Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών online δωρεάν και με αγγλικούς υπότιτλους!

Ελπίζουμε ότι οι «Παρτιζάνοι» θα είναι μια όμορφη συντροφιά αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Καλή θέαση!

Ό,τι καλύτερο για τις μέρες που πρέπει να μείνετε μες στο σπίτι.

Στις 3 Μαρτίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια, από τότε που οι Παρτιζάνοι των Αθηνών προβλήθηκαν για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Έκτοτε ακολούθησαν εκατοντάδες προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας, στη δημόσια τηλεόραση – ΕΡΤ2, σε δήμους, στέκια, εκπολιτιστικούς συλλόγους, σωματεία και άλλους φορείς. Το σκεπτικό μας ήταν να είναι διαθέσιμο σε όλους τους προαναφερόμενους χώρους, προκειμένου να αποτελέσει ένα έναυσμα συνάντησης, ζύμωσης, ανταλλαγής απόψεων και γόνιμου διαλόγου σε σχέση με την περίοδο της Κατοχής, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Στα δύο αυτά χρόνια το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και του εξωτερικού και αγκαλιάστηκε από νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία, κάτι που μας έδωσε έναυσμα να προχωρήσουμε στη δημιουργία του επόμενου ντοκιμαντέρ μας.

Καθώς οι «Παρτιζάνοι των Αθηνών» ολοκληρώνουν τον κύκλο τους και δεδομένου ότι έχει ζητηθεί από κόσμο που δεν του ήταν προσβάσιμο τόσο καιρό να ανέβουν online, αποφασίσαμε να τους διαθέσουμε στα ελληνικά και με αγγλικούς υπότιτλους – στην πορεία θα προστεθούν και άλλες γλώσσες.

Ταυτόχρονα ανοίγουμε τον κύκλο του νέου μας ντοκιμαντέρ, που θα λέγεται Καινούργιος Ουρανός, και το οποίο περιγράφει τις ζωές των μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο βουνό, από τη στιγμή της Συμφωνίας της Βάρκιζας μέχρι την υποχώρηση στις Λαϊκές Δημοκρατίες. Επίκεντρο της έρευνας και αυτή τη φορά είναι οι ίδιες οι αφηγήσεις των πρωταγωνιστριών, οι οποίες περιγράφουν την απόφασή τους να βγουν στο βουνό ύστερα από την περίοδο της Λευκής Τρομοκρατίας και να επιλέξουν τον δρόμο της αντίστασης και όχι της ήττας.

Για το νέο ντοκιμαντέρ μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα Καινούργιος Ουρανός – Newborn Sky, στην οποία θα ανεβαίνει σχετικό υλικό.

Ελπίζουμε ότι οι «Παρτιζάνοι» θα είναι μια όμορφη συντροφιά αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Καλή θέαση!

Ομάδα Συλλογική Μνήμη

Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών – The Partisans of Athens from C M on Vimeo.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

58 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: