ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ΓΣΕΕ: ΟΧΙ απεργία στις 21 Σεπτέμβρη! – ΠΑΜΕ: Κλακαδόροι της κυβέρνησης και της αντεργατικής πολιτικής

Από κοινού ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ΓΣΕΕ απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ για κήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής απεργίας, για την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι το αντεργατικό νομοθετικό τερατούργημα για τα εργασιακά θα προστατεύσει εργαζόμενους από τη μαύρη εργασία…

Όχι από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ΓΣΕΕ για απεργία στις 21 Σεπτέμβρη που πρότεινε η ΔΑΣ. Συγκεκριμένα στην σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας με θέμα το αντεργατικό νομοθετικό τερατούργημα για τα εργασιακά, από κοινού ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση για κήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής απεργίας, για την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι θα προστατεύσει εργαζόμενους από τη μαύρη εργασία, ενώ η ΔΑΚΕ ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται απεργία.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σημειώνονται τα εξής:

Για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον ρόλο της λειτουργώντας ως κλακαδόρος της κυβέρνησης και της αντεργατικής πολιτικής.

Στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής με θέμα το νομοσχέδιο τερατούργημα  για τα εργασιακά που πραγματοποιήθηκε μετά από επιμονή της ΔΑΣ από κοινού ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση για κήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής απεργίας για την ΠΕΜΠΤΗ 21 Σεπτέμβρη,  εκτιμώντας ότι το νομοσχέδιο έχει βελτιωθεί με την συμβολή των παρατηρήσεων και διορθώσεων που απέστειλε στην διαδικασία της διαβούλευσης.

Έτσι που ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ πλέον το εκτιμά ως ισορροπημένο που έρχεται να ρυθμίσει παρανομίες και να προστατεύσει τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε καθεστώς μαύρης εργασίας. Η εισήγηση του προέδρου για αποδοχή επί της ουσίας του νομοσχεδίου τερατουργήματος παρόλο όπως παραδέχτηκε ποινικοποιεί παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας βρήκε την απόλυτη υποστήριξη της ΔΑΚΕ και του επικεφαλής της, που με αγοραίο αντικομουνισμό με τη σειρά του διαπίστωσε ως έτερος κυβερνητικός συνδικαλιστής ότι το νομοσχέδιο έχει θετικά και αρνητικά αλλά δεν χρειάζεται  απεργία.

Η τοποθέτηση της ΔΑΣ έθεσε στο σύνολό του τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου που καταργεί το 5νθήμερο, το 8ωρο , επιβάλλει 13ωρη εργασία, καταργεί την Κυριακάτικη αργία σε μια σειρά χώρους, ποινικοποιεί ακόμη παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

Έθεσε τα ζητήματα διεκδίκησης μέτρων στήριξης των πληγέντων στις πρόσφατες πλημμύρες στην Θεσσαλία και όσων έχουν υποστεί καταστροφές από τις πυρκαγιές προηγούμενα, επισημαίνοντας ότι ο εργαζόμενος λαός και οι πληγέντες τώρα έχουν πολύ περισσότερη ανάγκη τον αγώνα και την διεκδίκηση με επίκεντρο τις ανάγκες τους και δεν μπορούν να μείνουν στα παραμύθια και τις κυβερνητικές υποσχέσεις για βελτίωση μισθών με γιαλαντζί ξεπάγωμα των τριετιών, με ψίχουλα που μοιράζονται για τις μεγάλες καταστροφές που είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής που βάζει τις ανάγκες των εργαζομένων στην ψαλίδα της λογικής κόστους –οφέλους.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες , τα εργατικά κέντρα σε όλη την χώρα να πάρουν την υπόθεση της επιτυχίας της 24ωρης απεργίας, που έχει κηρυχτεί από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις , στα χέρια τους.

Δεν θα συμβιβαστούμε με τις εργασιακές σχέσεις που θα μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους για να εξασφαλίζονται τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Η απάντησή μας είναι μόνο μία : ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα.

Να υπερασπιστούμε την ζωή μας, την δουλειά μας, τα δικαιώματα μας. Να πετάξουμε εξω από τα συνδικάτα τους ανθρώπους της εργοδοσίας για ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: