Κι εγώ μαζί σου | Μαρία Μαριάδου, Ελένη – Σοφία Πέντσιου

“Η αφορμή που έριξε την πρώτη σταγόνα μελάνι και πάτησε το πρώτο πλήκτρο ήταν το ελληνικό Me Too. Θέλαμε τραγουδώντας να φωτίσουμε μία άλλη μετάφραση. Το me too να εμφανιστεί σαν έκφραση αλληλεγγύης: «Κι εγώ μαζί σου».

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε σε οπτικοποιημένη εκδοχή τον καρπό της συνεργασίας μας ως Σεστίλ Αλμάντ (Θωμάς Ψήμμας στο στίχο και Δέσποινα Πραφτσιώτη στη μουσική), με ερμηνεύτριες τις αγαπημένες μας Μαρία Μαριάδου και Ελένη- Σοφία Πέντσιου.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τους: Γιώργο Κερατσόπουλο (κιθάρες-μπάσο-ενορχήστρωση), Βασίλη Κουτή (ντραμς), Κωνσταντίνο Κοφίνα (ηχοληψία-μίξη-παραγωγή) και το studio Blueberry Productions Co. για την πολύτιμη συμβολή στο ηχητικό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε θερμά τους Δημήτρη Σακατζή και Βασίλη Κομματά για την εικονοποίηση και την ανάδειξη του τραγουδιού ως δρωμένου. Και όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους που δήλωσαν παρών στο “κι εγώ μαζί σου”.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αγαπημένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Κώστα Θωμαΐδη, Αλέξη Λιόλη και Αντιγόνη Καριπίδου που αγκάλιασαν με συγκινητικό τρόπο το κομμάτι από την πρώτη στιγμή.

“Η αφορμή που έριξε την πρώτη σταγόνα μελάνι και πάτησε το πρώτο πλήκτρο ήταν το ελληνικό Me Too. Θέλαμε τραγουδώντας να φωτίσουμε μία άλλη μετάφραση. Το me too να εμφανιστεί σαν έκφραση αλληλεγγύης: «Κι εγώ μαζί σου». Οι μέρες κύλησαν, το τραγούδι έμενε το ίδιο και η βία σαν σκυτάλη πήγαινε από χέρι σε χέρι. Και τα δικά μας στόματα ήθελαν κάτι να αρθρώσουν. Με ίδιο τραγούδι και διαφορετικό τραγούδισμα, δηλώνουμε μία υπόσχεση σε όλα τα θύματα κακοποίησης, εκμετάλλευσης και φόβου πάσης φύσεως. Φτιαγμένο με υλικά του παρόντος, ένα τραγούδι σαν μία φωνή σε διαδήλωση για τον διαρκή αγώνα διεκδίκησης ενός μέλλοντος που μόνο θα χαμογελάει…”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: