«Στη βία του συστήματος και την καταστολή, οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή» – Παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Οι δυνάμεις καταστολής προετοιμάζονται και ακονίζουν τα νύχια τους…Μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει εάν αύριο στην θέση του 16χρονου βρεθεί μια μάνα, που δεν θα πληρώσει ένα από τα βρεφικά γάλατα που φυλάσσονται με αντικλεπτικά από τα σούπερ μάρκετ;»

Με σύνθημα «στην βια του συστήματος και την καταστολή, οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή», η ΚΝΕ, πραγματοποίησε το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαμαρτυρόμενη για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικές δυνάμεις.

Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν στον σταθμό Κατεχάκη του μετρό και πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο.

«Σε κάθε περίπτωση η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, δίκαια εξοργίζει και δίκαια δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Οι δυνάμεις καταστολής αποθρασύνονται, στο έδαφος της υπεράσπισης μιας πολιτικής εχθρικής για τον λαό και την νεολαία», σημείωσε ο Ιάσωνας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στην συγκέντρωση.

«Οι δυνάμεις καταστολής προετοιμάζονται και ακονίζουν τα νύχια τους όσο στη χώρα μας απλώνεται η ανέχεια από την ακρίβεια την ενεργειακή φτώχεια, τον πληθωρισμό στα ύψη. Μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει εάν αύριο στην θέση του 16χρονου βρεθεί μια μάνα, που δεν θα πληρώσει ένα από τα βρεφικά γάλατα που φυλάσσονται με αντικλεπτικά από τα σούπερ μάρκετ;», σημείωσε τονίζοντας ότι «η κρατική καταστολή και βία, δεν αφορά μεμονωμένα περιστατικά, αλλά είναι ο κανόνας. Είναι ο κανόνας, στο σάπιο σύστημα που με νόμο εφαρμόζει το δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων” που στοχεύει με όλα τα μέσα και τους τρόπους τον “εχθρό λαό”».

Ο Ιάσωνας Φανός, τόνισε ότι «η στάση της αστυνομίας, του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη και προκλητική, λίγες μόνο ώρες μετά τον εν ψυχρό πυροβολισμό. Και αναρωτιόμαστε μήπως τυχόν συνδέεται και με την ατιμωρησία, συνήθως, των αστυνομικών που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους ενέργειες, και με πολλά άλλα που δίνουν αέρα στα πανιά του αυταρχισμού».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ – ΠΑΣΣΕ, που συμμετείχε στην κινητοποίηση σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν τέσσερα θύματα σε ένα χρόνο από αστυνομική αυθαιρεσία. Ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, να μην υπάρχουν συγκαλύψεις, εκφράζουμε την καταπιεσμένη οργή των Ελλήνων τσιγγάνων».

Στην κινητοποίηση παραβρέθησκαν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ. Επίσης  ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης.

Σφαίρα στο κεφάλι δέχθηκε 16χρονος που δεν πλήρωσε για βενζίνη!
Συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον ανήλικο

Σφαίρα στο κεφάλι δέχθηκε κατά την καταδίωξη του από την αστυνομία ένας 16χρονος που νωρίτερα δεν είχε πληρώσει τη βενζίνη που έβαλε σε πρατήριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο ανήλικος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου του αφαιρέθηκε η σφαίρα.

Οργισμένοι και αγανακτισμένοι είναι συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του 16χρονου που έχουν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο.

Εγινε γνωστό πως συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον ανήλικο. Πρόκειται άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος κρατείται με εντολή εισαγγελέα και αναμένεται την Τρίτη να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αρχικά το τραγικό γεγονός μεταδόθηκε σαν τροχαίο με την αστυνομία να υποστηρίζει ότι ο 16χρονος κατά την καταδίωξη έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε τοιχίο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άρχισε η καταδίωξη. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο ανήλικος προσπάθησε να εμβολίσει περιπολικό και οι αστυνομικοί έριξαν πυρά για να τον ακινητοποιήσουν.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: