Σταματά την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας – Μήνυμα μέσα από τη ΜΕΘ: “Η οικογένεια που κυβερνά, απέδειξε πόσο αδίστακτη είναι…”

“Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στη διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.” – Το μήνυμα του Κουφοντίνα θεωρείται ως προαναγγελία για το τέλος της απεργίας πείνας που έκανε, μετά από 66 ημέρες.

Χτες οι θεράποντες γιατροί του Δ. Κουφοντίνα ανακοίνωσαν πως η υγεία του βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο και η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας δημοσιεύτηκε έκκληση από οργανώσεις και συλλογικότητες που στήριζαν τον αγώνα του, να μείνει ζωντανός και να σταματήσει την απεργία πείνας, γιατί το αίτημά του έχει νομιμοποιηθεί από την ίδια την κοινωνία.

Σήμερα, πριν από λίγη ώρα, η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ έδωσε στη δημοσιότητα την παρακατω δήλωση, που έκανε ο απεργός πείνας μέσα από την Εντατική όπου νοσηλεύεται.

Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία .

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στη διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας.

Μολονότι στην ανακοίνωση δε δηλώνεται ευθέως και με σαφή τρόπο, τα περισσότερα ΜΜΕ )ακόμα και αυτά που αντιμετώπισαν ευνοϊκά το αίτημά και τον αγώνα του) θεωρούν ότι ο Δ. Κουφοντίνας προαναγγέλλει ουσιαστικά πως τερματίζει την απεργία πείνας, οπότε περιμένουμε να δούμε αν η εκτίμηση θα επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: