«Υπόθεση γενοκτονίας με εγχειρίδιο»… – Για «ωμότητες» καταγγέλλουν το Ισραήλ αξιωματούχοι του ΟΗΕ | Βίντεο δείχνουν στρατιώτες του Ισραήλ να κακοποιούν και να εξευτελίζουν Παλαιστίνιους

«Στη Γάζα, γυναίκες, παιδιά και άνδρες πεθαίνουν από την πείνα, τραυματίζονται και σκοτώνονται σε βομβαρδισμούς. Έχουν χάσει κάθε πίστη στην ανθρωπότητα και κάθε ελπίδα για το μέλλον» – Από τη βάρβαρη πολιτική του Ισραήλ, δεν γλιτώνουν ούτε οι πολίτες του, που αντιδρούν στην κατοχή και την γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Ο επικεφαλής των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς κατήγγειλε τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, κάνοντας λόγο για την «τελευταία χρονικά ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας».

«Αυτή είναι απλά η τελευταία χρονικά ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας όπου οι μάχες εισήλθαν σε μια φάση ακόμη πιο τρομακτική με ακόμη πιο φρικτές συνέπειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο», δήλωσε σε ανακοίνωση εκφράζοντας θλίψη για «τον κόσμο που δείχνει ανίκανος, ακόμη και απρόθυμος να δράσει» για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος.

«Στη Γάζα, γυναίκες, παιδιά και άνδρες πεθαίνουν από την πείνα, τραυματίζονται και σκοτώνονται σε βομβαρδισμούς. Έχουν χάσει κάθε πίστη στην ανθρωπότητα και κάθε ελπίδα για το μέλλον», τόνισε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, επιστρέφοντας από ταξίδι στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την καταδίκη του για τις «βάναυσες» επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη.

«Στο μεταξύ, ο κόσμος δείχνει ανίκανος, ακόμη και απρόθυμος να δράσει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», πρόσθεσε, ζητώντας επαναλαμβανόμενες ανθρωπιστικές παύσεις των μαχών για να καταστεί δυνατή η είσοδος περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας και η απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς.

«Μια αποτυχία να δράσουμε τώρα θα έχει συνέπειες πολύ πέρα από την περιοχή, γιατί είναι μια παγκόσμια κρίση», προειδοποίησε.

Παραίτηση αξιωματούχου ΟΗΕ

Τις προηγούμενες μέρες ο διευθυντής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Νέα Υόρκη, Κρεγκ Μόχιμπερ, παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, λέγοντας ότι πρόκειται για «υπόθεση γενοκτονίας με εγχειρίδιο».

«Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και μεγάλου μέρους της Ευρώπης είναι εξ ολοκλήρου συνένοχοι στη φρικτή επίθεση», έγραψε ο Κρεγκ Μόχιμπερ στην επιστολή παραίτησής του την περασμένη εβδομάδα.

«Όχι μόνο αυτές οι κυβερνήσεις αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους από τη συνθήκη για να διασφαλίσουν τον σεβασμό των συμβάσεων της Γενεύης, αλλά στην πραγματικότητα οπλίζουν ενεργά την επίθεση… και παρέχουν πολιτική και διπλωματική κάλυψη στις θηριωδίες του Ισραήλ».

*

ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Ισραηλινοί στρατιώτες κακοποιούν και εξευτελίζουν Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη

Τη βάρβαρη και απάνθρωπη συμπεριφορά των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε βάρος Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη απεικονίζουν δεκάδες βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες και δείχνουν στρατιώτες του Ισραήλ να κακοποιούν και να εξευτελίζουν Παλαιστίνιους.

Σε ένα από τα πιο βάναυσα βίντεο, Iσραηλινοί στρατιώτες εικονίζονται να κακοποιούν επτά εργάτες από τη Δυτική Όχθη που συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Ισραήλ χωρίς άδεια, σε μια περιοχή νότια των λόφων της Χεβρώνας.

Το βίντεο δείχνει τους Παλαιστίνιους να είναι γυμνοί ή ημίγυμνοι, με δεμένα μάτια και χειροπέδες και να ουρλιάζουν από τον πόνο. Έναν από αυτούς τον σέρνουν στο έδαφος. Άλλο στιγμιότυπο από το βίντεο δείχνει έναν στρατιώτη να πατάει με την μπότα του στο κεφάλι ενός από τους Παλαιστίνιους, ενώ ένας άλλος στρέφει ένα όπλο εναντίον του.

Ένα άλλο σύντομο βίντεο δείχνει έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο με δεμένα τα μάτια, τον οποίο οι στρατιώτες αναγκάζουν να καθίσει στο έδαφος, με τα πόδια του καλυμμένα με μια ισραηλινή σημαία.

Σε απάντηση στα στοιχεία, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι η συμπεριφορά των στρατιωτών είναι «ασυνεπής με τις αξίες» του και πρόσθεσε ότι «τα περιστατικά βρίσκονται υπό διερεύνηση»…

Στόχος και οι Ισραηλινοί αντιφρονούντες

Από τη βάρβαρη πολιτική του Ισραήλ, δεν γλιτώνουν ούτε οι πολίτες του, που αντιδρούν στην κατοχή και την γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Αίσθηση προκαλεί βίντεο που δείχνει την εισβολή της ισραηλινής αστυνομίας σε γειτονιά όπου κατοικούν Εβραίοι στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ για να κατεβάσει τις παλαιστινιακές σημαίες.

Όταν οι Εβραίοι αντιστάθηκαν, τους ξυλοκόπησαν βάναυσα, χτυπώντας τους και γρονθοκοπώντας τους στο πρόσωπο.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: