Τι, ακροδεξιές παρέες; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα…

Απλά μαθήματα damage control από Συριζοτρόλ και κυβέρνηση

Ήταν ο Κουρουμπλής πλάι-πλάι με το φασίστα Αμβρόσιο, για να παραλάβει δωράκια; Όχι δε γίνεται, δεν είναι δυνατόν. Όχι από αυτήν την κυβέρνηση, που έχει κάνει τόσα αριστερά έργα. Πέφτουμε από τα σύννεφα, γιατί δεν είχε δώσει ποτέ της δικαιώματα στη γειτονιά.

Ούτε όταν συγκυβερνούσε με τους ακροδεξιούς Καμμένους.
Ούτε τώρα που τους βαφτίζει -όσους έμειναν- προοδευτική συμμαχία.
Ούτε όταν στελέχη της πόζαραν με τον Κασιδιάρη στο Αιγαίο, με όλο το αστικό τόξο.
Ούτε όταν επικαλούνταν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη για την ατιμωρησία των νεοναζί.
Ούτε όταν ο Βούτσης θεωρούσε ευπρόσδεκτες τις ψήφους τους στη Βουλή.

Δεν το περιμέναμε, γιατί τα Συριζοτρόλ ήταν στην πρώτη γραμμή για να χτυπήσουν το φασισμό και το σκοταδισμό, όταν πίστεψαν πως βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν τον Πελετίδη. Και γιατί τρέχουν σε κάθε ευκαιρία να πουλήσουν ρηχό αντιφασισμό, για να ξεπλύνουν τη Μόρια, την υποταγή στο ΝΑΤΟ, τα μνημόνια κι άλλα τέτοια πολύ “αριστερά”.

Και τώρα που φαίνεται να θεωρείται καμένο χαρτί ο Κουρουμπλής -που την πάτησε πολύ εύκολα για έμπειρος παλιός “Πασόκος”- μας παραδίδουν απλά μαθήματα διαχείρισης κρίσης. Θυσιάζουν τον αποδιοπομπαίο τράγο, για να εξαγνιστεί από τη θυσία του το μοναστήρι της κυβέρνησης. Σπεύδουν το ένα μετά το άλλο τρολ να καρφώσουν με φλογερή αντιφασιστική οργή το ατόπημά του, που αμαυρώνει τη φαιή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Μα πώς τολμά;

Κι είναι τόσο υπέροχα ενορχηστρωμένο αυτό το τρολοσκηνικό, που δεν μπορείς να μη θαυμάσεις το “ανεξάρτητο πνεύμα” και τη “μαχητική σκέψη” τους, που κάνει “γενναία κριτική”, ακόμα και σε υπουργούς της κυβέρνησης, όταν παίρνουν γραμμή να τους στοχοποιήσουν, γιατί θεωρούνται τελειωμένοι και πρέπει να τους ασκηθούν πιέσεις, για να φύγουν με το καλό.

Κι είναι τόσο γελοίο το πόσο ξαφνιασμένοι δείχνουν από μια τόσο καλή, αριστερή κυβέρνηση, λες και πρώτη φορά βλέπουν κάτι τέτοιο, ένα δικό τους στέλεχος να κλείνει το μάτι σε ακροδεξιά ακροατήρια. Κι αρχίζουν να φωνάζουν λες και είδαν κάνα “ποντίκι στη σούπα” τους (που είναι άλμπουμ του φιλελέ Αρκά, συνεπώς φως-φανάρι πως στηρίζετε Κούλη κι εσείς…)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: