Αφού σφετερίστηκαν τον τίτλο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ άρχισαν τα ξεπουλήματα…

Πάρα την πρόσφατη δικαστική απόφαση, η παρέα αυτή συνεχίζει να διατείνεται ότι είναι διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και συνεχίζει το επιζήμιο για τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ έργο της, εδρεύοντας στα επικίνδυνα και αφύλακτα γραφεία του εγκαταλελειμμένου μεγάρου του ΕΦΚΑ της οδού Κολοκοτρώνη, διαφημίζοντας ασφαλιστικές και άλλες εταιρείες και μεγαλοδικηγόρους. 

Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ (Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) τον Απρίλη 2019, διενέργησε εκλογές και ανέδειξε διοίκηση σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς κανόνες, με παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, ο οποίος κατέθεσε το σύνολο της διαδικασίας, σύμφωνα με το νόμο στο Πρωτοδικείο. Μια παρέα, επικεφαλής παράταξης, εγκατέλειψε τη συνέλευση όταν, κατά ομολογία της, έχασε την πλειοψηφία και έκανε παρασυέλευση και «εκλογές» δυο μέρες μετά, χωρίς Εφορευτική Επιτροπή. Στη συνέχεια η παρέα αυτή ζήτησε από το δικαστήριο να απαγορεύσει στη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση να διοικεί την ΕΣΤΑΜΕΔΕ, και το δικαστήριο απέρριψε για δεύτερη φορά το σχετικό αίτημα με την απόφαση 6594/2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας.

Πάρα την πρόσφατη αυτή απόφαση, η παρέα αυτή συνεχίζει να διατείνεται ότι είναι διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και συνεχίζει το επιζήμιο για τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ έργο της, εδρεύοντας στα επικίνδυνα και αφύλακτα γραφεία του εγκαταλελειμμένου μεγάρου του ΕΦΚΑ της οδού Κολοκοτρώνη, διαφημίζοντας ασφαλιστικές και άλλες εταιρείες και μεγαλοδικηγόρους.

Θα συνεχίσουμε τη σοβαρή αντιμετώπιση της αντιδημοκρατικής πειρατικής χρησιμοποίησης του τίτλου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε την άμεση έκφραση, μετά τη δικαστική απόφαση, της βλαβερής δραστηριότητας αυτής της παρέας στο θέμα του Κληροδοτήματος Αξελού, σε συνεργία με ανώτερο υπηρεσιακό στέλεχος που όρισε ο ΕΦΚΑ στην τριμερή Επιτροπή Εκτελεστών της διαθήκης Αξελού. Με παράνομη σύνθεση η επιτροπή των τριών εκτελεστών, που περιέχει και τον επικεφαλής της παρέας, αντί τον πρόεδρο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, δημοσιοποίησε «απόφαση»-έκθεση ιδεών κακής ποιότητας, που στο σύνολό της είναι αντίθετη με την υλοποίηση του σκοπού του κληροδοτήματος Αξελού, κάτι που είναι πάγιο αίτημα της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στο σύνολο της νόμιμης λειτουργίας της από τις αρχές του 2016 και στο οποίο έχουν συνταχθεί το ΤΕΕ και οι κυριότεροι σύλλογοι των μηχανικών. Η υλοποίηση αυτή απαιτεί, ένα ελάχιστο τμήμα από αυτά που συνεχίζει να χορηγεί ο ΕΦΚΑ στο άπατο βαρέλι της Τράπεζας Αττικής και στο ΤΜΕΔΕ (εγγυοδοτική υπηρεσία του πρώην ΤΣΜΕΔΕ, με σημαντικά πλεονάσματα τον καιρό που λειτουργούσε στο ΤΣΜΕΔΕ, με το 1/5 του προσωπικού, σε ελάχιστο χώρο, σε σχέση με αυτόν που καταλαμβάνει σήμερα το ΤΜΕΔΕ).

Πέρα από την 60χρονη εγκατάλειψη και απαξίωση του κληροδοτήματος, που όταν χορηγήθηκε μπορούσε να αποτελέσει γηροκομείο και θεραπευτήριο χωρίς έξοδα από το κράτος, τεράστιες ευθύνες συσσωρεύονται επί πλέον σε όλους τους αρμόδιους, κύρια στον ΕΦΚΑ, για τη μη υπεράσπιση του κτήματος Αξελού από πρόσφατη καταπάτηση, που του έχουμε επισημάνει, που, εκτός των άλλων, μπορεί να αποτελέσει σημαντική αφορμή παρεμπόδισης της εκτέλεσης της διαθήκης.

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ και την ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Κώστας Τζατζάνης πρόεδρος
Σταύρος  Βαρουτσής, γ. γραμματέας 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: