Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας: Για τον τραυματισμό συναδέλφου από αστυνομικές δυνάμεις εν ώρα εργασίας

Στις 5 Μαρτίου, 2023 στην απεργιακή συγκέντρωση των σιδηροδρομικών στο κέντρο της Αθήνας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ ψήφισε κατά πλειοψηφία την ακόλουθη ανακοίνωση:
Στις 5 Μαρτίου, 2023 στην απεργιακή συγκέντρωση των σιδηροδρομικών στο κέντρο της Αθήνας, κατά της πολιτικής των κυβερνήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών και κατά τη διάρκεια της καταγραφής των συγκρούσεων με την αστυνομία, ο φωτορεπόρτερ και μέλος της ΕΦΕ Κωνσταντίνος Ζήλος τραυματίστηκε στην περιοχή της κάτω κοιλίας από ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης. Ο συνάδελφος διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο με εγκαύματα.
  • Για πολλοστή φορά ερχόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να καταγγέλλουμε τραυματισμό συναδέλφου από αστυνομική βία, εν ώρα μάλιστα εργασίας. Είναι απαράδεκτο να πρέπει να σκεφτόμαστε αν θα γυρίσουμε σπίτια μας κατευθείαν από τη δουλειά ή με μια στάση στο νοσοκομείο, επειδή η αστυνομία δεν σέβεται τους εργαζόμενους στον Τύπο.
  • Για άλλη μια φορά η αστυνομία δεν υπολογίζει το κόστος μιας ευθείας βολής είτε σε διαδηλωτή είτε σε εργαζόμενο. Για άλλη μια φορά αυτή η παράβαση καθήκοντος θα μείνει ατιμώρητη.
  • Για άλλη μια φορά το κράτος και οι μηχανισμοί του θα μείνουν ατιμώρητοι όπως τόσα χρόνια με τις ιδιωτικοποιήσεις, τους θανάτους και την συγκάλυψη.
Ως εδώ!
  • Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα στην ασφάλεια των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
  •  Ούτε λέξη για μάντρωμα των ΜΜΕ σε ζώνες «ασφαλείας», μακριά από εκεί που θα «ενοχλούμε».
  • Διεκδικούμε να παρέχεται από τα πρακτορεία στα οποία εργαζόμαστε (με σχέση αορίστου , ορισμένου χρόνου, ημερησια ανάθεση) δωρεάν όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός προστασίας, ουτως ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή την οποία μας αναθέτουν
  • Τέλος στην ατιμωρησία και στην συγκάλυψη.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: