ΑΚΕΛ: Ο αντικομμουνισμός και ο ρατσισμός συναντούν τον αυταρχισμό και την ιστορική αγραμματοσύνη

Σε εκδήλωση για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος, ο ομιλητής κ. Λ. Σέπος προκλητικά υποστήριξε ότι δεν ευθύνεται μόνο η ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ αλλά και η Σοβιετική Ένωση! Η ομιλία ήταν τόσο προκλητική που προκάλεσε την αποχώρηση του Ρώσου Πρέσβη από την εκδήλωση.

Σε εκδήλωση για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος που συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και η Πρεσβεία του Ισραήλ, ο ομιλητής, που ήταν ο διευθυντής του Παγκυπρίου Γυμνασίου κ. Λ. Σέπος προκλητικά υποστήριξε ότι για το Ολοκαύτωμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν ευθύνεται μόνο η ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ αλλά και η Σοβιετική Ένωση! Η ομιλία του κ. Σέπου ήταν τόσο προκλητική που προκάλεσε την αντίδραση του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος αποχώρησε από την εκδήλωση.

Εκτός από παραγραφή της σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου πλέον κάποιοι επιχειρούν να ξαναγράψουν τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Υπενθυμίζουμε στον κ. Σέπο και στον Υπουργό Παιδείας κ. Προδρόμου που ήταν παρών ότι, η 27η Ιανουαρίου επιλέχθηκε από τον ΟΗΕ ως η Μέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 ο Κόκκινος Στρατός της Σοβιετικής Ένωσης απελευθέρωσε το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς και έβαλε τέλος στη ναζιστική κόλαση του Ολοκαυτώματος. Είναι με τη θυσία των 20 εκατομμυρίων νεκρών της Σοβιετικής Ένωσης που συνετρίβη το τέρας του χιτλεροφασισμού και σώθηκε ο ανθρώπινος πολιτισμός στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Στις μέρες που διέρχεται η Ευρώπη, η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό συνιστούν ανοιχτή συνέργεια στην άνοδο του νεοφασισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής είναι ο ίδιος που παραβιάζοντας τους σχολικούς κανονισμούς έδιωξε από το σχολείο μαθήτρια με μαντίλα. Είναι ο ίδιος που απαγόρευσε στους μαθητές του σχολείου να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα της ΠΣΕΜ και είναι ο ίδιος που αποκαλούσε δημόσια το μεγάλο Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσο «συμμορίτη». Ο αντικομμουνισμός και ο ρατσισμός συναντούν τον αυταρχισμό και την ιστορική αγραμματοσύνη. Απόλυτα εκτεθειμένος είναι βέβαια ο Υπουργός Παιδείας κ. Προδρόμου για την σκανδαλώδη συγκάλυψη που παρέχει στο συγκεκριμένο Διευθυντή σε κάθε νέα του πρόκληση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: