Το τουίτερ απαντά στα μαθήματα ιστορίας οπαδών του Φιλελευθερισμού

Από την Αμερική του Τραμπ στις χώρες της Βαλτικής μέχρι την γειτονιά μας ένα είναι το ζητούμενο: πώς η αστική τάξη έχει επιλέξει να ξεπεράσει τις κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, όταν «πιάστηκε» να φωνάζει  το γνωστό σύνθημα του Γκαίμπελς (σε βίντεο ομιλίας του σε εκδήλωση της Νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. το 2009) «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» («aber wenn wir abtreten, dann soll der Erdkreis erzittern»):

Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις από δημοσιογράφο τότε απάντησε: «Είναι καταφανώς φτιαγμένο το βίντεο και θα ήθελα εάν βρείτε ποιος το “έφτιαξε” να μου τον πείτε και εμένα για να του κάνω μήνυση…». Χθες μας αποκάλυψε ότι είναι βόρειο-ηπειρώτικο τραγούδι.

Ας ενημερώσει κάποιος τον Μιχαλολιάκο που το ‘χει κάνει σύνθημα και μας εκθέτει και στο εξωτερικό.

Νίκος Μιχαλολιάκος, 23.5 2010, Μιλάνο, απευθυνόμενος σε Ιταλούς φασίστες του κόμματος «Forza Nuova»:

Συναγωνιστές, από τα αρχαία ακόμη χρόνια υπήρχε ένα ρητό που έλεγε: “Ουδέν κακό αμιγές καλού”. Έτσι, λοιπόν και τώρα με την πίεση που δέχονται οι λαοί της Ευρώπης, τους οδηγούν στην εξέγερση. Θα πρέπει να αγωνιστούμε να είμαστε εμείς οι Εθνικιστές, αυτοί που θα οδηγήσουμε την αντίσταση των λαών. Πριν από πολλά χρόνια κάποιος είχε πει: «ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ!». Αυτή η ώρα Συναγωνιστές ΕΡΧΕΤΑΙ!

Το τουίτερ απαντά στα μαθήματα ιστορίας οπαδών του Φιλελευθερισμού

Το τουίτερ απαντά στα μαθήματα ιστορίας οπαδών του Φιλελευθερισμού

Το τουίτερ απαντά στα μαθήματα ιστορίας οπαδών του Φιλελευθερισμού

Το τουίτερ απαντά στα μαθήματα ιστορίας οπαδών του Φιλελευθερισμού

Γεγονός είναι ότι για παράδειγμα στην περίοδο της Βαϊμάρης  οι μισθοί έπεσαν πάνω από 30%, απαγορεύτηκαν οι απεργίες, οι εργατικές συγκεντρώσεις  το κεφάλαιο γνώρισε τη μεγαλύτερη ανάπτυξή του, η αντικαπιταλιστική πολιτική τους έφτασε στο αποκορύφωμά της,  μάλιστα ήταν τόσο ουσιώδης ώστε πολλές βιομηχανίες των γύρω  χωρών να μεταφέρουν αρκετά από  τα εργοστάσιά τους στην Γερμανία, για να εκμεταλλευτούν τα οφέλη των φοροαπαλλαγών που τους παρείχε το γερμανικό κράτος. «Οφείλουμε, πάντως, να σημειώσουμε ότι η γερμανική αστική τάξη ή τουλάχιστον οι πιο ευφυείς εκπρόσωποί της είχαν δει πολύ έγκαιρα, από τον Απρίλη του 1927, τη χρησιμότητα των ναζιστών. Ήταν τότε που ο Χίτλερ συναντήθηκε στη βίλα του Κρουπ στην Έσση με 400 επιχειρηματίες του Ρουρ, οι οποίοι, με την πράξη τους αυτή, δήλωναν την υποστήριξή τους στο ναζιστικό κόμμα και άρχισαν να το χρηματοδοτούν. Αργότερα, βέβαια, οι σχέσεις των ναζιστών και του μονοπωλιακού κεφαλαίου της χώρας έγιναν περισσότερο ουσιαστικές και φυσικά πολύ θερμές» γράφει ο Στάνλεϊ Πέιν («Ιστορία του φασισμού»).

Το 1933, η εφημερίδα «Τάιμς» της Νέας Υόρκης γράφει: «Ο νέος καγκελάριος Χίτλερ είχε δεχθεί στο Μπερχτεσγκάντεν μια αντιπροσωπία Αμερικανών επιχειρηματιών. Μεταξύ των προσκεκλημένων: ο Σωσθένης Μπεν, διευθυντής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ITT και ο γενικός αντιπρόσωπός του στη Γερμανία, Χένρυ Μαν. Ο Μπεν ζήτησε από τον οικονομικό σύμβουλο του Χίτλερ Βίλχελμ Κέπλερ, να του υποδείξει ανθρώπους εμπιστοσύνης τους οποίους οι ναζί θα διόριζαν προέδρους στα διοικητικά συμβούλια των περίπου είκοσι θυγατρικών εταιρειών του στη Γερμανία. Ο Βίλχελμ Κέπλερ πρότεινε τον Κουρτ φον Σραίντερ, τραπεζίτη του Χίτλερ και μετέπειτα στρατηγό των Ες Ες. Ο Σραίντερ έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SEG (Κεντρικής Ηλεκτρικής Εταιρείας) που ήταν ιδιοκτησία της ITT. Αυτός ανέλαβε να υποστηρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα τα συμφέροντα της μητρικής εταιρείας στο Γ΄ Ράιχ. Αναδιοργάνωσε τη θυγατρική εταιρεία, διέγραψε τα χρέη της και υπέγραψε νέα συμβόλαια από τα οποία μερικά αφορούσαν την άμυνα. Ένας άλλος πράκτορας με επιρροή, που στρατολόγησε ο Αμερικανός βιομήχανος, ήταν ο Γκέρχαρντ Αλόις Βέστρικ. Αυτός, όντας επικεφαλής του νομικού γραφείου της εταιρείας Άλμπερτ και Βέστρικ, αντιπροσώπευε ήδη τα συμφέροντα ορισμένων αμερικανικών επιχειρήσεων στη Γερμανία, κυρίως της Κόντακ και της Τεξάκο».

Συμπερασματικά και ιστορικά αποδεδειγμένο ο Χίτλερ αναγνωρίστηκε Μαρξιστής που δούλεψε για το πέρασμα στην κατάργηση όλων των τάξεων και σε μια αταξική κοινωνία.

Το τουίτερ απαντά στα μαθήματα ιστορίας οπαδών του Φιλελευθερισμού

Που κυκλοφορούν αυτά τα «αναγνωρισμένα στοιχεία» του Μουρούτη; Τα μοιράζουν μόνο σε  ΝεοΔημοκράτες, τι μας κρύβουν; 20.000.000 δεν βγαίνουν όμως τα νούμερα κύριε Γιώργο μας. Τα στοιχεία πληθυσμού κυκλοφορούν ελεύθερα και τέτοια μείωση πληθυσμού στην ΕΣΣΔ δεν καταγράφουν εκτός και αν στα γκουλάγκ είχανε και προγράμματα τεκνοποίησης. Πριν σε σκοτώσουμε θα κάνεις και δυο παιδιά. Αυτά τα στοιχεία γιατί τα αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθερα και τους εκθέτουν;

Από την Αμερική του Τραμπ στις χώρες της Βαλτικής μέχρι την γειτονιά μας ένα είναι το ζητούμενο: πώς η αστική τάξη έχει επιλέξει να ξεπεράσει τις κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος. Και αυτό είναι η καταστροφή της εργατικής μάζας. Το ζητούμενο πάντα από την αρχή ήτανε τάξη εναντίον τάξης. Η παραχάραξη της ιστορίας και η άθλια εξίσωση κομμουνισμού-ναζισμού είναι η αρχή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: