Περασμένες μου αγάπες – Η ΚΝΕ των 80ς, του Γράψα και του Γόντικα

Βουτιά στο χρόνο…

Η φράση στον τίτλο είναι προφανώς σχηματική, καθώς η ΚΝΕ δεν είναι προσωποπαγής οργάνωση, όπως οι νεολαίες των αστικών κομμάτων ή κάποιες ολιγάριθμες γκρούπες. Όταν λέμε “η ΚΝΕ του Γράψα, του Γόντικα κλπ”, εννοούμε απλώς τα χρόνια που ήταν γραμματείς του ΚΣ της οργάνωσης και τη μακρινή δεκαετία του ’80, από την οποία έρχεται η επίμαχη φωτό. Ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο, με το γραφείο του ΚΣ της οργάνωσης εκείνης της εποχής, τον μακαρίτη Γράψα ως γραμματέα και το Δημήτρη Γόντικα, που καθοδηγούσε την ΚΝΕ από το κόμμα, ενώ στο φόντο βλέπουμε το κάδρο της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.

Η φωτογραφία έχει κυκλοφορήσει αρκετά στο διαδίκτυο, αλλά την επανέφερε στο προσκήνιο μέσω τουίτερ ο zastro, με πλούσιο φωτογραφικό και ενδιαφέροντα αθλητικά αφιερώματα, πυροδοτώντας τη συζήτηση και διάφορα σχόλια, εκ των οποίων τα περισσότερα εστίαζαν στη μόδα της εποχής και τους μυστακοφόρους συντρόφους που είναι απόλυτη πλειοψηφία. Μεταξύ άλλων βλέπουμε και τη μετέπειτα βουλευτή και υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, ενώ ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου, που διακρίνεται με το μούσι μεταξύ των εικονιζόμενων έδωσε την απάντηση για την ταυτότητα και των λιγότερο αναγνωρίσιμων, αν και στο αρχικό τουί αναφέρει δυο φορές το Γόντικα αντί του Τσίτκανου.

Το συλλεκτικό ενσταντανέ προκαλεί σίγουρα σε αρκετούς νοσταλγία για τα νιάτα τους στην οργάνωση. Άλλοι πάλι, μπορεί να μελαγχολήσουν, αναλογιζόμενοι τι ακολούθησε και πού βρίσκονται σήμερα πολιτικά κάποιοι από τους τότε κνίτες. Πάντως δε φτάνει – και δεν έχει σχέση – σε καμία περίπτωση την απαράμιλλη φωτό με την παρακάτω τρόικα:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: