Ό,τι κινείται δέρνεται – Σε αμόκ καταστολής τα ΜΑΤ με κυβερνητικές ευλογίες

Η γλυκιά αναγκαστικότητα της νόμιμης κρατικής βίας έλαμψε σε όλο της το μεγαλείο απόψε.

Η γλυκιά αναγκαστικότητα της νόμιμης κρατικής βίας έλαμψε σε όλο της το μεγαλείο απόψε, με τα ΜΑΤ και τις υπόλοιπες δυνάμεις καταστολής από νωρίς να επιδίδονται, ακόμα πιο “απελευθερωμένα” φέτος, στο έργο για το οποίο είναι χρήσιμα στους κρατούντες.

Στο πρακτικά αποκλεισμένο κέντρο, καθώς από νωρίς το μεσημέρι είχαν αρχίσει να κλείνουν πολλοί κεντρικοί σταθμοί, μπορούσε κανείς να διακρίνει ένα τσούρμο ασφαλίτες, με τα ίδια χαρακτηριστικά σακίδια.

Ήδη από το απόγευμα αστυνομικοί μπούκαραν “προληπτικά” σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων, κάτι που ίσως μοιάζει με πταίσμα μπροστά στα αίσχη των ημερών, ωστόσο είναι πρωτοφανές ακόμα και για τα δεδομένα της αστυνομίας το ντου σε πολυκατοικίες χωρίς σοβαρό λόγο και ένταλμα. Ακολούθησαν επιδείξεις των τρομαχτικών ευρημάτων, αντίστοιχων με εκείνα της ΑΣΟΕΕ, απ’ όπου ξεχωρίζουν μπουκάλια που ίσως να διαθέτει κι ο συριακός στρατός.

Ακολούθησε πολιορκία της γνωστής ταβέρνας “Ροζαλία” στα Εξάρχεια, με την αστυνομία να ζητά να μπουκάρει ενάντια στην αντίθετη θέληση του ιδιοκτήτη. Αποκορύφωμα ωστόσο υπήρξε η επίθεση σε ρεπόρτερ του newsit.gr, επειδή είχε το “θράσος” να καταγράψει με το κινητό του τον απρόκλητο ξυλοδαρμό περαστικών από την αστυνομία σε καταστήματα των Εξαρχείων. Όπως δηλώνει κι ο ίδιος, παρότι δήλωσε με σαφήνεια την ιδιότητά του, τα όργανα της τάξης δε συγκινήθηκαν ιδιαίτερα.

Το άρωμα Χιλής που μύρισε απόψε στην Αθήνα δεν οφείλεται μόνο στο ζήλο της αστυνομίας, που δεν είχε και πολλά να ζηλέψει από εκείνο των Λατίνων συναδέλφων τους, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ένοικοι μιας πολυκατοικίας στα Εξάρχεια όπου επιχειρούσαν τα ΜΑΤ, βάζοντας στη διαπασών κλασική μουσική, απηχώντας την ενέργεια μιας σοπράνο στο Σαντιάγο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: