Προτομή του Κατσίφα και δρόμο με τ’όνομά του ετοιμάζει ο δήμαρχος Άργους

“Ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη ιστορίας μας”, θεωρεί τον οπλισμένο εθνικιστή ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος.

Συνεχίζεται το ρεσιτάλ εθνικισμού με αφορμή το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα,  καθώς μετά από ΜΜΕ, πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες, στο χορό της καπηλείας μπαίνουν και δημοτικοί άρχοντες. Ο λόγος είναι για τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο, που με τη στήριξη της παράταξης της πλειοψηφίας προτίθεται να δώσει το όνομά του σε δρόμο της πόλης, ενώ σχεδιάζει και τη δημιουργία προτιμής με τη μορφή του ομογενούς, που σκοτώθηκε οπλοφορώντας από Αλβανούς αστυνομικούς υπό μερικώς αδιευκρίνιστες συνθήκες στο χωριό Βουλιαράτες.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που δίνει ανάλογα εθνικιστικά δείγματα γραφής ο συγκεκριμένος δήμαρχος, καθώς το 2016 είχε προχωρήσει στην ανέγερση προτομής του υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά, που είχε συντριβεί με άλλους δύο συναδέλφους του στην Κίναρο με Agusta Bell το 2016. Εν προκειμένω βέβαια δε μιλάμε καν για έναν αδικοχαμένο σε ατύχημα αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά για έναν οπλισμένο εθνικιστή, που ανεξάρτητα από τις συνθήκες του θανάτου του, η διαλεύκανση των οποίων είναι ευθύνη των αρμόδιων αρχών, σίγουρα δεν μπορεί να ηρωοποιείται και να προβάλλεται ως πρότυπο για κανένα λόγο. Είναι λοιπόν ακόμα πιο εξοργιστική η αμετροέπειτα του δημάρχου, που χαρακτήρισε τον Κατσίφα “ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη ιστορία μας” (!) και δε θέλουμε καν να φανταστούμε τι θεωρεί “ό,τι χειρότερο” για την ίδια περίοδο.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η κίνηση αυτή ήταν μονομερής από την πλευρά της πλειοψηφίας, αφού ο κ. Καμπόσος τόλμησε να στηλιτεύσει τους συμβούλους της αντιπολίτευσης που τήρησαν αποστάσεις από την ψηφοθηρική αυτή επιχείρηση χαϊδέματος εθνικιστικών ακροατηρίων στο δήμο, καταψηφίζοντας και τα δύο ψηφίσματα που έφερε στο Δημοτικού Συμβούλιο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: