Σωτήρης Πουλικόγιαννης: «Φασίστες στα λαγούμια σας! Η γροθιά του εργατικού κινήματος σας περιμένει» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τότε ρουφιάνοι τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες» και «το φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός, ανίκητος δεν είναι ο καπιταλισμός» είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν στη συγκέντρωση-πορεία προς το μπλόκο της Κοκκινιάς που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία προς το μπλόκο της Κοκκινιάς που πραγματοποιούν εργατικά σωματεία, φορείς του λαϊκού κινήματος, φοιτητικοί σύλλογοι και συντονιστικές επιτροπές μαθητών, με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

«Τότε ρουφιάνοι τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες» και «το φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός, ανίκητος δεν είναι ο καπιταλισμός» και «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», είναι μερικά από τα συνθήματα που δίνουν τον τόνο στη συγκέντρωση.

Νωρίτερα στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας έγιναν καταθέσεις στεφάνων και λουλουδιών υπό τους ήχους των τραγουδιών του αντιφασίστα μουσικού.

Το «παρών» όπως πάντα δίνει η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου.

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής. Τόνισε ότι 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το εργατικό – λαϊκό κίνημα συνεχίζει τη μάχη κατά του φασισμού και των αιτιών που τον γεννούν. Δίνει τη μάχη κόντρα στην πολιτική που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση που θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε δούλους του 21ου αιώνα, κόντρα στην πολιτική της καταστολής απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

«Συνεχίζουμε πιο οργανωμένα και πιο αποφασιστικά γιατί αυτοί που τάιζαν την Χρυσή Αυγή, οι εφοπλιστές και τα αφεντικά, θέλουν να τσακίσουν κάθε δικαίωμα», σημείωσε.

«Στέλνουμε μήνυμα στους εργαζόμενους σε κάθε λαϊκή γειτονιά: “Μην φοβάσαι!”, σε αυτό ποντάρουν και οι φασίστες και το καπιταλιστικό σύστημα που τους θρέφει.

Φασίστες στα λαγούμια σας! Η γροθιά του εργατικού – λαϊκού κινήματος σας περιμένει!».

Δείτε το βίντεο:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: