλλον ζωγραφιζοντας την παλέτα της ζωής και την φύση που την γεννάει.

Τελικός σκοπός είναι οι «μαθητές» να εισχωρήσουν στον πυρήνα των εικαστικών ώστε μελλοντικά να διευρύνουν τους ορίζοντες τους με δημιουργίες από τα χέρια τους και πολύ φαντασία σύμφωνα με το  γνωμικό του Άλμπερτ Αϊνστάιν:

«Η φαντασία είναι πολύ πολυτιμότερη από την γνώση, επειδή η γνώση έχει όρια!».

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: