«30 χρόνια ΚΚΕ στον δήμο, ας δούμε και κάτι άλλο…» – Τι ακολούθησε στην Πετρούπολη στις τρεις θητείες του… «άλλου», Στ. Βλάχου

Υπάρχουν χειρότεροι από τους ανίκανους. Είναι αυτοί που είναι ικανοί για όλα! Όπως το να συνεργαστούν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Χρυσή Αυγή – και κάτι περαστικοί ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι αν θα κάνουμε τη στροφή να πάψει η δημοτική αρχή Πετρούπολης να είναι χειροκροτητής και κολαούζος της κυβέρνησης και να γίνει υπερασπιστής του δίκιου των πολλών, και όχι υπηρέτης των λίγων π.χ. των εργολάβων.

Χωρίς δικά μας σχόλια (δεν τα έχει ανάγκη) μεταφέρουμε τον χαιρετισμό του πρώην δήμαρχου Πετρούπολης, Γιώργου Γιώγου, στην χτεσινή μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πετρούπολη. Την Κυριακή 15 Οκτώβρη 2023, στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών «Στην Πετρούπολη υπάρχει επιλογή, “Λαϊκή Συσπείρωση” για την ανατροπή» με Δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο.

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Γώγου:

«Βρισκόμαστε ενάμιση εικοσιτετράωρο πριν την τελική και κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την πόλη μας. Το ερώτημα που μπαίνει είναι το αν θα συνεχιστεί η τροχιά υποβάθμισης της Πετρούπολης ή θα αλλάξουμε ρότα για να αρχίσει απ’ την αρχή η ανασυγκρότησή της σε κάθε επίπεδο, όπως της κοινωνικής προστασίας, της Παιδείας, της καθαριότητας, της δημιουργίας νέων απαραίτητων έργων και υποδομών, της υπεράσπισης της από απειλές περιβαντολλογικής υποβάθμισης από χωματερές και Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων μέσα στα όριά της, την προστασία του βουνού και του πρασίνου.

Αν θα κάνουμε τη στροφή να πάψει η δημοτική αρχή να είναι χειροκροτητής και κολαούζος της κυβέρνησης και να γίνει υπερασπιστής του δίκιου των πολλών, και όχι υπηρέτης των λίγων π.χ. των εργολάβων.

Θέλω από αυτό το βήμα να θυμίσω τι έλεγαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σε απλούς ψηφοφόρους που έφεραν για πρώτη φορά στο τιμόνι του δήμου τον σημερινό δήμαρχο. Εντάξει έλεγαν, κάνατε έργο, αλλά 30 χρόνια ΚΚΕ στον δήμο, ας δούμε και κάτι άλλο, μια αλλαγή είναι για καλό. Τι θα κάνει δηλαδή ο καινούργιος; Θα γκρεμίσει τα έργα σας; Κάτι θα κάνει και αυτός.

Το επιχείρημα έμοιαζε να έχει βάση. Τι έγινε όμως; Κέρδισαν τις εκλογές δύο φορές, και μάλιστα χωρίς να έχουν να επιδείξουν κανένα έργο και τις ξανακέρδισαν και μια τρίτη φορά στη συνέχεια.

Για να δούμε τι ακολούθησε;

Τα δημοτικά τέλη που ήταν τα χαμηλότερα σε όλη την Αττική, αντί να μειωθούν λόγω της οικονομικής κρίσης που επέφερε τεράστια ανεργία και μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήθηκαν.

Η εικόνα της πόλης και ιδιαίτερα της καθαριότητας κατάντησε απαράδεκτη.

Παντού επιβλήθηκε να πληρώνουν οι δημότες για όλες τις υπηρεσίες Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ πριν ήταν δωρεάν.

Κατήργησε και έκλεισε τα Δημοτικά Ιατρεία στα οποία προσφέρονταν υπηρεσίες υγείας από εθελοντές γιατρούς, κυρίως σε άπορους και ανασφάλιστους, εντελώς δωρεάν.

Κατήργησε τα τμήματα δημιουργικής ένταξης των ΑμεΑ στην κοινωνία, στα οποία μετείχαν παραπάνω από 50 συνάνθρωποί μας εντελώς δωρεάν, και τους άφησε στην τύχη.

Κατήργησε τα τμήματα Συμβουλευτικής Σχολής Γονέων που αντιμετώπιζαν στην οικογένειά τους ζητήματα βίας, επιθετικότητας και παραβατικότητας, ακόμα και χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Σήμερα βλέπουμε πως εξαπλώνεται αυτή η μάστιγα παντού.

Καταργήθηκε κάθε μέριμνα, βοήθεια και στήριξη στους οικονομικά αδύναμους.

Ο κ. Βλάχος αν και γιατρός, ανέχτηκε την πλήρη υποβάθμιση των ιατρείων του ΙΚΑ της πόλης μας, που ξεκίνησαν την ίδρυση τους επί των ημερών μας με δεκάδες γιατρούς. Ξέρετε, θα ήθελε να τα είχε κλείσει η κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί, γιατί στη δωρεάν παραχώρηση των οικοπέδων από τον δήμο στο ΙΚΑ προκειμένου να τα κτίσει, είχαμε προβλέψει ότι αν σταματήσουν τη λειτουργία τους ως δομή υγείας τα κτίρια, θα περιέλθουν αυτόματα στην κυριότητα του δήμου.

Άφησε την κτιριακή υποδομή των σχολείων στην τύχη τους. Τα σχολεία, που τα βρήκε σε άριστη λειτουργική κατάσταση και τα έκανε να μη πω πώς, από απλή αδιαφορία. Κραυγαλέο παράδειγμα το 2ο Λύκειο, το οποίο στεγάζεται σε κοντέινερς τρία χρόνια τώρα, ενώ το κανονικό κτίριο αφέθηκε να ρημάζει, σε εγκατάλειψη.

Έκλεισε το πρώην ιδιωτικό σχολείο Καραγιάννη το οποίο είχαμε ενοικιάσει, και πέταξε εδώ όλους τους τοπικούς συλλόγους που είχαμε στεγάσει λύνοντας το οικονομικό – στεγαστικό τους πρόβλημα. Αποτέλεσμα, η υποβάθμιση και η υπολειτουργία των τοπικών συλλόγων και εκμηδένιση της πλούσιας κοινωνικής πολιτιστικής δραστηριότητάς τους, μιας δραστηριότητας που τόσο είχαμε εκτιμήσει ύστερα από τον μεγάλο σεισμό του 1999 που έπληξε την πόλη μας.

Επέβαλε παντού την πληρωμή διδάκτρων για τη συμμετοχή σε δραστηριότητες Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν λιγότεροι από τους μισούς σε σχέση με πριν.

Έκλεισε και κατήργησε πολλά δωρεάν τμήματα, όπως το τμήμα δημιουργικής απασχόλησης στις εικαστικές τέχνες για παιδιά.

Το θεατρικό εργαστήρι με όλες τις θεατρικές ομάδες του, παρ’ όλη την τεράστια προσφορά του με τις δεκάδες θεατρικές παραστάσεις που είχε ανεβάσει, το έκλεισε.

Έκλεισε και κατήργησε τα σεμιναριακά μαθήματα Θεάτρου στα οποία δίδασκαν δωρεάν οι μεγάλοι δημιουργοί του Σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου, Κώστας Γεωργουσόπουλος και Γιώργος Αρμένης, με τεράστια επιτυχία, και το τονίζω, χωρίς να παίρνουν χρήματα γι’ αυτό που πρόσφεραν. Στη θέση των παραπάνω, ίδρυσε Θεατρική Σχολή με δίδακτρα και αργομισθίες, την οποία έκλεισε στη συνέχεια, αφού σπαταλήθηκαν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Έκλεισε και κατήργησε την περίφημη Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Πετρούπολης, στην οποία συμμετείχαν αφιλοκερδώς κορυφαίοι σολίστες από τις μεγαλύτερες κρατικές ορχήστρες, οι οποίοι έδιναν συναυλίες στο Πνευματικό μας κέντρο, δωρεάν, χωρίς εισιτήριο.

Κατήργησε το Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαν σχεδόν όλα τα σχολεία της Πετρούπολης με πάρα πολλές και αξιόλογες παραστάσεις. Να τονίσω εδώ ότι αρκετές παραστάσεις μαγνητοσκοπήθηκαν από την κρατική τηλεόραση και εξακολουθούν να προβάλλονται χρόνια μετά από την κρατική τηλεόραση. Αξέχαστη μου έχει μείνει η παράσταση που ανέβηκε από το 9ο νομίζω Δημοτικό σχολείο. Τα ίδια και στον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό. Κατάργηση τμημάτων, επιβολή πληρωμής και μείωση αθλούμενων παιδιών και νέων. Κατήργησε ακόμα και τα καλοκαιρινά καμπς στα οποία συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά με τη λήξη της σχολικής περιόδου. Πού νομίζετε ότι οφειλόταν η ανυπαρξία βίας, επιθετικότητας κλπ. ανάμεσα στα παιδιά της πόλης μας;

Είχε το Δημοτικό Κολυμβητήριο για παραπάνω από έναν χρόνο κλειστό λόγω συντηρήσεων, όπως έλεγε, αφού κόντευε να καταρρεύσει από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Όχι να κατασκευάσει κολυμβητήριο, αλλά ούτε να το λειτουργήσει αξιοπρεπώς δεν μπόρεσε.

Η συγκοινωνία της Πετρούπολης με το κέντρο της Αθήνας υποβαθμίστηκε, αφού από τα 23 λεωφορεία στη γραμμή Α11, Β11 που δρομολογούνταν καθημερινά, έφτασαν σήμερα και είναι λιγότερα από 10 και από συχνότητα κάθε 3- 4 λεπτά έφτασε σήμερα να είναι 20 και 30 λεπτά ανά λεωφορείο. Πάλευε τότε ένας Γιώργος Δημητρίου, και στη συνέχεια οι άλλοι που τον διαδέχθηκαν για να έχουμε αυτά που είχαμε.

Το βουνό, η καταφυγή της πόλης μας πάνω στο οποίο ακουμπά η Πετρούπολη, το οποίο είχαμε αναδασώσει και διατηρήσει ανέπαφο για δεκαετίες με την οργανωμένη και αποτελεσματική πυρασφάλεια και δασοπυρόσβεση που είχαμε, αφέθηκε να καεί σχεδόν όλη η πίσω πλευρά του. Και όχι μόνο αυτό. Σχεδιάζουν τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο πιο πράσινο κομμάτι που απέμεινε, στον χώρο πίσω από το νεκροταφείο, στο οποίο θα μεταφέρονται τα απορρίμματα των δήμων της Δυτικής Αθήνας για μεταφόρτωση, με πολλές δεκάδες απορριμματοφόρα καθημερινά από το οδικό δίκτυο της πόλης. Η οσμή των σκανδάλων είναι διάχυτη στην πόλη μας.

Σχεδιάζουν ανάπλαση του Άλσους του Αγίου Δημητρίου με εκατοντάδες κυβικά μπετόν και αντίτιμο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ανάπλαση του Άλσους με μπετόν! Τι άλλο θα δούμε; Στη λεωφόρο της πόλης μας σχεδιάζουν να σπαταλήσουν μερικά εκατομμύρια για να την αναπλάσουν κι αυτή, στενεύοντάς την και καθιστώντας προβληματική τη διέλευση και στάθμευση που είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη για να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή μας. Η χαρά του εργολάβου με λίγα λόγια και ο θάνατος του εμποράκου, αφού θα οδηγήσει σε κλείσιμο τα μαγαζιά και τους μικροεπαγγελματίες της πόλης μας.

Τα ίδια και χειρότερα στο θέατρο Πέτρας με εκατομμύρια στους εργολάβους οι οποίοι γλείφονται από τώρα, πάρα τις απεγνωσμένες διαμαρτυρίες των μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας.

Τι λένε λοιπόν σήμερα εκείνοι που έλεγαν κάποτε φτάνει 30 χρόνια ΚΚΕ στον δήμο, ας έρθει και κάποιος άλλος. Δεν θα γκρεμίσει την Πετρούπολη, κάτι θα κάνει και αυτός. Είναι ο δήμαρχος του μηδενικού έργου. Η απάντηση είναι εύκολη: Αυτό που βιώνει η πόλη μας δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας μόνο. Γιατί πρέπει να ξέρετε! Υπάρχουν χειρότεροι από τους ανίκανους. Είναι αυτοί που είναι ικανοί για όλα! Όπως το να συνεργαστούν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Χρυσή Αυγή – και κάτι περαστικοί ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τους δημότες μας τους λέμε: Όποιος δεν θέλει να γίνει το αμόνι που το χτυπούν, πρέπει να γίνει το σφυρί! Κι αυτό γιατί έχετε επιλογή: Είναι το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σίμο. Είναι μακράν το καλύτερο ψηφοδέλτιο που εκτέθηκε στην κρίση και την επιλογή σας, σε αυτές τις εκλογές.

Αποτελείται στην πλειοψηφία του από νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Με όρεξη για δουλειά. Αγωνιστές της ζωής. Εργαζόμενους, επιστήμονες, με ικανότητες, με διάθεση για προσφορά. Και κυρίως με την ορμή και τη ζωντάνια της νιότης. Είναι η ελπίδα και η απαντοχή μας, όχι μόνο των γονιών τους αλλά όλης της κοινωνίας μας.

Χαιρετίζουμε στα πρόσωπά τους την αγωνιστική στάση ζωής, τη διάθεση για προσφορά με ανιδιοτέλεια και τιμιότητα. Φέρνουν το καινούργιο. Κοντά τους επίσης σύντροφοι και συναγωνιστές, μεγαλύτεροι ίσως σε ηλικία που συνεχίζουν τον αγωνιστικό δρόμο τους.

Αλίμονο στη χώρα που δεν έχει ήρωες, έγραψε ο Μπρεχτ. Για να δεις τ’ άστρα πρέπει να σηκώσεις το κεφάλι. Είναι τόσο απλό, θέλω να πω εγώ. Δεν έχουμε διλήμματα και αδιέξοδα, προτείνουμε με το παράδειγμά μας τον αγωνιστικό δρόμο, και βλέπουμε με καμάρι ότι τη σκυτάλη την πήρε ήδη η νέα γενιά. Κι αυτό μας κάνει περήφανους.

Τελειώνοντας τη μακρόσυρτη ομιλία μου, θέλω να σας διαβάσω ένα μικρό κομμάτι ενός ανθρώπου που δημοσιεύτηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” πριν λίγες μέρες. Δεν κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ότι κάνω αθέμιτη διαφήμιση για έναν υποψήφιο γιατί μεθαύριο δεν βάζουμε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο. Λοιπόν είναι ένα άρθρο ενός νεαρού υποψηφίου στο ψηφοδέλτιό μας, συγγραφέα και δημοσιογράφου, του Παναγιώτη Κολέλη. Το άρθρο έχει τίτλο: “Η Πετρούπολη παραμένει ο τόπος μέσα στον οποίο ερμηνεύω τον κόσμο”. Γράφει λοιπόν ο σύντροφός μας ανάμεσα σε άλλα “δεν θα ήθελα να ήμουν κάποιος άλλος, όχι επειδή νιώθω ότι δεν επιδέχομαι σε τίποτα βελτίωση -αλίμονο αν πίστευα κάτι τέτοιο- ούτε γιατί η Πετρούπολη είναι τέλεια, αλλά επειδή έμαθα να εξελίσσομαι και να προχωρώ μπροστά μέσα σ’ αυτή την πόλη, με τα καλά και τα στραβά της.

Και θέλω να συνεχίσω να παλεύω να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου εδώ, στην Πετρούπολη, μαζί της, στο πλευρό της, χωρίς την ψευδαίσθηση πως είναι η καλύτερη πόλη του κόσμου, άλλα με την πεποίθηση ότι της αξίζουν καλύτερες μέρες.

Κι αυτές θέλουμε να δημιουργήσουμε ως “Λαϊκή Συσπείρωση”, βάζοντας στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, χωρίς να τους κουνάμε το δάχτυλο, αλλά με την αλήθεια, με σεβασμό και ενσυναίσθηση”. Αυτά έγραψε. Μπράβο σου παλικάρι μου.

Δεν μένει σε όλους εμάς, παρά να κάνουμε το χρέος μας.

Μέχρι την Κυριακή έχουμε παραπάνω από 24 ώρες.

Ας κάνουμε ο καθένας ακόμα μια προσπάθεια. 5, 10, 20 ανθρώπους, να τους βρούμε, και να τους μεταγγίσουμε την αισιόδοξη πρότασή μας, για ψήφο στη “Λαϊκή Συσπείρωση” με δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο.

Το μπορούμε και το αξίζουμε να είμαστε όλοι μας μικροί συντελεστές μιας ακόμα μεγάλης νίκης της κοινωνίας της πόλης μας. Καλή ψήφο. Σας ευχαριστώ».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: