Σα δυο σταγόνες βροχής, έτσι ψηφίζουμε εμείς – “Η επένδυση στο Ελληνικό πρέπει να προχωρήσει” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Μόνο προσωπικά σε μπουλντόζα κατεδάφισης δεν προσφέρθηκε να ανέβει ο Τσίπρας, απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας όσους κακόβουλους κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα πολέμησε την επένδυση στο Ελληνικό.

Θυμάστε μια φορά κι έναν καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιμνημονιακός, θα έκανε “γκο μπακ” στην “μαντάμ Μέρκελ” και φώναζε ενάντια στα επενδυτικά σχέδια στο Ελληνικό; Αυτά ήταν last year, που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση, πιο παλιά κι από την διακυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Η οποία ήδη είχε αλλάξει ρότα στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφήνοντας τις κινηματικές μεγαλοστομίες και κάνοντας ό,τι μπορούσε για να επιταχύνει την επένδυση. Ως εκ τούτου, η σημερινή θετική ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ στη σύμβαση της ΝΔ για το Ελληνικό, όχι μόνο δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά αντιθέτως μια σπάνια επίδειξη συνέπειας από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, λαμβάνοντας τον λόγο, βγήκε κυριολεκτικά από τα δεξιά στην κυβέρνηση, εμφανιζόμενος ως ικανότερος ντίλερ των ιδιωτικών συμφερόντων στο Ελληνικό, παραθέτοντας τα κατορθώματα της διακυβέρνησής του στο θέμα:

Ας θυμηθούμε πόσο “πολέμησε” ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση την επένδυση:
Το 2015 που αναλάβαμε την Κυβέρνηση βρήκαμε ένα οικόπεδο χωρίς τοπογραφικό, με 69 φορείς μέσα που έπρεπε να έχουν φύγει ήδη από το 2012 και βεβαίως δεν είχαν λυθεί βασικές εκκρεμότητες, όπως αρχαιολογικά, δασικά, κτηματολόγιο.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα της τροποποιητικής σύμβασης του 2016, και κατηγόρησε τη ΝΔ για αδράνεια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης το 2019:

Εσείς τι κάνατε; Όχι μόνο δε προχωρήσατε τα έργα, αφού επι 20 μήνες δεν κάνατε ούτε τις κατεδαφίσεις, αλλά φέρνετε και προς ψήφιση προβληματικές διατάξεις

Μόνο προσωπικά σε μπουλντόζα κατεδάφισης δεν προσφέρθηκε να ανέβει ο Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα και τους τελευταίους κακοήθεις πως: “Η επένδυση, λοιπόν πρέπει να προχωρήσει”. Βαθιά ανήσυχος για την “ομαλή πορεία” της επένδυσης, ο Τσίπρας κατηγορεί για ανικανότητα τη ΝΔ, ανικανότητα εξυπηρέτησης των συμφερόντων των επενδυτών δηλαδή, που ως γνωστόν αποτελούν βασικό μέλημα για κάθε αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα που σέβεται τον εαυτό του.

Τι κι αν στην Πειραιώς σκούζουν μέρα νύχτα για τους “ακραίους” και “νεοσταλινικούς” κρατιστές της Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά πια είναι η πραγματικά σταθερή φιλελεύθερη πολιτική δύναμη του τόπου και δε θα δεχτεί από κανέναν να της πάρει τα πρωτεία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: