Θοδωρής Κωτσαντής: «Ληστής» δεν είναι οι φοιτητές είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια (ΒΙΝΤΕΟ)

“Στην Παιδεία μειοψηφία δεν είναι οι φοιτητές αλλά η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία τα θεωρεί όλα παράνομα: Τη συνέλευση, την κατάληψη, τα αγροτικά μπλόκα, τις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς και νόμιμο θεωρεί την αδικία γι’ αυτό αξιοποιεί και την καταστολή.”

Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των αγροτών και των φοιτητών γιατί είναι δίκαιοι, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ERTNEWS το βράδυ της Τετάρτης 31 Γενάρη.

Όσον αφορά τους αγρότες, σημείωσε πως το ΚΚΕ στηρίζει τα μπλόκα, όπου αποδεικνύεται πως μόνο μέσα από τη διεκδίκηση μπορούν να αποσπάσουν κάποιες νίκες. Στηρίζει τα αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής, αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, αφορολόγητο πετρέλαιο και κατώτερες εγγυημένες τιμές για να μη θησαυρίζουν οι μεσάζοντες, βιομήχανοι και σούπερ μάρκετ και να πληρώνουν πανάκριβα οι καταναλωτές. Οι αγρότες στη χώρα μας όπως και σε όλη την Ευρώπη αντιδρούν στη νέα ΚΑΠ που τους ξεκληρίζει, την οποία υπενθύμισε, ψήφισαν όλα τα κόμματα το 2020, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε πως η ακρίβεια που μαστίζει τον λαό δεν είναι εισαγόμενο πρόβλημα, οφείλεται σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, όπως η «πράσινη» μετάβαση, το χρηματιστήριο Ενέργειας κ.ά. που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις. Όσον αφορά το επιχείρημα των «δημοσιονομικών αντοχών» της οικονομίας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λεφτά για τους αγρότες και τον λαό, έχει όμως για να επιδοτεί με 12 δισ. τους επιχειρηματικούς ομίλους και να δίνει 8,5 δισ. για την αγορά των F-35, που δεν έχουν και καμία σχέση με την άμυνα της χώρας.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, υπογράμμισε πως ο αγώνας των φοιτητών είναι δίκαιος, παλεύουν για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν φοιτητικές εστίες κ.ά. «Η κυβέρνηση έχει βρει τον μάστορά της στο φοιτητικό κίνημα» τόνισε κι «ας έχει τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που συμφωνούν με την εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης.

Ο Θ. Κωτσαντής καταλήγοντας επισήμανε «Στην Παιδεία μειοψηφία δεν είναι οι φοιτητές αλλά η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία τα θεωρεί όλα παράνομα: Τη συνέλευση, την κατάληψη, τα αγροτικά μπλόκα, τις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς και νόμιμο θεωρεί την αδικία γι’ αυτό αξιοποιεί και την καταστολή. Οι φοιτητές δεν είναι ληστές, ληστής είναι η πολιτική της κυβέρνησης που υποχρηματοδοτεί την Παιδεία, έχει ληστέψει τα αποθεματικά, ληστεύει τα όνειρα και τα πτυχία των νέων ανθρώπων, γι’ αυτό και τις επόμενες μέρες οι αγώνες θα δυναμώσουν». 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: