Η διοίκηση της περιφέρειας Κρήτης αρνήθηκε να συζητήσει ψήφισμα για τη στήριξη των αιτημάτων των συνταξιουχικών σωματείων

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, με τη συμφωνία του συνδυασμού της ΝΔ, απέρριψε ακόμη και το να συζητήσει ψήφισμα για τη στήριξη των αιτημάτων των συνταξιούχων της Κρήτης.  Χρησιμοποίησε γι’ αυτό ευτελή προσχήματα πχ ότι το υπόμνημα «δε φέρει τις υπογραφές των σωματείων»!

Η διοίκηση της περιφέρειας αρνήθηκε, με ευτελείς προφάσεις, να συζητήσει ψήφισμα για τη στήριξη των αιτημάτων των συνταξιουχικών σωματείων της Κρήτης.

Το υπόμνημα των συνταξιουχικών σωματείων,  που διαδήλωσαν, την περασμένη Παρασκευή, στο παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο,  κατέθεσαν στο περιφερειακό συμβούλιο,  στις 18 Απρίλη,  οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».  

Η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, με τη συμφωνία του συνδυασμού της ΝΔ, απέρριψε ακόμη και το να συζητήσει ψήφισμα για τη στήριξη των αιτημάτων των συνταξιούχων της Κρήτης.  Χρησιμοποίησε γι’ αυτό ευτελή προσχήματα πχ ότι το υπόμνημα «δε φέρει τις υπογραφές των σωματείων»!

Τέτοιο είναι το άγχος της διοίκησης της περιφέρειας να ευθυγραμμιστεί με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ (με «υλικά» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ)…

Δεν ξαφνιάζει κανέναν αυτή η στάση της περιφερειακής αρχής.  Όμως  είναι προκλητική η απαξίωση, που φτάνει στα όρια της εχθρότητας,  απέναντι σε αιτήματα του λαού και στην προκειμένη περίπτωση στα αιτήματα των συνταξιουχικών σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και των τεσσάρων Νομών της Κρήτης. 

Κάνει τα πάντα η δήθεν «υπερκομματική- αυτοδιοικητική»  περιφερειακή αρχή μπροστά στην ανάγκη να μην αμφισβητήσει την ασκούμενη πολιτική που έχει στο επίκεντρο τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών και να μη «στεναχωρήσει» την κυβέρνηση.

Επιβεβαιώνεται πόσο κάλπικη και επιλεκτική είναι η ευαισθησία της διοίκησης της περιφέρειας. Δε χωρούν   στο «όραμα της Κρήτης – φάρου ανάπτυξης» τα προβλήματα της επιβίωσης των συνταξιούχων, οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, του λαού, της νεολαίας της Κρήτης. 

«Ήξεις – αφήξεις» ήταν και οι απαντήσεις που έδωσε η περιφερειακή αρχή  για την εγκατάλειψη – ερήμωση του μνημειακού συγκροτήματος για τη Μάχη της Κρήτης, στον Γαλατά Χανίων, δίπλα στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη.  Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξαν την ανάγκη να ολοκληρωθεί το έργο, που κόστισε αρκετά χρήματα από τον ιδρώτα του λαού και τη φοροληστεία του, για να αξιοποιείται από τον λαό και τη νεολαία ως μνημείο της λαϊκής αντίστασης του τόπου. Ωστόσο, η περιφερειακή αρχή έμεινε σε διαπιστώσεις, χωρίς δέσμευση απαίτησης κρατικής χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του μνημείου, που διεκδικεί και θα συνεχίσει να διεκδικεί ο χανιώτικος λαός.

Επιπλέον, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έβαλαν στο περιφερειακό συμβούλιο τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων της ΒΙΠΕΗ και ανέδειξαν το πρόβλημα της λειτουργίας της χωρίς μελέτη και μέτρα περιορισμού των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.  Με απόλυτη ασυδοσία της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. και  με ευθύνη κυβέρνησης- περιφέρειας.  Η περιφερειακή αρχή δεσμεύτηκε ότι δε θα δοθεί άλλη παράταση στην ανεξέλεγκτη κατάσταση με τα επεξεργασμένα λύματα της ΒΙ.ΠΕ.Η., ενώ η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας επιβεβαίωσε την ανησυχητική κατάσταση. 

 Τέλος,  η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την 1η Τροποποίηση του Προγράμματος δράσης της περιφέρειας για το 2022, που δεν ξέφυγε από την πεπατημένη  της αντιλαϊκής προσαρμογής στις «αντοχές» της οικονομίας των λίγων, με τις περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης και τα έργα πολύ κάτω από τις λαϊκές ανάγκες. 

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: