Αλήθεια Τάκη; Ήταν “No Politica” και ο Νίκος Γόδας;

Δεν υπάρχει κανείς γνήσιος ερυθρόλευκος, που να μην είναι περήφανος για την ιστορία του Νίκου Γόδα, που να ντρέπεται να πει ότι ο Γόδας ήταν κομμουνιστής και να θέλει να κρύψει την ταυτότητά του.

Οι κόκκινοι οπαδοί, που είναι και σύντροφοι, συνηθίζουν να λένε “ένα είναι το κόμμα, η ομάδα και το χρώμα”. Δε χρειάζεται όμως να είναι κανείς κομμουνιστής, ούτε και οπαδός των ερυθρόλευκων, για να εκτιμήσει τη στάση ζωής και το προσωπικό μεγαλείο του Νίκου Γόδα, που εκτελέστηκε από το αστικό κράτος, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού -όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Και ανάποδα. Δεν υπάρχει κανείς γνήσιος ερυθρόλευκος, που να μην είναι περήφανος για την ιστορία του Νίκου Γόδα, που να ντρέπεται να πει ότι ο Γόδας ήταν κομμουνιστής και να θέλει να κρύψει την ταυτότητά του.

Όταν λοιπόν ο γνωστός Τάκης Τσουκαλάς της “Θύρας 7” ανάβει και μόνο που ακούει ότι ο Γόδας ήταν οργανωμένος στο ΚΚΕ, όταν λέει πως “τα πολιτικά μηνύματα δεν τα γουστάρουμε εμείς οι Ολυμπιακοί”, όταν λέει στον ακροατή που έκοψε να “βάλει το σφυροδρέπανο στον πάτο του”, προσβάλλει πρωτίστως την ιστορία της ομάδας του, που είχε παίξει κάποτε με την ομάδα της Μακρονήσου, και τους οπαδούς της που ξέρουν να την τιμούν.

Προσβάλλει τη μνήμη του Νίκου Γόδα από την Κοκκινιά, όπως και τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού, που στη δική τους μαρτυρία δεν κρύβουν στιγμή τι ήταν πολιτικά ο Γόδας, αλλά και άλλες μεγάλες ερυθρόλευκες δόξες, όπως ο Μουράτης και ο Δαρίβας (δείτε πχ το βίντεο και πιο συγκεκριμένα στο 1.51).

Όταν λέει με ύφος πως ο Γόδας ζήτησε να εκτελεστεί φορώντας τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο και όχι με το σφυροδρέπανο (λες και υπήρχε τέτοια φανέλα ή θα του την έδιναν οι βασανιστές-εκτελεστές του), ξεχνάει βολικά πως τον εκτέλεσαν ακριβώς για τη σχέση του με αυτό το σφυροδρέπανο και τους αγώνες του λαού. Και πως αν το είχε απαρνηθεί, θα του χάριζαν πρόθυμα τη ζωή.

Και όταν λέει πως τους φίλους του Ολυμπιακού δεν τους ενδιαφέρει τάχα τι είναι ο διπλανός τους -αν είναι φασίστας πχ ή αγωνιστής, είναι ένα και το αυτό- θυμίζει αυτούς τους άθλιους υποκριτές που αναρωτιούνται “τι δουλειά έχει το ποδόσφαιρο με τα κομματικά;”.

Ο Νίκος Γόδας δεν είναι για τα δόντια του “No Politica”. Και αυτό το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα οι οπαδοί του Ολυμπιακού που είναι περήφανοι για το κόκκινο παρελθόν αυτού του ήρωα.

Το πανό των οπαδών του Ολυμπιακού για τον Νίκο Γόδα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: