Φιντέλ Κάστρο: «Οι ηρωικοί Παλαιστίνιοι είναι το ζωντανό σύμβολο του μεγαλύτερου εγκλήματος της εποχής μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγικά επίκαιρη, συνταράσσει σήμερα κάθε ζωντανή ανθρώπινη συνείδηση η ομιλία του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο Ρους, το 1979, από το βήμα του ΟΗΕ.

Τραγικά επίκαιρη, συνταράσσει σήμερα κάθε ζωντανή ανθρώπινη συνείδηση η ομιλία του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο Ρους, το 1979, από το βήμα του ΟΗΕ.

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας καταγγέλλει το έγκλημα του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ και του ιμπεριαλισμού στην Παλαιστίνη, και με λίγες λέξεις περιγράφει τις αιτίες αλλά και τη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος, εκφράζοντας και τονίζοντας την επαναστατική-διεθνιστική αλληλεγγύη στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης.

«Για τις χώρες των αδεσμεύτων, το ζήτημα της Παλαιστίνης είναι το μεδούλι του προβλήματος στη Μέση Ανατολή. Η βάση της δίκαιης ειρήνης στην περιοχή ξεκινά από την ολοκληρωτική και χωρίς όρους απόσυρση του Ισραήλ από όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη, και σημαίνει για τον παλαιστινιακό λαό την επιστροφή όλων των κατεχομένων εδαφών του και την ανάκτηση των αναφαίρετων εθνικών δικαιωμάτων του, ακόμη και του δικαιώματος επιστροφής στην πατρίδα του, στην ελεύθερη αυτοδιάθεση και στην εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους στην Παλαιστίνη, σύμφωνα με την απόφαση 3236 της Γενικής Συνέλευσης [του ΟΗΕ]. Αυτό υποδηλώνει την παρανομία και την ακυρότητα των μέτρων που υιοθέτησε το Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά και αραβικά εδάφη, όπως και την εγκαθίδρυση αποικιών ή εποικισμών στα παλαιστινιακά και στα υπόλοιπα αραβικά εδάφη των οποίων η άμεση διάλυση αποτελεί προαπαιτούμενο για τη λύση του προβλήματος.

Όπως είπα στην ομιλία μου στην 6η Σύνοδο κορυφής, δεν είμαστε φανατικοί. Το επαναστατικό κίνημα είναι εκπαιδευμένο να μισεί πάντα τις φυλετικές διακρίσεις και τα πογκρόμ κάθε είδους, και από τα βάθη της καρδιάς μας αποκηρύσσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανελέητη καταδίωξη και την γενοκτονία που εξαπέλυσε στην εποχή του ο ναζισμός ενάντια στον εβραϊκό λαό. Όμως δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι παρόμοιο στη σύγχρονη Ιστορία μας, όπως η απομάκρυνση, εκδίωξη και γενοκτονία που σήμερα πραγματοποιεί ο ιμπεριαλισμός και ο Σιωνισμός ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Εκπατρισμένοι από τα εδάφη τους, διωγμένοι από την ίδια τους την πατρίδα, διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο διωκόμενοι και δολοφονημένοι, οι ηρωικοί Παλαιστίνιοι αποτελούν εντυπωσιακό παράδειγμα αυτοθυσίας και πατριωτισμού και είναι το ζωντανό σύμβολο του μεγαλύτερου εγκλήματος της εποχής μας».

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: