Τιμάμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Την Τρίτη 8 Αυγούστου, σε Αθήνα (Ακρόπολη, 20:00) και Θεσσαλονίκη (Άγ. Βενιζέλου, 19:00) τιμάμε τα θύματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, καταδικάζουμε το έγκλημα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, διαδηλώνουμε με την ΕΕΔΥΕ και την ΕΔΥΕΘ για την ειρήνη, αγωνιζόμαστε και απαιτούμε…

Συμπληρώθηκαν 72 χρόνια από το έγκλημα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών κατά του λαού της Ιαπωνίας και κατά της ανθρωπότητας. Οι ατομικές βόμβες των ΗΠΑ που ισοπέδωσαν τη Χιροσίμα (6/8/1945) και το Ναγκασάκι (9/8/1945) σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους και προκάλεσαν τεράστιες υλικές καταστροφές, ενώ χιλιάδες ακόμα άνθρωποι επέζησαν σακατεμένοι και μολυσμένοι για πάντα από τη ραδιενέργεια. Τα δυο αυτά εγκλήματα διαπράχτηκαν χωρίς καμιά στρατιωτική ανάγκη να τα υπαγορεύει.

Τα εγκλήματα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ δεν σταμάτησαν. Η περίοδος που διανύουμε εν μέσω ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών σε πολλές μεριές του πλανήτη, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους λαούς, και η με ευθύνη της κυβέρνησης εμπλοκή της χώρας μας βάζει σε μεγάλες περιπέτειες και κίνδυνο και το λαό μας.

Την Τρίτη 8 του Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια σε πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επέτειο των 72 χρόνων από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει  ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, MarwanToubassi και θα μιλήσει εκπρόσωπος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, ενώ θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα, στις 7 το βράδυ, η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φορείς κι όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που διοργανώνει Άγαλμα Βενιζέλου.

ΕΕΔΥΕ και ΕΔΥΕΘ με ανακοινώσεις τους καλούν σε μαζική συμμετοχή, στις αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις, για να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας και να απαιτήσουμε:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Να κλείσει η Βάση της Σούδας κι όλες οι ευρωτλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: