Ποιος λαός; Ο ιός… – Κίνδυνο για τη δημόσια υγεία βλέπουν από την αντιφασιστική διαδήλωση Κικίλιας – Κωνσταντινόπουλος

Αν κυβέρνηση και πρόθυμοι κολαούζοι της στην κεντροαριστερή αντιπολίτευση, θεωρούν ότι μπορούν να ενοχοποιήσουν τους διαδηλωτές για τη διαφαινόμενη πλήρη απώλεια ελέγχου της κατάστασης με τον κορονοϊό, καλύτερα να επανεξετάσουν τις προσδοκίες τους.

Στους έξι περίπου μήνες που έχουνε περάσει από το ξέσπασμα της πανδημίας παγκοσμίως και στη χώρα μας έχουμε μάθει πολλά και ενδιαφέροντα για τον κορονοϊό και τον τρόπο μετάδοσής του.

Ως τώρα ξέραμε ας πούμε ότι ο ιός κολλάει μετά τις δώδεκα, δεν κολλάει στα ΜΜΜ, τα πλοία και τα αεροπλάνα, κολλάει στις πλατείες, τους γάμους και τα βαφτίσια, αλλά όχι στους χώρους δουλειάς, ειδικά στα εργοστάσια, κι επίσης είναι πολύ επικίνδυνος στα τμήματα 15 μαθητών, αλλά όχι των 20 και των 30.

Σήμερα όμως μάθαμε και έναν άλλο τρόπο, που είναι οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Κάτι που μας βεβαιώθηκε από δύο πλευρές, καθόλα αξιόπιστες.

Πρώτον, από τον υπουργό υγείας Βασίλης Κικίλιας, που χάρηκε για την “ωραία μέρα για τη δημοκρατία”, αλλά “έκανε έκκληση” όσους κατέβηκαν (σε μεγάλο βαθμό με μάσκες, όπως μπορεί να πιστοποιήσει οποιοσδήποτε κατέβηκε ή απλώς είδε τα βίντεο) να είναι “ιδιαίτεροι προσεκτικοί” για να μη γίνει η σημερινή, “κακή μέρα για τη δημόσια υγεία”.

Δεύτερον, από το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που το μόνο που είχε να πει για την απίστευτη λαοθάλασσα έξω από το Εφετείο ήταν το εξής:

Θα ανταπαντούσαμε στον κ. Κωνσταντινόπουλο τι ακριβώς έχει ξεφύγει, αλλά θα θέλαμε να παραμείνουμε σε κόσμια επίπεδα.

Κατά μία έννοια, δεν εκπλησσόμαστε καθόλου. Ακριβώς τις ίδιες “ανησυχίες” είχαν διάφοροι και στις ΗΠΑ μετά τις τεράστιες διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ανησυχίες που έπεσαν φυσικά στο κενό, καθώς μετρήσιμη επίδραση των διαδηλώσεων στην πορεία της πανδημίας δεν αποδείχτηκε πουθενά, απλά όπου ο ιός ήταν ήδη σε ανοδική πορεία συνέχισε να αυξάνεται κι όπου σε καθοδική να φθίνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Νέα Υόρκη, όπου έγιναν από τις ογκωδέστερες πορείες, αλλά η διάδοση του κορονοϊού -μετά από το εφιαλτικό δίμηνο Μάρτη-Απρίλη- συνέχισε και συνεχίζει να βρίσκεται πλέον σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στην Αμερική.

Αν πάλι κυβέρνηση και πρόθυμοι κολαούζοι της στην κεντροαριστερή αντιπολίτευση, θεωρούν ότι μπορούν να ενοχοποιήσουν τους διαδηλωτές για τη διαφαινόμενη πλήρη απώλεια ελέγχου της κατάστασης με τον κορονοϊό ειδικά στην Αττική, καλύτερα να επανεξετάσουν τις προσδοκίες τους γιατί η πραγματικότητα τους επιφυλάσσει κακές για εκείνους εκπλήξεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: