ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Tο δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού να πληρώσει η ΟΔ Γερμανίας τις πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, οι ελληνικές κυβερνήσεις το έχουν απεμπολήσει, δεν το διεκδικούν

Η επίσκεψη Σολτς στη χώρα μας, εκτός των άλλων, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό καθώς η ΟΔ Γερμανίας αρνείται επίμονα να πληρώσει τις πολεμικές επανορθώσεις-αποζημιώσεις που οφείλει σαν ελάχιστο χρέος για τα ναζιστικά πολεμικά εγκλήματα στη χώρα μας.

Την απαράδεκτη στάση και της τωρινής κυβέρνησης που δεν θέλει να διεκδικήσει τις γερμανικές οφειλές αλλά και την ΟΔ Γερμανίας που δεν τις πληρώνει, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με αφορμή την πρόσφατη παρουσία του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ:

«Για μια ακόμα φορά η ελληνική κυβέρνηση -όπως άλλωστε έκαναν όλες ως τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις- δεν θέλησε να θέσει στον καγκελάριο της ΟΔ Γερμανίας κ. Σολτς, που επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο Διάσκεψης των Χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, το ζήτημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις τεράστιες καταστροφές που προξένησαν στη χώρα, τα εγκλήματα και τα ολοκαυτώματα που προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στη διάρκεια της κατοχής της χώρας μας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μπορεί να δείπνησαν μαζί με τον κ. Σολτς, να συζήτησαν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια καθώς και τη δράση και τον ρόλο κάθε κράτους στην περιοχή, για την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, για τα γερμανικά τεθωρακισμένα που στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία και αυτά που θα πάρει η Ελλάδα από τη Γερμανία, με αρνητικές συνέπειες για την άμυνα της χώρας μας, για τις μοιρασιές ανάμεσα στις αστικές τάξεις κ.ά.

…Αλλά το δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού να πληρώσει η ΟΔ Γερμανίας τις πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα που έχουν επιδικαστεί σε διεθνείς διασκέψεις (Παρίσι – Λονδίνο), για τις μεν γερμανικές κυβερνήσεις είναι ανύπαρκτο, το έχουν ξεγράψει, οι δε ελληνικές κυβερνήσεις το έχουν απεμπολήσει, δεν το διεκδικούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ απαξιοί να απαντήσει στο υποβληθέν υπόμνημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ από την 9η Μάη 2020 για το ίδιο ζήτημα.

Ο κ. Σολτς έφτασε στη χώρα μας στο πλαίσια περιοδείας του σε χώρες των Δ. Βαλκανίων με στόχο να ενισχύσει και να επιβάλει τη στράτευση των κυβερνήσεών τους και τη συμμετοχή τους στο στρατόπεδο των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Με στόχο να εμποδίσουν την όποια επιρροή Ρωσίας – Κίνας στις χώρες των Δ. Βαλκανίων, στο πλαίσιο της ευρωατλαντικής συστράτευσής τους όπως φαίνεται και από τη διακήρυξή τους που επιβεβαίωσε “το κοινό όραμά τους για την ευρωπαϊκή προοπτική ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων και την πλήρη ενσωμάτωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Άλλωστε η …”προσφορά” της ΟΔ Γερμανίας στις χώρες αυτές είναι δεδομένη: Η ΟΔ Γερμανίας πρωτοστάτησε στη διάλυση της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, υποδαυλίζοντας τον εμφύλιο πόλεμο και αναγνωρίζοντας Κροατία και Σλοβενία κράτη που προήλθαν από την πρώτη διάσπαση της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας αρχικά το 1991 και, στη συνέχεια, συμμετέχοντας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και τους βομβαρδισμούς κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας στον πόλεμο που κήρυξαν ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, το 1999. Τις συνέπειες όλων των παραπάνω υφίστανται οι χώρες των Δ. Βαλκανίων με την όξυνση των εθνικισμών και τις αντιπαραθέσεις, τη φτώχεια, τη διαφθορά και την εγκληματικότητα που αντιμετωπίζουν οι λαοί των Βαλκανίων.

Η τωρινή επίσκεψη Σολτς στα Δ. Βαλκάνια και στη χώρα μας γίνεται στο πλαίσιο των εξελίξεων στην περιοχή μας και υπό την επίδραση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Η γερμανική κυβέρνηση έχει ευθύνη γι’ αυτόν το πόλεμο στον οποίο συμμετέχει εξοπλίζοντας την ουκρανική κυβέρνηση. Είναι άμεσα εμπλεκόμενη ενώ η ίδια προετοιμάζεται αναπτύσσοντας τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα.

Στον πόλεμο αυτόν, δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων των ευρωατλαντικών κομμάτων, συμμετέχει “μέχρι τα μπούνια” ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ, διαθέτοντας τις βάσεις για τη διακίνηση και μεταφορά στρατευμάτων και οπλισμού στο Ανατολικό Μέτωπο. Στέλνοντας οπλισμό στην αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, αδυνατίζει την αμυντική θωράκιση της χώρας μας. Είναι τεράστιοι οι κίνδυνοι για τα κυριαρχικά συμφέροντα της χώρας μας, για τον λαό μας και όλους τους λαούς των Βαλκανίων, των οποίων οι κυβερνήσεις επίσης συνδράμουν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με το στρατόπεδο των Ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών-ληστών.

Τέτοιους στόχους υπηρετεί η επίσκεψη Σολτς στα Δ. Βαλκάνια, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής, ιδιαίτερα σε περίπτωση γενίκευσης – επέκτασης του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Ο ελληνικός λαός που έχει πικρή εμπειρία από το παρελθόν από τη συμμετοχή σε τέτοιους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή), βεβαίως είναι αντίθετος σε κάθε συμμετοχή με όποιον τρόπο και όποια μορφή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ στον οποίο μας εμπλέκει η άρχουσα τάξη, η κυβέρνησή της και τα κόμματά της, με δεδομένη και τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ο λαός μας εντείνει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το μακελειό του ουκρανικού λαού και του ρωσικού, και παλεύει για απεμπλοκή της Ελλάδας, για να γυρίσουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ. Παλεύει ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια, για όλες αυτές τις συνέπειες σε βάρος του τις οποίες οξύνει και ο άδικος πόλεμος, για αύξηση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη Σολτς στη χώρα μας, εκτός των άλλων, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό καθώς η ΟΔ Γερμανίας αρνείται επίμονα να πληρώσει τις πολεμικές επανορθώσεις-αποζημιώσεις που οφείλει σαν ελάχιστο χρέος για τα ναζιστικά πολεμικά εγκλήματα στη χώρα μας.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που κόντρα στη θέληση-απαίτηση του ελληνικού λαού, μέχρι σήμερα αρνούνται να διεκδικήσουν από την ΟΔ Γερμανίας την υλοποίηση της επιβεβλημένης αυτής υποχρέωσής της για την πληρωμή των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων, για να μη …χαλάσουν τις σχέσεις τους με τις εκάστοτε γερμανικές κυβερνήσεις, εταίρους και συμμάχους τους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, παραπέμποντας το ζήτημα στις ελληνικές καλένδες!

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, φίλοι και απόγονοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση και της τωρινής κυβέρνησης που δεν θέλει να διεκδικήσει τις γερμανικές οφειλές, αλλά και την ΟΔ Γερμανίας που δεν τις πληρώνει.

Αγωνιζόμαστε και συνεχίζουμε να απαιτούμε μαζί με όλο το λαό -με μπροστάρη το τιμημένο ΚΚΕ, το Κόμμα της Αντίστασης- να ξεκινήσει, ως οφείλει απέναντι στον λαό, εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση όλες τις αναγκαίες ενέργειες διεκδίκησης από την ΟΔ Γερμανίας να πληρώσει τις αποζημιώσεις για τα αποτρόπαια ναζιστικά εγκλήματα που προκάλεσε στον λαό μας, ο οποίος με το ΕΑΜ και το ΚΚΕ, πάλεψε και απελευθέρωσε τη χώρα μας από τους ναζί κατακτητές.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται πολύμορφα και με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας και καλούμε τον ελληνικό λαό να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και να καταδικάσει τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της, που αντί να διεκδικήσουν με συγκεκριμένες ενέργειες τα οφειλόμενα, όπως άλλωστε αποφάσισε και η Ελληνική Βουλή, ενισχύουν με την τακτική τους την άρνηση των κυβερνήσεων της ΟΔ Γερμανίας να πληρώσουν».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: