ΣΥΡΙΖΑ μωρό μου με διακόσια… – Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς κατακτά τον Υποχθόνιο

Τι κοινό έχει ο Σύριζα με το ράπερ Υποχθόνιο; Όλοι λένε τα χειρότερα για αυτούς, αλλά στο τέλος ψηφίζουν τον πρώτο και κάνουν viral το άθλιο χιτάκι του δεύτερου.

Τι κοινό έχει ο Σύριζα με το ράπερ Υποχθόνιο; Όλοι λένε τα χειρότερα για αυτούς, αλλά στο τέλος ψηφίζουν τον πρώτο και κάνουν viral το άθλιο χιτάκι του δεύτερου.

Κι όταν ο Μπάμπης Μπατμανίδης έβγαζε το “ΣΥΡΙΖΑ μωρό μου με διακόσια, είσαι ακόμα μια συνιστώσα”, δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε ο ίδιος πόσο προφητικοί θα έβγαιναν οι στίχοι του, επικοινωνώντας οργανικά με το “διακόσια στη στροφή και σου φωνάζω, μαμά” και τους στίχους του Συριζαίου “Υπο”.

Και δεν είναι μόνο η χτεσινή του παρουσία στο Γκάζι, στην εκδήλωση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανθρώπους του πολιτισμού -όπως ο Αλέξης Γεωργούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο “Υποχθόνιος”, που του εξηγούσε το βαθύ νόημα των στίχων του.

Το πιστοποιεί αυτό και η συνέντευξη που είχε δώσει στη Lifo το 2016, δηλαδή αφού είχε υπογραφεί περήφανα και το τρίτο μνημόνιο με το “αριστερό πρόσημο”. Εκεί λοιπόν μεταξύ άλλων πιστοποιεί ότι ανήκει εδώ και χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων:

— Με την πολιτική ασχολείσαι;
-Ναι, ασχολούμαι. Ζούμε πολύ δύσκολα χρόνια, κι εμένα δεν μ’ αρέσει καθόλου ο λαϊκισμός, το αποφεύγω, δηλαδή πόσο κόστισε το ταξίδι του Τσίπρα, για παράδειγμα. Δεν είναι λαϊκισμός αυτό;

Αυτόν τον καιρό γίνεται ένας πόλεμος που δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται. Δεν τους αρέσει ο Τσίπρας, εντάξει, ο κόσμος το τρώει αυτό όμως που του πλασάρουν τα μέσα. Εγώ ανήκω στον Σύριζα, εδώ και χρόνια.

— Και μπορείς και ανήκεις ακόμα;
-Είδες τι λες; Ακόμα. Υπάρχουν 150 χιλιάδες οικογένειες που σιτίζονται από πρόγραμμα του Σύριζα. Αυτό όμως δεν βγαίνει σε κανένα κανάλι. Σε 200 χιλιάδες οικογένειες πληρώνει το ρεύμα η κυβέρνηση. Υπάρχει κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικές παροχές που δεν τις θυμάμαι πιο παλιά.

Ξέρεις πού την πατήσαμε; Φανταζόμασταν πολύ πιο ρομαντικά την Ευρώπη. Κι όταν πήγαμε μέσα στα σκυλιά καταλάβαμε ότι εδώ διακυβεύεται ολόκληρη η ζωή ενός λαού, κι εκεί κάναμε τις υποχωρήσεις. Και το ίδιο το ΚΚΕ πλέον δεν μιλάει κατά της ευρωπαϊκής ένωσης, αν προσέξεις το λόγο του δεν λέει επιστροφή στη δραχμή. Τα κανάλια δημιουργούν στημένα σκηνικά, βρίσκουν ούγκανους και τους πάνε όπου πάει βουλευτής του Σύριζα για να τον βρίσουν. Ζούμε λαϊκισμό και προβοκάτσια συνέχεια.

Δήλωνε μάλιστα έτοιμος να κατέβει κι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η επόμενη τετραετία επειδή θα είναι πιο δύσκολη και θα είναι και πιο δύσκολη και η επόμενη εκλογική διαδικασία για τον Σύριζα, τότε θα πρέπει να κατέβω εγώ. Και φυσικά εδώ, Α’ Αθήνας, να πάρω όλες τις ψήφους. Θα φάω τα μούτρα του Άδωνι Γεωργιάδη. Εκεί την έπαθε ο Σύριζα. Υπάρχει μια επιφάνεια της αριστεράς που είναι μαλακοί άνθρωποι και ο κάθε λαϊκιστής τύπου Βορίδη, τύπου Άδωνι, μπορεί να οργώνει και να βρίζει. Ξεχνάνε όμως αυτοί την εφεδρική αριστερά που είμαστε εμείς, ότι είμαστε χειρότεροι. Πιο τσαμπουκάδες. Η εφεδρεία της αριστεράς είναι πολύ σκληρή αριστερά.

Δεν μπορεί, κάτι θα θυμάστε κι εσείς από κάτι παλιότερα σχόλια της Αυγής για τον πολιτισμό και το επίπεδο του NiVo, που είχε έρθει τότε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Σχόλια για το σεξισμό που αποπνέουν οι στίχοι του -όχι σαν αυτούς του “Υπο”, που λένε τις γυναίκες “π…ες” και για το οποίο μιλάει περήφανα στη συγκεκριμένη συνέντευξη. Τι να απέγιναν άραγε εκείνοι οι λαλίστατοι άνθρωποι και κατάπιαν τη γλώσσα τους τώρα; Δε θα μας αναλύσουν το τρίπτυχο “Σύριζα-ήθος-πολιτισμός”;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: