Βελισσάριος Κοσσυβάκης: Εικοσιπέντε χρόνια μετά η Λιάνα Κανέλλη συναντά ξανά την Αλέιδα Γκεβάρα

Θυμάμαι με πόση διστακτικότητα αλλά και θράσος  απευθύνθηκα τότε στη Λιάνα Κανέλλη για να συντονίσει την συνέντευξη με ένα μικρό κείμενό μου το οποίο έβαλα να το τσεκάρουν δέκα φίλοι μου καθηγητές, για νοηματικά και ορθογραφικά λάθη, πριν το στείλω.  Γιατί η Λιάνα παρουσίαζε και την εκπομπή «Ομιλείτε Ελληνικά»…

Στο πρώτο ταξίδι στην Ελλάδα που έκανε η Aleida Guevara –March, καλεσμένη της New Star για την επέτειο των τριάντα χρόνων από τη δολοφονία του Τσε, είχα την τύχη και τη χαρά να συντονίσει τη μεγάλη Συνέντευξη Τύπου που διοργανώσαμε στο ξενοδοχείο Τιτάνια στις 19 Μαΐου του  1997   η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη. Η συνέντευξη τύπου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η προσέλευση των δημοσιογράφων ήταν μεγάλη και υπήρξαν πάνω από 700 δημοσιεύματα.

    Ήταν η χρονιά που η Λιάνα Κανέλλη παρουσίαζε πρωινή εκπομπή στο Mega Channel και η τηλεοπτική συνέντευξη με την Aleida που κάναμε στο κανάλι είχε ρεκόρ θεαματικότητας.

  Θυμάμαι με πόση διστακτικότητα αλλά και θράσος  απευθύνθηκα τότε στη Λιάνα Κανέλλη για να συντονίσει την συνέντευξη με ένα μικρό κείμενό μου το οποίο έβαλα να το τσεκάρουν δέκα φίλοι μου καθηγητές, για νοηματικά και ορθογραφικά λάθη, πριν το στείλω.  Γιατί η Λιάνα Κανέλλη παρουσίαζε και την εκπομπή «Ομιλείτε Ελληνικά» και φοβόμουν ότι έστω και έναν τόνο να έκανα λάθος, θα απέρριπτε την πρόταση μου.

    Τελικά, όλα πήγαν πολύ καλά κι από τότε μας συνδέει με τη Λιάνα, μια μεγάλη αληθινή και ουσιαστική φιλία και μπορώ να την αποκαλώ με το μικρό της όνομα και να μην έχω τόσο άγχος για τυχόν ορθογραφικά λάθη.

    Πιστεύω ότι και για την ίδια ήταν μία τεράστια επιτυχία καθώς το πρώτο ταξίδι της Aleida συνδέθηκε με το όνομα της. Στάθηκε κατά τη γνώμη μου, μια αποφασιστική καμπή στη μετέπειτα πολιτική διαδρομή της.

  Τώρα, εικοσιπέντε χρόνια μετά που διοργανώνουμε τις εκδηλώσεις για τα πενήντα πέντε χρόνια από την επέτειο της δολοφονίας του Τσε Γκεβάρα και θα παρευρεθεί ξανά η Aleida σκεφτήκαμε να προτείνουμε πάλι στην Λιάνα να συντονίσει τη συνέντευξη Τύπου, η οποία δέχτηκε αμέσως.

Σας καλούμε:

 τη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 12 π.μ. στη συνέντευξη τύπου στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, στην αίθουσα «Γεώργιος Αναστασόπουλος» στον τρίτο όροφο

θα παρευρεθεί και ο πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα

Aramis Fuente Hernández

και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης  STUDIO new star cinema στις 8 μ.μ. στην κεντρική εκδήλωση.

Ομιλία του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, Aramis Fuente Hernández.

Η κόρη του Che, Dr. Aleida Guevara March, καλεσμένη της New Star θα μιλήσει για τον πατέρα της στις φετινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Ο Μπάμπης Ζαφειράτος, ποιητής, μεταφραστής θα μιλήσει για τον ποιητή Che Guevara και θα απαγγείλει ποιήματά του και ποιήματα που γράφτηκαν γι’αυτόν.

O καρδιολόγος και πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σιώρας θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «ΤΣΕ ο Γιατρός»

Χαιρετισμοί

Νίκος Καρανδρέας, Πρόεδρος Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης

Γιώργος Μαυρίκος, Επίτιμος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Δέσποινα Μάρκου, Πρόεδρος Ε.Ε.Δ.Δ.Α., Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης

«Ο ΤΣΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ» Θα μιλήσει

ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής

της New Star και Διοργανωτής του Αφιερώματος

Η Ζωή Τηγανούρια στο ακορντεόν και ο Νίκος Θεοδωράκης στην κιθάρα και τραγούδι, θα ερμηνεύσουν

το Hasta La Victoria Siempre.

Βελισσάριος Κοσσυβάκης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: