Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Η απάντηση στον φασισμό θα δοθεί ξανά στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς από το εργατικό – λαϊκό κίνημα

Σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την δολοφονική επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα. Πέντε μέρες μετά δολοφονείται ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι.

Σε σημερινή ανακοίνωση της «ΛαϊκήΣυσπείρωση Αττικής για την συμπλήρωση 10 χρόνων από τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σημειώνεται:

“Σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη δολοφονική επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα. Πέντε μέρες μετά στις 18 Σεπτέμβρη 2013 δολοφονείται ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι. Είχαν προηγηθεί επιθέσεις σε μετανάστες όπως η δολοφονική σε βάρος Αιγυπτίων αλιεργατών ενάμιση χρόνο νωρίτερα.

Όλα τα παραπάνω δεν ήταν μεμονωμένα γεγονότα αλλά απόρροια του ναζιστικού εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και κατά επέκταση του τρόπου δράσης της μέσω των ταγμάτων εφόδου, της διασύνδεσης με τμήματα επιχειρηματικών συμφερόντων.

Όχι τυχαία η δολοφονική επίθεση της 12ης Σεπτέμβρη 2013 σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ έγινε λίγα μέτρα μακριά από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης όπου η Χρυσή Αυγή είχε «εργολαβία» για το χτύπημα κάθε οργανωμένης διεκδίκησης και του ταξικού σωματείου. Εξάλλου ανάμεσα στους πολλούς τραυματίες ήταν και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, νυν υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο του δολοφονικού τους μένους όπως έχει αποτυπωθεί και στις μαρτυρίες της σχετικής δίκης.

Σήμερα δέκα χρόνια μετά το «φίδι» βγάζει νέα και διάφορα κεφάλια. Επιβεβαιώθηκε ότι η απάντηση στο φασισμό δεν μπορεί να δοθεί με νομοσχέδια και νομοθετήματα. Ούτε με τα κροκοδείλια δάκρυα αυτών που διαφημίζουν «κάθε καρυδιάς καρύδι», που έχουν ευθύνες που η δίκη της Χρυσής Αυγής, σε δεύτερο βαθμό, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, που χαϊδεύουν τα αυτιά ψηφοφόρων της, που δεν είχαν πρόβλημα σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια να ψηφίζουν μαζί με φασίστες τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και τώρα ορισμένα από τα ναζιστικά και ακροδεξιά απολειφάδια βρίσκουν καταφύγιο σε ψηφοδέλτια υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων. 

Η απάντηση θα δοθεί ξανά στις γειτονιές της Αττικής, στους χώρους δουλειάς και τους μαζικούς φορείς και προϋπόθεση για αυτό είναι ένα ρωμαλέο εργατικό λαϊκό κίνημα. Σε αυτή την υπόθεση θα δώσει όλες τις δυνάμεις της η «Λαϊκή Συσπείρωση» και κάθε εκλεγμένος της.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής καλεί σε συμμετοχή στην αντιφασιστική συναυλία την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στα Λιπάσματα Δραπετσώνας (ΣΙΛΟ) καθώς και στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Κερατσίνι τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π. Φύσσα 60) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο μπλόκο της Κοκκινιάς. Στη αντιφασιστική συναυλία και τη συγκέντρωση θα παρευρεθεί ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.”

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: