ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χανίων: Προσβολή η επίσκεψη της «Ομοσπονδιακής Ένωσης Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών» και η κατάθεση στεφάνου με ναζιστικό σύνθημα

Το στεφάνι που κατέθεσαν στην εκδήλωση είχε πάνω το σύνθημα «Treue um Treue» (Πίστη για Πίστη), το οποίο συνδέεται άμεσα με τις ναζιστικές στρατιωτικές παραδόσεις!

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης, η γερμανική πρεσβεία οργάνωσε εκδήλωση στο γερμανικό νεκροταφείο. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε και η οργάνωση «Ομοσπονδιακή Ένωση Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών». Η οργάνωση αυτή κατάθεσε στεφάνι στην εκδήλωση, ενώ συναντήθηκαν και ζήτησαν από τον δήμαρχο Πλατανιά να συμβάλει στη μεταφορά του «Γερμανικού Πουλιού» από το Δαράτσο σε οικόπεδο κοντά στο Γερμανικό Νεκροταφείο. Το στεφάνι που κατέθεσαν στην εκδήλωση είχε πάνω το σύνθημα «Treue um Treue» (Πίστη για Πίστη), το οποίο συνδέεται άμεσα με τις ναζιστικές στρατιωτικές παραδόσεις!

«Τέτοιου είδους παρουσίες σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο γερμανικό νεκροταφείο, όχι μόνο αθώες δεν είναι, αλλά έχουν σκοπό τη στυγνή παραχάραξη της ιστορίας, την αθώωση των ναζί εισβολέων και την ταύτισή τους με τον ηρωικό κρητικό λαό ως απλά δύο αντιμαχόμενες πλευρές σ’ ένα σκληρό πόλεμο» τονίζει το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Το στεφάνι με το ναζιστικό σύνθημα

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η Μάχη της Κρήτης που έδωσε με λεβεντιά, αυταπάρνηση, αποφασιστικότητα και απαράμιλλο ηρωισμό το Μάη του 1941 ο λαός της Κρήτης ήταν η πρώτη οργανωμένη λαϊκή αντίσταση τους ναζί κατακτητές στην Ευρώπη. Κατάφερε να καθυστερήσει ένα μήνα την εισβολή των χιτλερικών στην ΕΣΣΔ. Την αντίστασή του αυτή τη πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος αφού οι βάρβαροι ναζί κατακτητές δεν δίστασαν να ξεκληρίσουν ολόκληρα χωριά, όπως το μαρτυρικό Κοντομαρί, σκοτώνοντας άοπλους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους, να πραγματοποιήσουν ολοκαυτώματα και να ισοπεδώσουν χωριά όπως η Κάντανος.

Η παραχάραξη της ιστορίας, η ταύτιση των ηρωικών ανταρτών που αντιστάθηκαν στον φασισμό με τους ναζί κατακτητές είναι επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με διάφορα προγράμματα και εκδηλώσεις στοχεύει στην ιστορική λήθη. Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με πρόσχημα τη μνήμη των νεκρών Γερμανών χωρίς να αναφέρεται πουθενά ο ρόλος που διαδραμάτισαν ως κατακτητές και η παρουσία σε τέτοιες εκδηλώσεις οργανώσεων όπως ο “Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών” (η οποία είναι διεθνής παραστρατιωτική οργάνωση) και η “Ομοσπονδιακή Ένωση Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών” επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας. Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη επιδίωξη διαστρέβλωσης της Ιστορίας της λαϊκής αντίστασης και της απελευθερωτικής πάλης, πρωταρχικά του κρητικού αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, των ναζιστικών εγκλημάτων, με σκοπό να περάσουν στη λήθη. Καταγγέλλουμε την ανοχή που υπάρχει από κεντρικό, αλλά και τοπικό κράτος σε διάφορα προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς που στοχεύουν στην ιστορική λήθη. Τους δηλώνουμε ότι ο λαός της Κρήτης έχει δώσει βαρύ φόρο αίματος για την ελευθερία του και δεν πρόκειται να ξεχάσει τα εγκλήματα των ναζί όσες φιέστες για την αθώωσή τους κι αν οργανώσουν.

Καλούμε τον λαό να καταδικάσει τους φορείς και τα κόμματα που ξεπλένουν τους ναζί και τα θηριώδη εγκλήματά τους. Είναι όλα τα αστικά κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, που χειροκρότησαν τους φασίστες του Αζόφ στη Βουλή. Είναι τα κόμματα που μπροστά στις εκλογές ψαρεύουν στα θολά φασιστικά νερά πρώην ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής για να πάρουν μερικά “κουκιά” παραπάνω. Είναι οι κυβερνήσεις που καθυστέρησαν προκλητικά την εκδίκαση των εγκλημάτων της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Είναι διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν διεκδικούν τις γερμανικές επανορθώσεις – αποζημιώσεις. Είναι τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που συμφωνούν και συνεργάζονται για τη συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο έδαφος της Ουκρανίας, μετατρέποντάς τη σε θύτη άλλων λαών και τον ελληνικό λαό σε θύμα.

Και στην Κρήτη, όπως σε όλη τη χώρα τη δεκαετία του ’40, ο λαός συσπειρωμένος στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ, στηρίχτηκε στη δύναμή του, που αποδείχτηκε ακατανίκητη και μεγαλούργησε. Αυτό ακριβώς είναι που θέλουν να σβήσουν από την Ιστορία το γερμανικό και το ελληνικό αστικό κράτος, γιατί τους φοβίζει. Η ιστορική εμπειρία εκείνης της περιόδου αποτελεί σήμερα παράγοντα που φωτίζει τον δρόμο και αποτελεί γερό στήριγμα της οργανωμένης μαζικής πάλης του εργατικού λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος απέναντι στο εχθρικό κράτος, την αστική εξουσία και τα κόμματα που τη διαχειρίζονται, σε βάρος του λαού και της νεολαίας.

Ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα τους περάσει να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας την αλήθεια. Δεν πρόκειται να αποτρέψουν αυτό που με βεβαιότητα θα έρθει, ο λαός θα βγει μπροστά, απορρίπτοντας τα εκβιαστικά διλήμματα, οργανώνοντας και συντονίζοντας την πάλη του, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμισμό, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ, για ένα φωτεινό μέλλον, απαλλαγμένο από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: