Τουλάχιστον ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα – Κυριακάτικα μέσα στον καύσωνα δούλευαν οι εργάτες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ένα ακόμα έγκλημα στο οποίο βάζουν τη σφραγίδα τους κράτος και εργοδοσία είναι όπως όλα δείχνουν, ο θάνατος ενός ανθρώπου και ο τραυματισμός άλλων από την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα…

Συναγερμός σήμανε στην Πάτρα, μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας το μεσημέρι της Κυριακής στην οδό Διωδόρου στα Μποζαΐτικα την ώρα που, παρότι επικρατούν συνθήκες καύσωνα, διεξάγονταν εργασίες!

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας ήταν κλειστό, καθώς γίνονταν έργα εδώ και δύο χρόνια. Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός και υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρά τραυματίες, ενώ οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και 6 οχήματα με 12 Πυροσβέστες.

Από τα πρώτα λεπτά, μετά την τραγωδία με την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας της μεγάλης περιμετρικής, βρίσκεται επί τόπου αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Οικοδόμων, καθώς και της ΤΕ Αχαϊας και του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κατήγγειλε τις παράνομες εργασίες που γίνονταν στο σημείο σήμερα, σε συνθήκες καύσωνα.

Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται ομάδες του Συνδικάτου Οικοδόμων έτοιμες να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Νέα, σοβαρή καταγγελία για την κατάρρευση της γέφυρας εν μέσω εργασιών που γίνονταν κάτω από συνθήκες καύσωνα Κυριακάτικα, αποτελεί η δήλωση του Δ. Μαρμούτα, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στο 902.gr.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Αυτά είναι τα χάλια που βλέπουμε εδώ και τόσα χρόνια, που φτιάχνουνε εδώ το γιοφύρι της Άρτας, με χρήματα του ελληνικού λαού. Και τώρα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουνε νεκροί και εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι. Να είναι σίγουροι ότι το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, το εργατικό κίνημα της πόλης, θα τους αναζητήσει μέχρι την κόλαση. Να δούμε: ποιος τους έδωσε άδεια για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι Κυριακή μεσημέρι κάτω από συνθήκες καύσωνα; Έχουν τέτοια άδεια; Θα το πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά αυτό που έγινε σήμερα. Είμαστε εδώ για να παράσχουμε όποια βοήθεια μας ζητηθεί». 

Ένα ακόμα έγκλημα στο οποίο βάζουν τη σφραγίδα τους κράτος και εργοδοσία είναι όπως όλα δείχνουν, ο θάνατος ενός ανθρώπου και ο τραυματισμός άλλων από την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα.

Προς το παρόν, έχουν διακομιστεί 4 άτομα, το ένα χωρίς τις αισθήσεις του στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και ένα ακόμα στο ΓΝ Πατρών Αγιος »Ανδρέας».

Όπως φαίνεται, εργάτες οικοδόμοι, με ευθύνη της κατασκευαστικής εταιρίας που είχε αναλάβει το έργο δούλευαν κυριακάτικα και μέσα στον καύσωνα από το πρωί στις εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: