Θάτσερ από τα Λιντλ – Με Grexit και διακοπή πρωταθλήματος “εκβιάζει” η κυβέρνηση “που δεν εκβιάζεται”

Η προαναγγελία της “βαρυσήμαντης παρέμβασης” που διέρρεε από νωρίς το απόγευμα εκ μέρους του κυβερνητικού επιτελείου, αποδείχτηκε μια φούσκα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πιάσει με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια και να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα. Αφενός να περάσει στα ψιλά το μείζων θέμα με την υπογραφή της συμφωνίας για τις βάσεις, και αφετέρου, να δείξει ανέξοδη πυγμή και δήθεν αποφασιστικότητα, πετώντας το γάντι στις ομάδες. Θεωρητικά, η κυβέρνηση ακολουθεί τα βήματα του ιδεολογικού μέντορα των νεοφιλελεύθερων της Μάργκαρετ Θάτσερ και τα δρακόντεια μέτρα, με τα οποία υποτίθεται πως έλυσε το θέμα της οπαδικής βίας στην Αγγλία, ενώ στην πράξη απλώς το έκρυψε κάτω από το χαλί. Δεν πιστεύουμε προφανώς ότι οι σκληρές τιμωρίες χτυπάνε τις αιτίες και φέρνουν κάποια λύση, σε κάθε περίπτωση, ο Μητσοτάκης δεν κάνει καν αυτό, στέκεται ψοφοδεής μπροστά στους καπιταλιστές – ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και ο μόνος τίτλος που αξίζει είναι της Θάτσερ από τα Λιντλ.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από βήματος βουλής, απείλησε πως “Σε περίπτωση που συνεχιστεί το νοσηρό κλίμα θα διακόψουμε αμέσως το ελληνικό πρωτάθλημα. Καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά το σημερινό. Επιχειρώντας να φανεί ως “άτεγκτος” δήλωσε πως  “οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά να συντάξουν μαζί μας μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου”, με διεθνή παρακολούθηση κι εποπτεία, προειδοποιώντας πως “Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν στην διαδικασία αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν το βάρος από χάσιμο εσόδων και κύρους”.

Θεωρητικά απειλεί τις ομάδες με τη μόνη απειλή που θα μπορούσε να πιάσει και να φοβηθούν, δηλαδή την πίτα των κερδών από το Champions League και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην πράξη όμως εκτίθεται ανεπανόρθωτα και φτάνει στο σημείο της γελοιοποίησης, αφού η προαναγγελία της “βαρυσήμαντης παρέμβασης” που διέρρεε από νωρίς το απόγευμα εκ μέρους του κυβερνητικού επιτελείου, αποδείχτηκε μια φούσκα, που εξαντλήθηκε σε προτροπές του στυλ “Βρείτε τα, μη μαλώνετε” ή “Μην είστε κακά παιδιά, θα σας μαλώσω”. Αν παρόλα αυτά βαυκαλίζεται πως έτσι έλυσε το πρόβλημα και ξεπέρασε το εμπόδιο, τα αγγούρια είναι μπροστά της, με πρώτο σοβαρό κρας τεστ το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός σε λιγότερο από ένα μήνα στην Τούμπα – αν φυσικά γίνει.

Μέχρι τότε και για να μην ξεχνιόμαστε, ας κρατήσουμε την ουσία και το σύνθημα: Έξω οι βάσεις του θανάτου – Έξω οι καπιταλιστές από το ποδόσφαιρο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: