«Μπόλικη πέτρα μπόλικη καρδιά…»: Εικονική περιήγηση στην έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ!

Η μεγάλη εικαστική έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ «Μπόλικη πέτρα μπόλικη καρδιά…» είναι πια διαθέσιμη στο διαδίκτυο με τη μορφή της εικονικής περιήγησης. Η αντίσταση στις φυλακές και τις εξορίες, μέσα από 257 εικαστικά έργα 48 δημιουργών και πολλών ακόμα άγνωστων αγωνιστών.

Η μεγάλη εικαστική έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ «Μπόλικη πέτρα μπόλικη καρδιά…» είναι πια διαθέσιμη στο διαδίκτυο με τη μορφή της εικονικής περιήγησης! Με τον τρόπο αυτό η έκθεση “ανοίγει” ξανά τις πύλες της στο κοινό και έτσι ο καθένας μπορεί να περιηγηθεί στις μοναδικές εικαστικές δημιουργίες που απλώνονται χρονικά από τη δεκαετία του ’30 έως και τη χούντα και που αναδεικνύουν το μεγαλείο των αγωνιστών.

Θυμίζουμε ότι η έκθεση φιλοξενούνταν στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην κρατητήρια ΕΑΤ – ΕΣΑ) και η λειτουργεία της είχα ανασταλεί στο πλαίσιο των γενικών μέτρων για την πρόληψη του κορονοϊού και της απόφασης του Δήμου Αθηναίων να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας όλων των πολιτιστικών χώρων. Για τον ίδιο λόγο λίγο νωρίτερα είχε ματαιωθεί και η ομαδική επίσκεψη – ξενάγηση της “Κατιούσα” στην ίδια έκθεση και στο Μουσείο του ΣΦΕΑ, στην οποία είχαν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες αναγνώστες και φίλοι του περιοδικού.

«Μπόλικη πέτρα μπόλικη καρδιά...»: Εικονική περιήγηση στην έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ!

Η αφίσα της έκθεσης όταν φιλοξενούνταν στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην κρατητήρια ΕΑΤ – ΕΣΑ)

Θέμα της έκθεσης είναι η αντίσταση στις φυλακές και τις εξορίες, μέσα από 257 εικαστικά έργα (πίνακες, σχέδια και σκίτσα πάνω σε χαρτί, ξυλόγλυπτα, ζωγραφική πάνω σε βότσαλα, έργα σε χειρόγραφες εφημερίδες και κάρτες, ζωγραφικές μακέτες) 48 δημιουργών και πολλών ακόμα άγνωστων αγωνιστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα έργα εκτίθενται μετά από καιρό, κάποια μάλιστα εκτίθενται για πρώτη φορά.

Σε όλα τα έργα που μπορεί κανείς πλέον να θαυμάσει ψηφιακά θα υπάρχει και πλαίσιο με βασικές πληροφορίες του έργου, το όνομα του δημιουργού, το υλικό και τη χρονολογία δημιουργίας.

Η εικονική περιήγηση στην έκθεση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΚΚΕ. Πατήστε εδώ και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: