Θεσσαλία – Λάρισα: Ήρθε η ώρα να «πάμε αλλιώς». Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Να γίνει η οργή δύναμη λαού, “Λαϊκή Συσπείρωση” ψηφίζουμε παντού». Αυτό το μήνυμα έστειλε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση της ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ χτες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Να γίνει η οργή δύναμη λαού, “Λαϊκή Συσπείρωση” ψηφίζουμε παντού». Αυτό το μήνυμα έστειλε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση της ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ χτες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, μικροί έμποροι και επαγγελματίες, αγρότες, νέοι έκαναν ξεκάθαρο ότι τις λίγες μέρες που απομένουν, δεν θα αφήσουν ούτε λεπτό να πάει χαμένο. Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι, ώστε κάθε λαϊκός άνθρωπος που βλέπει πως «δεν πάει άλλο» με την εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των εκλεκτών τους σε δήμους και Περιφέρειες, να κάνει το βήμα. Να ενισχύσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και Περιφέρειες, ώστε να έχει ο λαός περισσότερα στηρίγματα στην πάλη του την επόμενη μέρα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαιρετισμό απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παρευρέθηκαν η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας, και τα μέλη της ΚΕ Ρίζος Μαρούδας και Ελισαίος Βαγενάς.

Επίσης, παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους του νομού Λάρισας: Ο Δημήτρης Αβρανάς στον δήμο Ελασσόνας, ο Στέλιος Τσικριτσής στον δήμο Τυρνάβου, ο Αποστόλης Αναγνώστου στον δήμο Φαρσάλων, η Μαρία Κωστή στον δήμο Τεμπών, ο Θανάσης Παπαποστόλου στον δήμο Αγιάς και ο Βασίλης Σταμουλάκης στον δήμο Κιλελέρ.

 

ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΑΠΛΕΣ
Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, για την ανάδειξη του Περιφερειακού, των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων, η θλίψη και η οργή για τους άδικους θανάτους των συνανθρώπων μας, για τις τεράστιες καταστροφές σπιτιών, επιχειρήσεων, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμων εκτάσεων, να μετατραπούν σε καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, η περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές, με υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, για να μπει ένα τέλος στο “πάμε και όπου βγει”», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Τάσος Τσιαπλές.
Δείτε στο βίντεο την ομιλία του Τάσου Τσιαπλέ:

Συνέχισε λέγοντας ότι «επικαλούνται την ισχυρή βροχόπτωση, για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απουσία τέτοιων πολιτικών και έργων που θα προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και τη λαϊκή περιουσία.

Η ισχυρή βροχόπτωση φταίει που δεν έγιναν τα φράγματα στη Σκοπιά Φαρσάλων, στο Μουζάκι, στην Πύλη, στο Νεοχωρίτη, η ολοκλήρωση των έργων στην Κάρλα και μια σειρά πεδινά μικρότερα φράγματα, τα έργα ολοκληρωμένης διευθέτησης και καθαρισμού τακτικά των ποταμών και ρεμάτων στη Θεσσαλία; Που το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2024, που ψηφίστηκε από ΝΔ, Ελληνική Αυγή και με πονηρό λευκό από ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, από τα 271,8, εκατ. ευρώ, προβλέπει μόλις 5,5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά, όχι πραγματικά, αλλά για αποκαταστάσεις ζημιών από προηγούμενα καιρικά φαινόμενα, ενώ δίνει 55 εκατ. επιδοτήσεις σε επιχειρηματίες; Που από τα 2,17 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – ’20, το κονδύλι για αντιπλημμυρικά ήταν μόλις 13,8 εκατ. (0,58%);».

Η ανάπτυξη για τους λίγους δημιουργεί προβλήματα για τους πολλούς

Απαντώντας στο κάλπικο αφήγημα της «καπιταλιστικής ανάπτυξης για όλους», τόνισε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει συσσωρευμένη αρνητική πείρα για την πλειοψηφία του λαού από τη 13χρονη διοίκηση της ΝΔ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία ισχυρίζεται ότι “απογείωσε” αναπτυξιακά τη Θεσσαλία, αλλά κρύβει ότι αυτή η καπιταλιστική ανάπτυξη ωφέλησε και θα ωφελεί μόνο μια μειοψηφία μεγαλοεπιχειρηματιών στη βιομηχανία, στην Ενέργεια, στον τουρισμό, στην ιδιωτική Υγεία, στις κατασκευές, στον αγροδιατροφικό τομέα, που καρπώνεται τα δισ. από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τη νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή, με επιδοτήσεις ή αναθέσεις έργου. Σ’ αυτούς θα πάνε και τα δισεκατομμύρια του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ομως, η πλειοψηφία των μισθωτών, βιοπαλαιστών γεωργοκτηνοτρόφων, αλιέων, επαγγελματιών ούτε κέρδισε ούτε θα κερδίσει κάτι ουσιαστικό, όπως δείχνουν και επίσημα στοιχεία:

— Την περίοδο 2011 – 2019, το εργατικό – λαϊκό εισόδημα μειώθηκε από 22% έως 40% και στη Θεσσαλία, ενώ η μείωση αυτή μεγάλωσε την τελευταία διετία, με την έκρηξη της ακρίβειας.

— Οι άνεργοι στη Θεσσαλία εξακολουθούν να είναι πάνω από 60.000 και μόλις το 12% παίρνει επίδομα ανεργίας.

— Το 17% των μισθωτών στη Θεσσαλία εργάζεται με μερική απασχόληση και άλλο 16% με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

— Την περίοδο 2011 – ’21 μετανάστευσαν από τη Θεσσαλία, στο εξωτερικό ή σε άλλες περιοχές της χώρας, πάνω από 26.000 άτομα.

— Την ίδια περίοδο έκλεισαν πάνω από 9.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι απασχολούμενοι σε γεωργία, κτηνοτροφία, δασοκομία, αλιεία μειώθηκαν πάνω από 33.000 και αυτή η φθίνουσα πορεία συνεχίζεται, αφού χιλιάδες βιοπαλαιστές γεωργοκτηνοτρόφοι και αλιείς ασφυκτιούν λόγω του μεγάλου κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών παραγωγού, των επανειλημμένων καταστροφών που δεν αποζημιώνονται πλήρως και έγκαιρα από τον ΕΛΓΑ, της καταστροφικής ΚΑΠ και της εκμετάλλευσής τους από βιομηχάνους, εμπόρους και τράπεζες.

— Η Θεσσαλία που ισχυρίζονται ότι την “απογείωσαν” αναπτυξιακά, από το 2011 έως το 2021, έχασε 42.000 κατοίκους».

Δεν θα μας «σώσουν» οι συνένοχοι

Ο Τάσος Τσιαπλές σημείωσε ακόμα ότι «οι εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, η νεολαία της Θεσσαλίας, πρέπει να γυρίσουν μαζικά την πλάτη στην παράταξη του κ. Αγοραστού.

Ομως, να μην εμπιστευτούν το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τώρα τον πολιτικό γυρολόγο καθηγητή – μπίζνεσμαν κ. Κουρέτα, ο οποίος όχι μόνο δεν είναι το αντίπαλο δέος στον κ. Αγοραστό, αλλά θα μπορούσε να είναι και στο ίδιο ψηφοδέλτιο, αφού στα κύρια ζητήματα έχουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, όπως αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τη στήριξη των προϋπολογισμών, των Τεχνικών Προγραμμάτων, είτε με υπέρ είτε με λευκό για τα μάτια του κόσμου.

Ούτε φυσικά είναι απάντηση η ψήφος στο ψηφοδέλτιο της κ. Τζανακούλη, η οποία προέρχεται κι αυτή από τη ΝΔ και προσπαθεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα εγκλωβισμού αγανακτισμένων ψηφοφόρων από τον κ. Αγοραστό.

Ποτέ δεν στήριξαν όλοι αυτοί τους αγώνες των εργατών, των αγροτών και ΕΒΕ, των συνταξιούχων, της νεολαίας, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά είναι υποστηρικτές της, υποστηρικτές της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας και της Υγείας, της Ενέργειας, των υποδομών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της εγκατάστασης των αμερικανικών βάσεων στη Λάρισα, στη Μαγνησία, γενικά στη χώρα μας, της συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Καταλήγοντας κάλεσε σε ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «γιατί ήταν η μόνη δύναμη που έδρασε ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και των δήμων, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες και στις εκλογές!
Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση στη Λάρισα

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απόψε από δω, από τη Λάρισα, από αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στους δήμους του νομού Λάρισας, παντού. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι της Λάρισας μπορούν να πάνε στην κάλπη της Κυριακής γυρνώντας την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα, αχρηστεύοντας τις παγίδες που τους στήνουν, έχοντας στο μυαλό τους το σύνθημα που φώναξαν πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες: «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Δείτε στο βίντεο την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα:

Για τα κέρδη των λίγων «πνίγεται» η Θεσσαλία των εργαζομένων και των άλλων βιοπαλαιστών. Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέμε, αν σκεφτεί κανείς πως τεράστια ποσά από κρατικούς πόρους και ευρωπαϊκά προγράμματα ξοδεύονται για έργα – όπως λένε – αναβάθμισης της Θεσσαλίας ως «διαμετακομιστικού κέντρου εμπορευμάτων και Ενέργειας». Για να ανταποκριθεί η περιοχή με τις υποδομές της στον αναβαθμισμένο ρόλο που αποκτά στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις σε Λάρισα και Βόλο, όπως και άλλες στρατιωτικές υποδομές.

Την ίδια ώρα, βέβαια, μετρημένα στα δάχτυλα είναι τα αποσπασματικά σχέδια και οι υποδομές για αντιπλημμυρική προστασία, απ’ τα οποία ακόμα λιγότερα υλοποιούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχέδιο «Θεσσαλία 2030», το οποίο παρουσίασε ο πρωθυπουργός από τη Λάρισα πριν από λίγους μήνες, από το σύνολο των 4,5 δισ. ευρώ για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, προβλέπονται μόλις 90 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μόλις το 2% της χρηματοδότησης! Και μετά αναρωτιούνται υποκριτικά, γιατί πνιγόμαστε!

Τα περισσότερα έργα, μάλιστα, είναι σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, με αποτέλεσμα σε κάθε μπόρα να κινδυνεύει ο λαός της περιοχής. Οπως κι έγινε δηλαδή. Τα ίδια βέβαια και με την αντισεισμική θωράκιση και με την αντιπυρική προστασία.Από παντού ένα πράγμα επιβεβαιώνεται: Πως η προστασία της ζωής του λαού μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους και επειδή γέρνει στο κόστος, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα τελικά.

Το ζήσαμε με τραγικό τρόπο εδώ με το έγκλημα στα Τέμπη που μας συγκλόνισε όλους. Μας συγκλόνισαν όμως και οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις λαού και νεολαίας για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα.

Πλέον η πραγματικότητα δεν κρύβεται: Εχουμε να κάνουμε με ένα σάπιο και εχθρικό κράτος, που πότε αφήνει πίσω του αποκαΐδια και πότε λασπόνερα… Πότε αφήνει νεκρούς και σακάτηδες σε υποδομές τού «πάνε κι όπου βγει», σε χώρους δουλειάς – παγίδες θανάτου. Πάντα όμως θυσιάζει τους όρους επιβίωσής μας και το εισόδημα, τα δικαιώματά μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας, ακόμα και τις ζωές των πολλών για να στηρίξει τα κέρδη των λίγων, των εκμεταλλευτών.

Με αυτό το κράτος, με αυτήν την οικονομία, με αυτήν την κοινωνική οργάνωση πρέπει να αναμετρηθεί, να συγκρουστεί ο λαός, αν θέλει να σώσει τον ίδιο του τον εαυτό και τα παιδιά του και να χαράξει τη δική του πορεία, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές του ανάγκες.

Η αποχή αφοπλίζει εμάς και οπλίζει αυτούς για να συνεχίζουν την επίθεση εναντίον μας

Εδώ στη Λάρισα ακούστηκε ακόμα ένα σύνθημα: «Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας».

Δικαιολογημένα αυτοί που ευθύνονται γι’ αυτήν την εγκληματική πολιτική, και αναφέρομαι και στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και στους εκλεκτούς τους στην Περιφέρεια και στους δήμους, φοβούνται τη λαϊκή οργή. Γι’ αυτό ανάμεσα στις παγίδες που στήνουν στον λαό είναι και η παγίδα της αποχής και της «χαλαρής ψήφου» που καλλιεργούν μέσα από διάφορους τρόπους. Ομως η πείρα που έχουμε αποκτήσει, αποδεικνύει ότι η αποχή ή ο ατομικός δρόμος που μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει, ποτέ δεν έχει συμβάλει ώστε να δούμε τη ζωή μας να αλλάζει προς το καλύτερο. Παρά μόνο το αντίθετο! Πάμε από το κακό στο χειρότερο!

Από την άλλη, όταν μπαίνει ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός μαζικά στο προσκήνιο, με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή και βάζουμε στο στόχαστρο την πολιτική που χτυπάει τις ζωές μας για να κερδίσουν οι λίγοι, τότε κερδίζουμε πράγματα, καθυστερούμε ή και εμποδίζουμε τα χειρότερα να έρθουν!

Η αποχή τελικά αφοπλίζει εμάς και οπλίζει αυτούς για να συνεχίζουν την επίθεση εναντίον μας.

Στις εκλογές αυτής της Κυριακής, αλλά και της επόμενης, όπου τα ψηφοδέλτιά μας θα είναι στον δεύτερο γύρο, και θα είναι πολλά αυτά, υπάρχει επιλογή! Και αυτή η επιλογή είναι τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Υπάρχει επιλογή για όσους θέλουν να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους, για όσους θέλουν να πουν «δεν πάει άλλο!».

Υπάρχει επιλογή για όλους όσοι μπορεί να στήριξαν τη ΝΔ, αλλά τώρα βλέπουν καθαρά τι φταίει και φτάσαμε ως εδώ, να βουτηχτεί η ζωή μας κυριολεκτικά στη λάσπη, να ζούμε διαρκώς με τον φόβο. Μαζί με όλα τα άλλα, όπως, τη δουλειά από ήλιο σε ήλιο, τη μεγάλη ακρίβεια, την ανεργία, τους αβάσταχτους φόρους.

Υπάρχει επιλογή για όλους όσοι στήριξαν και τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα νιώθουν πως η εκλογή Κασσελάκη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ενα ποτήρι που γέμιζε για χρόνια, αλλά και πιο πρόσφατα, όταν αυτό το κόμμα πρόσφερε τις καλύτερες υπηρεσίες του σε ένα σάπιο σύστημα και μάλιστα στα μεγάλα ζόρια του και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση.

Ναι, υπάρχει επιλογή κι αυτή είναι η συμπόρευση με τους κομμουνιστές σε όλες τις μάχες και στις εκλογές. Γιατί τώρα η αγανάκτηση και η οργή μας μπορούν να γίνουν δύναμη αγώνα και διεκδίκησης!

Δεν θα αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια τους! Παίρνουμε εμείς τη ζωή μας στα δικά μας χέρια!

«Λαϊκή Συσπείρωση» παντού, για να είμαστε από τη Δευτέρα όλοι μαζί πιο δυνατοί!

Απέναντι, λοιπόν, σε αυτούς που ο Μητσοτάκης τους θέλει δημάρχους και περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, για να τους έχει του χεριού του, αφού είπε ότι θέλει να συμμερίζονται τις κυβερνητικές του στοχεύσεις, υπάρχει άλλη λύση, μακριά από όλους αυτούς. Μακριά, λοιπόν, από δημάρχους και περιφερειάρχη που υλοποιούν, εξειδικεύουν όλη την αντιλαϊκή πολιτική, για τη Λάρισα, τη Θεσσαλία.

Ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλίας έχει ανάγκη από εκλεγμένους που αμφισβητούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, τις αντιδραστικές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Εκλεγμένους που πρωτοστατούν στη λαϊκή πάλη, που καλούν κάθε εργαζόμενο να κάνει κριτήριό του τις σύγχρονες ανάγκες του, που δεν συναντιούνται πουθενά με τα «θέλω» των καπιταλιστών – ληστών.

Εμείς του λέμε να ανεβάσει την απαιτητικότητά του για όλα όσα μπορεί και πρέπει να απολαμβάνει ως αποτέλεσμα του μόχθου του.

Σήμερα υπάρχει μεγάλη πλέον πείρα και ο κάθε λαϊκός άνθρωπος μπορεί να δει καθαρά ότι για να ζήσει στο ύψος των σύγχρονων δυνατοτήτων, που δίνει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, απαιτείται σύγκρουση, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση. Γιατί αυτό που καθημερινά επιβεβαιώνεται είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής.

Σε αυτόν τον δρόμο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μπει φρένο, ακόμα και να αποσπαστεί το οποιοδήποτε θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους.

Να γίνουμε εμείς, οι διεκδικήσεις και ο οργανωμένος αγώνας μας το αντίπαλο δέος, με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, δυναμώνοντας στις εκλογές τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρειες και δήμους. Τη μόνη πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, που δεν διστάζει να συγκρουστεί και μπαίνει μπροστά για τον λαό και τις ανάγκες του!

Στηρίζουμε, λοιπόν, ψηφίζουμε εδώ στη Θεσσαλία τον Τάσο Τσιαπλέ υποψήφιο περιφερειάρχη! Στον δήμο Λάρισας στηρίζουμε τον Πέτρο Κρίκη για δήμαρχο Λάρισας! Και σε όλες τις κάλπες παντού, ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Για να είμαστε από τη Δευτέρα όλοι μαζί πιο δυνατοί!

 

ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΙΚΗΣ
Ηρθε η ώρα να «πάμε αλλιώς», κόντρα στην «αυτοδυναμία» της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!

Κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης σε όσους «σήμερα λένε φτάνει με το ”πάμε κι όπου βγει”, σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται αν είναι μοιραίο να πνιγόμαστε, να καιγόμαστε και να σκοτωνόμαστε στις ίδιες ράγες το 2023», απηύθυνε στην ομιλία του ο Πέτρος Κρίκης, τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα να “πάμε αλλιώς”, κόντρα στην “αυτοδυναμία” της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!.
Δείτε στο βίντεο την ομιλία του Πέτρου Κρίκη:

Φταίνε τα “ακραία” καιρικά φαινόμενα που ο δήμος Λάρισας δεν έχει μια σειρά από εργαλεία, μηχανήματα, αλλά και το αναγκαίο προσωπικό για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση; Η έκταση και η ένταση του φαινομένου δεν μπορεί να κρύψουν την εικόνα των εξαντλημένων υπαλλήλων της καθαριότητας, να γεμίζουν τσουβάλια με άμμο μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτέμβρη, επειδή δεν υπήρχε το επαρκές προσωπικό.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα της καταστροφικής πλημμύρας έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως και των διαδοχικών κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζουν την αναγκαία αντιπλημμυρική προστασία ως “περιττό κόστος” ενώ την ίδια ώρα ιεραρχούνται έργα που αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο. Γι’ αυτό από τη μια γίνεται πάρτι εκατομμυρίων ευρώ από τους δήμους και την Περιφέρεια σε αστικές αναπλάσεις και ΑΠΕ, ενώ από την άλλη οι λαϊκές οικογένειες πνίγονται, οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται, με τα “αρπακτικά” έτοιμα να προχωρήσουν τα νέα σχέδια επενδύσεων, βγάζοντας νέα κέρδη από τη διαχείριση της καταστροφής προς “όφελός” τους».

Είμαστε η αγωνιστική επιλογή που μπορεί να κάνει ο λαός της Λάρισας

Στη συνέχεια ο Π. Κρίκης τόνισε ότι «είμαστε η αγωνιστική επιλογή που μπορεί να κάνει ο λαός της Λάρισας.

— Γιατί ο συνδυασμός μας εκφράζει συνέπεια, συνέχεια, αγωνιστικότητα, για να μπει φρένο στη φορολεηλασία, να πάρουν ανάσες εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες, με μεγάλη μείωση των τελών σε κατοικία και επαγγελματική στέγη, με κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, δίνοντας τέλος στην ασυλία μεγάλων επιχειρήσεων, ιδιωτικών κλινικών και ξενοδοχείων.

— Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εργολαβοποίηση υπηρεσιών του δήμου. Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως για την προστασία των παιδιών, για τη στήριξη των συμβασιούχων του δήμου, που διεκδικούν μόνιμη δουλειά. Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στην πολιτική “διαχείρισης της βλάβης”.

— Για να μπει φρένο στις ιδιωτικές εταιρείες, που καταβροχθίζουν 20 εκατ. ευρώ στον ηλεκτροφωτισμό, 6 εκατ. στο πράσινο, 12 εκατ. για έργα οδοποιίας και πολλά ακόμα. Για να μπει φρένο και στο κυνήγι των προστίμων, που φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οργανώνουμε την πάλη μας για έργα και υποδομές προς όφελος του λαού και όχι των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

— Για να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, σε έναν δήμο όπου 44 από τα 122 σχολεία είναι χτισμένα πριν το 1967, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών είναι κτίσματα πριν το 1955. Για να φτιαχτεί νέο Δημοτικό Σχολείο στη Φαλάνη, που δυόμισι χρόνια μετά τον διπλό σεισμό του 2021 βρίσκεται ακόμη σε κοντέινερ. Οπως και το 1ο ΔΑΔ (Ειδική Αγωγή), που στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες για 7ο χρόνο.

— Για να ικανοποιηθούν λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.

Γιατί πλημμυρίζοντας τις κάλπες αυτής της Κυριακής με χιλιάδες γαρύφαλλα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μπορεί να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και στον δήμο της Λάρισας, που μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα της πόλης θα ενισχύσει τη διεκδίκηση:

Για να προχωρήσουν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, με εκσυγχρονισμό του δικτύου αποχέτευσης και ομβρίων της πόλης, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των θυροφραγμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα μέγιστα ύψη που μπορεί να φτάσει ο Πηνειός σε περιόδους ακραίων φυσικών φαινομένων.

Για να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των υποδομών στις συνοικίες που επλήγησαν, όπως στον Αγ. Θωμά, στη Ν. Σμύρνη, στις Εργατικές Γιάννουλης, στη Φαλάνη, στο Κουτσόχερο, στο Κάστρο, στο ΑΤΑ κ.α.

Για τη γρήγορη αποκατάσταση των αναχωμάτων που έσπασαν, και ιδιαίτερα στον Ιπποκράτη και στο Κιόσκι στις παλιές Εργατικές Γιάννουλης, που ο περιφερειακός δρόμος στη Σανδράκη χρειάζεται να πάρει χαρακτήρα σύγχρονου αντιπλημμυρικού έργου, αλλά και σε όλη την έκταση της εξωτερικής κοίτης, γιατί ο κίνδυνος είναι άμεσος μπροστά στον χειμώνα που έρχεται.

Για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ, που κόβουν τη Λάρισα στα δύο και που η πόλη έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αίματος όλα αυτά τα χρόνια.

Πάμε μαχητικά, με αισιοδοξία στις μέρες που απομένουν, για να δυναμώσει περισσότερο το στρατόπεδο των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων, για να εκλέξουμε ακόμα περισσότερους αγωνιστές δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που θα είναι την επόμενη μέρα στηρίγματα του λαού

Γιατί μόνο εμείς μπορούμε και είμαστε 100% μαχητική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.».

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: