Την άμεση απελευθέρωση των γυναικών που προσήχθησαν για δρώμενο στο Σύνταγμα απαίτησε το ΚΚΕ (VIDEO)

Η αστυνομία προσήγαγε ομάδα γυναικών που άνοιξε πανό στο σύνταγμα με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Την κυβερνητική υποκρισία, που από τη μια παριστάνει πως αντιπαλεύει τη βία κατά των γυναικών και από την άλλη προχώρησε σε προσαγωγή γυναικών που πραγματοποίησαν ένα συμβολικό δρώμενο στην πλατεία Συντάγματος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη του φαινομένου, στηλίτευσε ο Ν. Καραθανασόπουλος στη βουλή, απαιτώντας την άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις απελευθέρωση όλων των γυναικών.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν μια μικρή ομάδα εννιά γυναικών από διάφορες συλλογικότητες συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα, ανοίγοντας δυο πανό. Οι γυναίκες περικυκλώθηκαν από τουλάχιστον 20 αστυνομικούς, που τους απαγόρευσαν να παραμείνουν στο σημείο λόγω των μέτρων για την πανδημία και ζήτησαν τον έλεγχο των στοιχείων τους. Στη συνέχεια προσήχθησαν όλα τα μέλη της ομάδας, καθώς και πέντε ακόμα άτομα που πέταξαν τρικάκια στην πλατεία με αφορμή τη σημερινή μέρα.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: