Πονάει κεφάλι κόψει άδεια οδηγών ΜΜΜ – Στους εργαζόμενους φορτώνει το υπουργείο Μεταφορών το “μπάλωμα” του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς

Η ευθύνη για την πύκνωση των δρομολογίων σε μια κρίσιμη στιγμή για τη δημόσια υγεία, μετακυλίεται στις πλάτες των ίδιων των εργαζομένων.

Οι απαράδεκτες και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΕ αποτελούν καθημερινότητα τους τελευταίους δυόμιση μήνες περίπου, όσο οι άνθρωποι επέστρεφαν σταδιακά στις δουλειές τους (όσες έμειναν για την ακρίβεια) μετά το λοκντάουν. Η οργή των πολιτών που στριμώχνονται σα σαρδέλες εν μέσω πανδημίας, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, ξεχείλισε με την ανακοίνωση για το νέο πρόγραμμα του Αυγούστου, που πετσόκοβε ακόμα περισσότερα τα ήδη ανεπαρκή δρομολόγια. Όλα αυτά την ώρα που ο κορονοϊός κάνει δυναμικά την εμφάνισή του, σε όλο και περισσότερα μέρη της χώρας, αλλά με ιδιαίτερη ένταση σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφού παραδέχτηκε -βάζοντας κι ένα μάλλον αδικαιολόγητο “ίσως” – το ρόλο των ΜΜΜ στη διασπορά του ιού, πράγμα βέβαια που καταλαβαίνει αυτή την εποχή κι ένα μικρό παιδί, ανακοίνωσε τη “λύση” στο πρόβλημα των αραιών δρομολογίων: Την ανάκληση των θερινών αδειών, αφού μόνο το 20% των εργαζομένων θα τις πάρει μέσα στον Αύγουστο. Η ευθύνη δηλαδή για την πύκνωση των δρομολογίων σε μια κρίσιμη στιγμή για τη δημόσια υγεία, μετακυλίεται στις πλάτες των ίδιων των εργαζομένων, που καλούνται να ανατρέψουν τον προσωπικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό και να αναβάλλουν το δικαίωμά τους στις διακοπές, ώστε όπως – όπως να μπαλωθούν τα τεράστια κενά σε κάθε είδους προσωπικό.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πρέπει να συναντήσει την αντίδραση όχι μόνο των εργαζομένων στα ΜΜΜ, αλλά και των χρηστών τους, των οποίων η νοημοσύνη κυριολεκτικά γελοιοποιείται με τέτοιου είδους ημίμετρα, τα οποία απλά αποκαλύπτουν ακόμα περισσότερο το μέγεθος της συνειδητής υποβάθμισης των δημόσιων μεταφορών από πλευράς κυβέρνησης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: