Τραυματίας σε καροτσάκι, με χειροπέδες! – Η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει σαν εγκληματία μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ!

Δεν είναι κάποιος επικίνδυνος κακοποιός. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ένας από τους 8 συλληφθέντες κομμουνιστές, που η ΕΛ.ΑΣ. του φέρεται σαν εγκληματία, γιατί έκανε το λάθος να διαδηλώσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το “κράτος δικαίου” είναι μια πολυτέλεια που τελειώνει εκεί που αρχίζει η αμφισβήτηση της εξουσίας τους. Αυτό δείχνουν με τον αρρωστημένο αυταρχικό ζήλο τους οι δυνάμεις καταστολής που έδωσαν κρεσέντο κρατικής βίας απέναντι στους απεργούς διαδηλωτές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Και αυτή η φωτογραφία μένει ως μνημείο αίσχους και ντροπής για το αστικό κράτος και τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Ο εικονιζόμενος δεν είναι εγκληματίας ή κάποιος επικίνδυνος κακοποιός. Είναι ο γεωλόγος-σεισμολόγος Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ένας από τους οκτώ συλληφθέντες διαδηλωτές απεργούς που συνελήφθησαν, γιατί τόλμησαν να διαδηλώσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενάντια στη Νατοϊκή μηχανή πολέμου. Κι αυτό προφανώς είναι κόκκινη γραμμή για τους κρατούντες, που δε διστάζουν να κρατάνε δεμένο με χειροπέδες έναν τραυματία, σε καροτσάκι -που δεν τραυματίστηκε μόνος του, αλλά από τον ζήλο των Πραιτωριανών τους.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν άλλοι επτά συλληφθέντες, που παραμένουν στα κρατητήρια χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες! Αλλά οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών είναι μάλλον ψιλά γράμματα για το αστικό κράτος, όταν νιώθει πως αμφισβητούνται τα ιερά και όσιά του…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: