Στεκόμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα – Όλοι την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 9 π.μ. έξω από το Εφετείο Αθηνών

Την Παρασκευή καταθέτει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, «μητέρα κάθε εργαζόμενου, καθενός που θέλει να λέγεται άνθρωπος»…

Κάλεσμα σε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικά το «παρών» έξω από το Εφετείο την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 9 π.μ. απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Την Παρασκευή καταθέτει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, «μητέρα κάθε εργαζόμενου, καθενός που θέλει να λέγεται άνθρωπος», σημειώνει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο και τονίζει: «Όλοι στο πλευρό της Μάγδας, ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, για τα δικαιώματα και τη ζωή μας».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων σημειώνει:

«Την ίδια μέρα ακριβώς πριν 2 χρόνια έξω από το Εφετείο χιλιάδες λαού διαδήλωναν, φωνάζοντας με μια φωνή να κλειστούν στη φυλακή οι δολοφόνοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση που συναντήθηκαν τα εργατικά σωματεία, φοιτητές, οι γονείς και οι φίλοι του Παύλου, οι μετανάστες αλιεργάτες που δέχτηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις, όπως και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και άλλοι εργαζόμενοι, οι δικηγόροι που επί χρόνια ολόκληρα που κράτησε η δίκη ήταν εκεί καθημερινά για να αναδείξουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και αυτό πηγάζει από τη ναζιστική της ιδεολογία.

Την απόφαση να καταδικαστούν ως εγκληματίες πανηγύρισε η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, γνωρίζοντας όμως πως δεν ξεμπερδέψαμε μια για πάντα μαζί τους, γνωρίζοντας πως μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και θα το κάνει πράξη, να στείλει στον αγύριστο τη φωλιά που τους επωάζει.

Είναι χαρακτηριστικό πως με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η δίκη σε πρώτο βαθμό κράτησε πεντέμισι χρόνια, ενώ κανείς μας δεν έχει ξεχάσει την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωσή τους. Ταυτόχρονα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οδήγησε παρά την απόδειξη της ενοχής ως εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες, να πέσουν όλοι τους στα “μαλακά” και αρκετοί από αυτούς μάλιστα να αποφυλακιστούν πριν καν χρονίσουν στη φυλακή.

Με την ανοχή μάλιστα της έδρας και της Αστυνομίας, στις 30/9 που συνεδρίαζε το Εφετείο, διάφορα φασιστοειδή αλώνιζαν στην αίθουσα, χαιρετούσαν φασιστικά και επιδείκνυαν προκλητικά προεκλογικά τρικάκια όπως του ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη, την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο ακροατήριο, η Μάγδα Φύσσα δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ένα πράγμα να χωνέψουν καλά στο μυαλό τους. Σήμερα που μας καλούν να προσαρμοστούμε για να μην πεθάνουμε ή να υποταχτούμε για να ζήσουμε, το ζωνάρι δεν θα το σφίξουμε άλλο. Πιο συλλογικά και πιο οργανωμένα παλεύουμε για να φουσκώσει ένα πανελλαδικό ποτάμι αγώνα κι ενιαία και συντονισμένα να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε ανάσες, τη ζωή και το δίκιο μας. Το ζωνάρι για όποιον συναντήσουμε…

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, την νεολαία, τους συνταξιούχους να δώσουμε μαζικά το “παρών” έξω από το Εφετείο την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 9 π.μ. Είναι απαίτηση του λαού μας να μείνουν για πάντα στη φυλακή. Τα υπόλοιπα θα τα γράψει η ιστορία».

Στη συγκέντρωση καλούν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ.

*

«Όλοι την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 9 π.μ. έξω από το Εφετείο Αθηνών. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, σημειώνοντας ότι «απαιτούμε οι ναζί πιο βαθιά στη φυλακή. Χτίζουμε καθημερινό μέτωπο στο φασισμό με όποια προβιά και αν εμφανίζεται».

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο, «την Παρασκευή 7 Οκτώβρη ακριβώς 2 χρόνια μετά τη μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων μας στο εφετείο, οπού απαιτούσαμε την καταδίκη των εγκληματιών της χρυσής αυγής, καταθέτει, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αυτή τη φορά, η Μάγδα Φύσσα μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, μητέρα κάθε εργαζόμενου, καθενός που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Σήμερα, 2 χρόνια μετά την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνεται πλήρως αυτό που λέγαμε και τότε ότι καμιά καταδίκη δεν θα είχε συμβεί αν το κίνημα δεν είχε δώσει την μάχη της απομόνωσής τους και της αποκάλυψης του ρόλου τους, ως μαντρόσκυλο των αφεντικών, ως μακρύ χέρι του συστήματος, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».

«Επιβεβαιώνεται επίσης ότι όσο το εκμεταλλευτικό σύστημα που τους γεννά είναι εδώ, δεν θα ξεμπερδέψουμε οριστικά με τους φασίστες. Θα αποτελούν πάντα μια χρυσή εφεδρεία ενάντια σε κάθε λαϊκό αγωνιστή σε κάθε εργατικό αγώνα» επισημαίνει.

Προσθέτει ότι, «είναι άλλωστε γνωστό πως με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η δίκη σε πρώτο βαθμό κράτησε πεντέμισι χρόνια ενώ κανείς μας δεν έχει ξεχάσει την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωσή τους. Ταυτόχρονα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οδήγησε παρά την απόδειξη της ενοχής ως εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες, να πέσουν όλοι τους στα «μαλακά» και αρκετοί από αυτούς μάλιστα να αποφυλακιστούν πριν καν χρονίσουν στη φυλακή».

«Βλέπουμε μάλιστα μια προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να ξεμυτίσουν. Με την ανοχή μάλιστα της έδρας και της αστυνομίας, στις 30/9 που συνεδρίαζε το Εφετείο, διάφορα φασιστοειδή αλώνιζαν στην αίθουσα, χαιρετούσαν φασιστικά και επιδείκνυαν προκλητικά προεκλογικά τρικάκια όπως του ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη, την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο ακροατήριο, η Μάγδα Φύσσα δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις. Είμαστε όμως εδώ πιο έτοιμοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ» σημειώνει το Συνδικάτο.

Συνεχίζοντας διαμηνύει, «φασίστες στα λαγούμια σας. Ένα πράγμα να χωνέψουν καλά στο μυαλό τους. Σήμερα που μας καλούν να προσαρμοστούμε για να μην πεθάνουμε ή να υποταχτούμε για να ζήσουμε, το ζωνάρι δεν θα το σφίξουμε άλλο. Πιο συλλογικά και πιο οργανωμένα παλεύουμε για να φουσκώσει ένα πανελλαδικό ποτάμι αγώνα κι ενιαία και συντονισμένα να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε ανάσες, τη ζωή και το δίκιο μας».

«Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, την νεολαία, τους συνταξιούχους να δώσουμε μαζικά το “παρών” έξω από το Εφετείο την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 9πμ. Είναι απαίτηση του λαού μας να μείνουν για πάντα στη φυλακή. Τα υπόλοιπα θα τα γράψει η ιστορία», καταλήγει.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: