ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Ο Άρης Βελουχιώτης ανήκει και θα ανήκει πάντα στο πάνθεον των ηρώων του λαού μας και του τιμημένου ΚΚΕ

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που εκφράζει τα ιδανικά και τα οράματα της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στην επέτειο των 77 χρόνων από το θάνατό του, αποτίει φόρο τιμής στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ για την τεράστια προσφορά του στα πλαίσια του ΕΑΜικού αντιστασιακού κινήματος και του ΚΚΕ.

Πέρασαν 77 χρόνια από τις 16 Ιούνη 1945 που, στη Μεσούντα Άρτας, κυκλωμένος από τις ένοπλες φασιστικές και παρακρατικές συμμορίες των ταγματασφαλιτών, ΜΑΥ κ.ά., που με κρατική ανοχή και προστασία δολοφονούσαν ΕΑΜίτες και ΕΛΑΣίτες αγωνιστές και τρομοκρατούσαν τον λαό, ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης, έβαλε τέλος στη ζωή του, περνώντας στην αιωνιότητα για την τεράστια συνεισφορά του ως πρωτοκαπετάνιος του θρυλικού ΕΛΑΣ στην απελευθέρωση της χώρας μας από τον φασίστα – ναζί Γερμανό κατακτητή.

Ήταν η περίοδος μετά την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας και την παράδοση των όπλων από τον ΕΛΑΣ, κατά την οποία οι συμμορίες αυτές, έχοντας αποθρασυνθεί, προχωρούσαν σε ένοπλη τρομοκρατική δράση ενάντια στον λαό και το κίνημά του.

Ο Άρης Βελουχιώτης, γέννημα – θρέμμα του τιμημένου ΚΚΕ, έμεινε πιστός στο Κόμμα μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Πρωτοστάτησε -με την καθοδήγηση του ΚΚΕ και ως στέλεχος του Κόμματος- στην οργάνωση της ένοπλης αντίστασης του λαού μας από την πρώτη στιγμή, για τη συγκρότηση, την ανάπτυξη και τη νικηφόρα δράση του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) που υπήρξε το οπλισμένο χέρι της μεγάλης λαϊκής ΕΑΜικής Αντίστασης κατά του ναζί κατακτητή. Την εποποιία στην οποία οργανωτής, καθοδηγητής και αιμοδότης, ψυχή και νους, ήταν το ηρωικό ΚΚΕ.

«Αιώνια τιμή και δόξα για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, όπως και σε όλους τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, πολλοί από τους οποίους έδωσαν και τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας, ενώ συνέχισαν τον αγώνα για μια Ελλάδα χωρίς αφεντικά, μια Ελλάδα του λαού της, δίκαιη και κοινωνικά απελευθερωμένη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Και τονίζει ότι «στη λαϊκή συνείδηση ο Άρης Βελουχιώτης είναι ταυτισμένος με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τον αγώνα του για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και την κοινωνική απελευθέρωση. Ο Άρης Βελουχιώτης, όπως και το ΚΚΕ, τάχτηκε υπέρ της ένοπλης πάλης για την απελευθέρωση της Ελλάδας, σε συνθήκες που οι αστοί καλούσαν σε υποταγή στον κατακτητή ή εγκατέλειπαν το λαό θεωρώντας τον εχθρό ανίκητο. Αλλά η απελευθερωτική πάλη των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ, έδειξε πως όταν ο λαός αποφασίσει γίνεται ανίκητος απέναντι σε κάθε αντίπαλό του όσο και αν φαντάζει παντοδύναμος.

Ο Άρης Βελουχιώτης έχει τη δική του συμβολή σε αυτό που απορρίπτουν, την πάλη με όλες τις μορφές και τη λαϊκή χειραφέτηση, όσοι με την αστική και οπορτουνιστική προπαγάνδα και ιστοριογραφία επιχειρούν να τον οικειοποιηθούν παίρνοντας, δήθεν, υπό την προστασία τους τον Άρη με μοναδικό σκοπό να επιτεθούν στο ΚΚΕ.

Όμως καμιά συκοφαντία και κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια και να αμαυρώσει την ηρωική δράση του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη και του ΚΚΕ του οποίου ήταν στέλεχος. Ο Άρης Βελουχιώτης ανήκει και θα ανήκει πάντα στο πάνθεον των ηρώων του λαού μας και του τιμημένου ΚΚΕ, του Κόμματος της Αντίστασης και της εποποιίας του ΔΣΕ για τη μεγάλη προσφορά στον λαό μας.

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνει η Απόφαση του ΚΚΕ στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψή του στις 23/6/2018 (συνέχεια εκείνης της 16/7/2011 για την πολιτική αποκατάστασή του) και για την κομματική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που εκφράζει τα ιδανικά και τα οράματα της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στην επέτειο των 77 χρόνων από το θάνατό του, αποτίει φόρο τιμής στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη για την τεράστια προσφορά του στα πλαίσια του ΕΑΜικού αντιστασιακού κινήματος και του ΚΚΕ.

Από αυτήν την ηρωική δράση του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ την περίοδο της ναζιστικής κατοχής ο λαός μας διδάσκεται και εμπνέεται στους νέους αγώνες του για κοινωνικά δικαιώματα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν, ενάντια στη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και συνασπισμούς και στη δράση τους για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δόξα και τιμή στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη!

Δεν ξεχνάμε, συνεχίζουμε…».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: