Στη φυλακή ξανά ο Κορκονέας! – Δεν του αναγνωρίζει ελαφρυντικό η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου επιστρέφει στη φυλακή, καθώς η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δε θεωρεί πως υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για το ελαφρυντικό που του αναγνωρίστηκε στο Εφετείο.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση Κορκονέα, του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, και τον οδηγεί ξανά στη φυλακή, μέχρι να κριθεί οριστικά το ζήτημα της τυχόν αναγνώρισης ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, στο οποίο είχε στηριχθεί η απόφαση του Εφετείου το καλοκαίρι του ’19, “σπάζοντας” τα ισόβια και ανοίγοντας τον δρόμο για την πρόωρη αποφυλάκισή του.

Ωστόσο, η Ολομέλεια έκανε δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για το συγκεκριμένο ελαφρυντικό και αναιρώντας την απόφαση ως προς το σκέλος της ποινής. Κατά συνέπεια, ο Κορκονέας επιστρέφει στη φυλακή, μέχρι να κριθεί οριστικά το ζήτημα του ελαφρυντικού, ενώ η δίκη θα επαναληφθεί από άλλους δικαστές -δηλαδή από δικαστήριο με διαφορετική σύνθεση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: