Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; – Οριστικά έξω ο Νίκος Γεωργιάδης λόγω παραγραφής του αδικήματος της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων

Τελειωμό δεν έχουν τα “θαύματα” του νέου Ποινικού Κώδικα

Έλαμψε… δια της απουσίας της η δικαιοσύνη στην περίπτωση του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων στη Μολδαβία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Ο Γεωργιάδης βρισκόταν έξω χάρη στην αναστολή που είχε λάβει η εκτέλεση της ποινής του ως την ολοκλήρωση της δίκης σε δεύτερο βαθμό, έχοντας το χρόνο και το νέο Ποινικό Κώδικα με το μέρος του. Αποκαλυπτικά είναι τα όσα δήλωσε η εισαγγελέας της έδρας, ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η παύση της δίωξης έχει να κάνει καθαρά με το γράμμα του νόμου κι όχι με την ουσία της υπόθεσης, για την οποία εξάλλου είχε αποφανθεί το πρώτο δικαστήριο με εμφατικό τρόπο:

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγραφεί, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων . Η εισαγγελέας πρόσθεσε επίσης πως  θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται το ασύμβατο πολλών διατάξεων του νέου Π.Κ με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τις στρεβλώσεις τις οποίες διευκολύνει. Ο Γεωργιάδης εμφανίστηκε μάλιστα ως “θύμα”, μιλώντας για “αδικία” , “διασυρμό” και “υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς” μετά την απόφαση. Και γιατί όχι εξάλλου, αφού μπορεί, με τη βούλα του νόμου πλέον. Τουλάχιστον έχει όλο τον καιρό μπροστά του για να ξεπεράσει τον ψυχικό τραυματισμό που του προκάλεσε η υπόθεση. Εξάλλου θα έχει αρκετούς συμπαραστάτες στην επούλωση των πληγών του, τόσο από στελέχη της παράταξής του, που είχαν εξάλλου εμφανιστεί ακόμα κι ως μάρτυρες υπεράσπισης πρωτόδικα – όπως αναντίρρητα είχαν το νόμιμο δικαίωμα να κάνουν – όσο και από εκπροσώπους φιλοκυβερνητικών μέσων, που ανακάλυψαν “δολοφονία χαρακτήρα”. και παρουσίασαν με τα πιο μελανά χρώματα την “οδύσσεια” του πρώην γαλάζιου βουλευτή.  Κάποια παιδιά πάλι, μακριά από εδώ, είναι καταδικασμένα να κουβαλούν τα τραύματά τους εσαεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: