Προγραμματικές δηλώσεις – Δημήτρης Κουτσούμπας: Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης. Εδώ υπάρχει δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα και ΚΚΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θα διαψευστεί πανηγυρικά όποιος εξακολουθεί να μιλάει για δήθεν παντοδυναμία της κυβέρνησης και να την αβαντάρει με αυτό τον τρόπο – Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση, μια ακόμα από αυτές που έχει γνωρίσει ο τόπος μας όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια»

Οι προγραμματικές δηλώσεις επιβεβαιώνουν πως στη νέα κυβερνητική θητεία, η ΝΔ θα επιχειρήσει να τρέξει πιο αποφασιστικά την επίθεση, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε το ΚΚΕ στην προεκλογική περίοδο είναι εδώ», είπε, διαμηνύοντας το ΚΚΕ δεν θα έχει καμία στάση αναμονής, ούτε θα δώσει στην κυβέρνηση περίοδο χάριτος. Αντίθετα οι 21 βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ, έχουν ήδη πάρει τη θέση τους εκεί που είχαν υποσχεθεί, δίπλα στο λαό και στις διεκδικήσεις του, όπως εξήγησε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως θα διαψευστεί πανηγυρικά όποιος εξακολουθεί να μιλάει για δήθεν παντοδυναμία της κυβέρνησης και να την αβαντάρει με αυτό τον τρόπο. Συμπλήρωσε πως η παντοδυναμία ή όχι μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται από την κοινοβουλευτική της δύναμη ή το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά από το αν υπάρχει δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα και ΚΚΕ, «και στην χώρα μας υπάρχει».

«Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», ανέφερε, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει για να δυσκολέψει το αντιλαϊκό της έργο, για να είναι μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

«Εμείς κύριοι της ΝΔ δεν σας κατηγορούμε ότι δεν έχετε πρόγραμμα, όπως κάνουν άλλα κόμματα. Έχετε και παρα-έχετε», είπε, εξηγώντας πως αυτό «είναι κομμένο και ραμμένο, κοστολογημένο για να μιλήσω στη γλώσσα σας στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου». Όπως σημείωσε, «η δική μας πρόταση είναι στην αντίπερα όχθη, εκεί που οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας θα είναι πραγματικά στο επίκεντρο». 

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση, μια ακόμα από αυτές που έχει γνωρίσει ο τόπος μας όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε στο τέλος της ομιλίας του.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: