Τι δε ρώτησαν τον Τσίπρα στο ΣΚΑΪ

Μπορεί η συνέντευξη να είχε μαραθώνια διάρκεια, η συζήτηση όμως κυμάνθηκε αυστηρά σε πλαίσια που βόλευαν εκατέρωθεν το στήσιμο του εκκολαπτόμενου δικομματικού διπόλου.

Το εμπάργκο έσπασε, ο δρόμος για να παρελάσουν από εδώ και πέρα όλα τα μεγαλοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το μέχρι χθες επάρατο ΣΚΑΪ χαράχτηκε. Ο λόγος βέβαια για την πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο συνονόματό του Παπαχελά και τη Σία Κοσιώνη. Όπως γίνεται συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, όλοι νιώθουν νικητές, οι μεν γιατί θεωρούν πως “στρίμωξαν” έναν αμυντικό κι αμήχανο πρωθυπουργό, οι δε επειδή ο Τσίπρας “τάπωσε” τους άτυπους εκπροσώπους της ΝΔ μέσα στο σπίτι τους.

Μπορεί η συνέντευξη να είχε μαραθώνια διάρκεια, η συζήτηση όμως κυμάνθηκε αυστηρά σε πλαίσια που βόλευαν εκατέρωθεν το στήσιμο του εκκολαπτόμενου δικομματικού διπόλου, κότερα, μακεδονικό, αλλαγές στον ποινικό κώδικα, αλλά όχι με έμφαση τυχόν επιεική μεταχείριση των χρυσαυγιτών, αλλά μόνο των μελών τς 17Ν, τα θέμα της ηγεσίας της δικαιοσύνης, η διαβόητη “μεσαία τάξη” κοκ. Κουβέντα δεν υπήρξε για τους εργαζόμενους, για τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους. Αντίθετα είδαμε τον πρωθυπουργό να διαφημίζει επιτεύγματα μονοπωλιακών ομίλων που έγιναν ή προωθήθηκαν επί ημερών του και να δηλώνει το “σεβασμό του” στα “σαλόνια που φτιάχτηκαν με ιδρώτα”, μόνο που δε διευκρίνισε με τίνος των ιδρώτα.

Υπάρχουν όμως και τα πραγματικά ερωτήματα, που έμειναν αναπάντητα, αλλά παραμένουν πάντα σιωπηλά παρόντα, σαν αντιλαϊκός ελέφαντας στο δωμάτιο. Να λοιπόν τι θα ρωτούσαν τον Τσίπρα αν πραγματικά ενδιαφέρονταν να τον στριμώξουν (αλιευμένο από @papagalizw):

Γιατί νομοθετήσατε εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα;
Γιατί δώσατε το δικαίωμα στους εργοδότες να αποφασίζουν αν θα επεκταθεί μια κλαδική ΣΣΕ;
Γιατί οι κλαδικές ΣΣΕ δεν ισχύουν για δανεικούς εργαζόμενους;
Γιατί καταργήσατε την Κυριακάτικη Αργία;
Γιατί δεχτήκατε ΣΣΕ που προβλέπουν 9ήμερη εργασία;
Γιατί ενεργοποιήσατε το νόμο Βρούτση καταργώντας τις ελεύθερες συλλογικές διαπραμγατεύσεις;
Γιατί, ενώ όπως λέτε επαναφέρατε τις ΣΣΕ, σήμερα από ΣΣΕ καλύπτονται μονο 215.000 εργαζόμενοι;
Γιατί δεν φορολογήσατε τους εφοπλιστές;
Γιατί βγάλατε στο σφυρί τη λαϊκή κατοικία;

Μπορεί οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ συνειδητά να απέφυγαν τις δύσκολες ερωτήσεις, κρατώντας μόνο αυτές που θα συσπείρωναν το ακροατήριο ένθεν κακείθεν των δύο αστών “μονομάχων”, ο λαός όμως ξέρει πολύ καλά την απάντηση κι έχει τη δυνατότητα να τη βροντοφωνάξει με την ψήφο του την ερχόμενη Κυριακή.

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: